“ÇÖPÜ BIRAK, KİS’İ  KAP..
KAYADERE RESMEN ERİDİ..!”
Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı Atikhisar’ ı koruma adına aylardır süren nöbetlerin katılımcıları bu manzarayı görmüyor mu?
Atikhisar’ ın burnunun dibindeki yaşam alanı Kayadere’ yi adeta yok eden çalışmalar bir yana, şehir çöplüğüne dönüştürülen alanlara duyarlı vatandaşlar dikkat çekiyor…
UYARI VAR, DENETLEYENİ YOK..!
Kayadere köyünün girişinde, Orman Genel Müdürlüğü imzalı,
“Ağaçlandırma sahasıdır, çöp ve moloz dökmeyin” uyarısı bulunan tabelaya karşın, sahaya dökülen çöplerin oluşturduğu görüntü, görene şöyle dedirtiyor;
“KAYADERE YOK OLDU, ÇÖP DAĞLARI VAR OLDU..!”

ATİKHİSARIN DİBİNDE,
ÇÖP DAĞLARI …!


Çanakkale’nin şehir çöplüğüne dönüşen, çöp bırakılıp yerine stabilize yol dolgusu KİS alındığı bölgede oluşan çarpıcı görüntü; “Kimse bu yok edilişi görmüyor mu?” sorusuna neden oldu.
İBRETLİK FOTOĞRAFLAR..
Çanakkale’nin tek içme su kaynağı Atikhisar barajına komşu, uzaklık mesafesi de 500 metre kadar olan, kelleşen tepeler, yok edilen kayalık alanlar ve oluşan çöp dağlarını VİTAMİN objektifleri ölümsüzleştirdi.
BU NE SESSİZLİK…?
Atikhisar’ ın, Çanakkale’ nin tek içme suyu kaynağı olduğu vurgusuyla, baraj havzasını korumak adına aylardır süren ‘Su ve Vicdan’ nöbetlerinin katılımcılarına seslenen Kayadere yöresi yaşayanları başta, bölgenin ziyaretçisi duyarlı vatandaşlar,
 “Aranızda bu yok oluşu gören yok mu? Çöp dağları çevre katliamı değil mi?” sorusunu hem Çevre tutkunlarına hem de Yöneticilere yöneltti.
SIRA SIRA  ÇÖP DAĞLARI..!
Kayadere bölgesinde rastlanılan,  çevre felaketini andırır son duruma, özellikle bölgeye doğa yürüyüşü yapan Çanakkalelilerin tepkisi sert ifadelerle geldi.
Orman Genel Müdürlüğü imzalı,  koca koca uyarı levhalarına rağmen,  Ağaçlandırma sahasını çöplüğe, bölgedeki moloz ve kayaları da alarak, kelleşen alan ve çukurlar oluşturan ellere ateş püsküren birçok Çanakkaleli; “UYARI VAR, DENETLEYENİ YOK..!” diyerek sesini yükseltti.
Kayadere köyünün girişinde, Orman Genel Müdürlüğü imzalı uyarı tabelalarında; “Ağaçlandırma sahasıdır, çöp ve moloz dökmeyin” uyarısı bulunmasına karşın, oluşan görüntünün sorumlularına sessiz kalındığının anlaşıldığını söyleyen yörenin ziyaretçileri;
“Çöplerin oluşturduğu görüntüyü görmemek bir yana, kelleşen alanlar, yok edilen kayalıkları fark etmemek büyük başarı” şeklinde konuşup, manidar göndermeler yaptı.
Kış ayları ile birlikte, kara avcılarının, doğal mantar türleri toplamak amacıyla bölgenin müdavimlerinin ve de doğa yürüyüşçülerinin dikkatinden kaçmayan görüntüleri özetleyen şu  sözleri, hayli dikkat çekici;“KAYADERE YOK OLDU, ÇOP DAĞLARI VAR OLDU..!”

NE SALATA, NE DE KEÇİ İÇİN OT YOK..
KEÇİLER, ÇÖP DAĞLARINDA YAYILIYOR..

Kayadere yaşayanlarının, küçükbaş sürüleri, bir süre öncesine kadar kayalık alanların bitki örtüsünde yayılıp, gıda ararken, şimdilerde sürü sahiplerinin küçükbaşları, çöp dağları arasında yaşam mücadelesi veriyor. Köylü, hayvanlarını otlatacak doğal bitki örtüsü bulamamaya başladı.
Kayadere köyünün, kıdemli yaşayanı kadınlar, “Ne Salata yapmaya ne de  keçilere ot bulamaz olduk” sözleriyle düşündürdü.
UYARI VAR, DENETLEYENİ YOK..!
Kayadere köyünün girişinde, Orman Genel Müdürlüğü imzalı,
“Ağaçlandırma sahasıdır, çöp ve moloz dökmeyin” uyarısı bulunan tabelaya karşın, sahaya dökülen çöplerin oluşturduğu görüntü, görene şöyle dedirtiyor; “KAYADERE YOK OLDU, ÇOP DAĞLARI VAR OLDU..!

Erdem Sürek