Eko-okul ve beslenme dostu okul olan Çanakkale Ticaret Borsası ilkokulu yerli malı haftası dolayısıyla yerel üreticileri ziyaret ederek, iş yerlerinde üretilen yerli malı hakkında incelemelerde bulundular. Öğrenciler gerçekleştirdiği ziyarette zeytin ve süt ürünleri işletmelerini yerinde inceledi ve Çanakkale ekonomisine katkı veren yerli malı, zeytin ve süt işletmeleri hakkında bilgi aldılar.

Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan 24 kişilik öğrenci grubu Borsanın Zeytin ve zeytinyağı sektörü üyelerinden Aktürk Gıda ve Süt ve Süt ürünleri sektöründen Altınkılıç Gıda firmalarına ziyaretler gerçekleştirdiler. Eko okul ve beslenme dostu okul olan Çanakkale Ticaret borsası ilkokulu yerli malı haftası dolayısıyla yerel üreticileri ziyaretleri kapsamında Çanakkale ekonomisine katkı veren yerli malı, zeytin ve süt işletmelerini inceleyerek, tesisler ve işletmelerin ürettiği ürünler hakkında bilgi aldılar.

Okul Müdürü Seçil Cesur ve 4 D sınıf öğretmenleri Narin İbişoğlu’nun da katıldığı ziyaretlerde Aktürk Gıda, Akaryakıt, Nakliye ve Tic. Ltd.Şti. firma sahibi Rasim Aktürk ve Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş. firması İşletme Müdürü Dinçer Kaya ve Gıda Mühendisi Ömür Ak öğrencilere rehberlik ederek, işletmelerdeki üretim ve prosesleri anlattılar. Meraklı ve hevesli görünen öğrencilere zeytinden zeytinyağı elde etme ve sütten peynir oluşumu, kefir üretimi ve kefirli yoğurt ile ilgili prosesler gösterildi. Süreçler hakkında ayrıntılı bilgi verdiler. Ürünlerin soframıza gelirken hangi aşamalardan geçtiğini, bir işletmede kaç personel çalıştığını, bu personellerin hangi görevleri yaptıklarını, hangi makinelerin alındığını ve bu makinelerin ne amaçla kullanıldığını tamirat ve bakımları, ihraç edilen ürünlerin miktarları ve ülke ekonomisine katkısı gibi bir çok alanda bilgi sahibi oldular. İşletme ziyaretlerinde öğrencilerin zeytin ve süt ürünleri sektörü ilgili önemli bir deneyim kazanmaları ve bilinçli tüketim ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmeleri sağlandı.
 
Şerife Erdem