Annesi ve Babasının gerçekleştirdiği akraba evliliğinden dolayı, doğuştan bacakları olmayan ve protez desteği ile yürüyebilen Turgut Kalem’in yaklaşık 6 yıldır kullandığı protezler artık ayağına faydadan çok zarar veriyor. Eskidiği için de artık kendisini taşıyamayan protezleri yenilemek isteyen ancak, maddi durumu olmayan Kalem, hayırseverlerden yardım eli bekliyor.  Durumundan dolayı herhangi bir işte de çalışmayan Turgut Kalem, protezleri yenilemesi için gerekli 8 bin 750 TL karşılayacak hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Ülkemizde yaygın evliliklerden bir olan Akraba evlilikleri çoğu zaman sıkıntılara neden olabiliyor ve bundan dolayı bir çok insan dünyaya çeşitli sorunlarla gelebiliyor. Bunlardan bir tanesi de dünyaya gelen bebeklerin sakat olması. Yaşanan akraba evliliklerinin bir mağduru da Turgut Kalem oldu. Gelibolu’da yaşayan Kalem, akraba evliliğinden dolayı doğuştan bacaklarını kaybetti ve protez bacak desteği ile yürüyebiliyor. Ancak zamanla yıpranan veya ayağa küçük gelen protezlerin değiştirilmesi gerekiyor, bu da yüksek maliyet gerektiriyor. Gösterilen yüksek maliyetlerin bir kısmını devlet karşılasa da durumundan dolayı herhangi bir işte çalışamadıkları için çoğu vatandaş içi bu durum zor olabiliyor. Durumu zor olanlardan birisi de Turgut Kalem. 4 çocuk babası Turgut Kalem, herhangi bir işte çalışmadığı için yeğeninin desteği ile yaşamını sürdürürken, doğuştan gelen sakatlıktan dolayı kullandığı protezler de kullanılmaz hale geldiği gibi, ayağına dar gelmesinden dolayı artık bacaklarına zarar vermeye başladı.
Bacaklarına faydadan çok zarar vermeye başlayan Protezlerini yenilemek isteyen Turgut Kalem, maddi durumunun yetmediğini belirterek, hayırseverlere destek için çağrıda bulundu. Sadece maddi destek değil, artık kullanılmayan  sağlam bir protezi de kabul edeceğini belirten Kalem “Akraba evliliğinden dolayı benim iki bacağım da doğuştan protezli.  Kullandığım bu protezler artık ayağıma dar geliyor. Yenisini alabilmek için de 20 bin 500’ünü devlet ödüyor  8 bin 750 TL’yi de biz ödüyoruz. Fakat bunu ödeyecek ve  alacak imkanımız yok. Protezler artık ayağıma dar geldiği için bacaklarımı yara ediyor. Hayırseverlerimize sesleniyorum bize bir protez almamız için yardımcı olsunlar” dedi.

Tek İsteği Ayağını Ağrıtmayacak  Yeni Protez
4 çocuk babası Turgut Kalem, yeğeninin yardımı ile geçindiklerini belirterek “Devletin karşıladığının dışında kalan kısmı ödemek için bizi gücümüz ve imkanımız yok.  Bu halde bana iş vermedikleri için çalışamıyorum.  Benim dört tane çocuğum var yeğenim olan Adnan Kalem sebze halinde çalışıyor. Onun yardımları ile geçiniyoruz.  Bana her türlü yardım ediyor. Ama aldıklarımızla bu protez parasını karşılayamıyoruz.  Para da istemiyoruz tek isteğim yeni bir protez almak” dedi
Sebze Halinde çalışarak dayısına destek olan Adnan Kalem, protezlerin eskidiği için dayısı Turgut Kalem’i taşımadığını, dolayısı ile yenilenmesi gerektiğini ancak maddi durumlarının yemediğini belirterek “ Dayımın protez değiştirme zamanı geldi. Kendisi de kilo nedeni ile protezler onu artık kaldıramıyor.  Onun için hayırseverlerden, gerekli kurumlardan destek bekliyoruz” dedi. 
 
Cuma Deren