Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan himayesinde gerçekleştirilen Kepez Belediyesi 1. Deve Güreşleri Festivali gerçekleştirildi.

Tarihi  19. yy başlarına kadar dayanan deve güreşleri, O tarihlerde İzmir yönünden gelen kervanlar, eski adı Karapınar olarak bilinen İncirliova ilçesinde konaklamaktaydı. Konaklama sırasında yükü olmayan boşta olan develer birbirleriyle oynarlardı. Bu durumu gören deve sahipleri, bu hareketlere karşı ilgi duyarak zamanla develerin birbiriyle oynamalarını güreş halinde organize etmeye başladılar ve bu oyunları bir gelenek haline getirmeye başlanarak günümüze kadar getirildi. Ayak, orta, başaltı ve baş olmak üzere dört boyda yapılan Deve güreşi  erkek develerle yapılıyor. Deve güreşi, ülkemizde özellikle Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde düzenlenen ve yörük kültürüyle ilişkili olan güreşler hafta sonu Kepez Belediyesinde de gerçekleştirildi.
Zaman zaman hayvan severlerin tepkisine de neden olan güreşler, Belediye Başkanı Birol Arslan himayelerinde bu yıl ilk defa düzenlenen Kepez Belediyesi 1. Deve Güreşleri Festivaline vatandaşlar da yoğun  ilgi gösterdi. Düzenlenen Festivale CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Başta olmak üzere, İlçe Belediye Başkanları da katıldılar. Güreşler için özel yetiştirilmiş develerin kıran kırana mücadele ettiği festival, renkli görüntülere sahne oldu.
 
Adem Y. Bağ