Biga’nın Gümüşçay Beldesine, zihinsel ve bedensel engellilerin barınma ve bakımı ile eğitimlerinin sağlanacağı “Gümüş Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi” inşatının temelleri atıldı.

Biga İlçesine bağlı Gümüşçay beldesinde projeler bir bir hayata geçiriliyor. 31 Martta yapılan yerel seçimlerde yeniden Belediye Başkanı seçilen Adnan Pastırmacı, söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Gümüşçay Beldesi ile Ankara arasında adeta mekik dokuyan Başkan Pastırmacı, seçim döneminde söz verdiği projelerden birini daha hayata geçiriyor. Geçtiğimiz aylarda Doğalgaz altyapısına başlanan belde de bu kez engelli vatandaşlara yönelik bir proje hayata geçiriliyor.  100 kişilik kapasitesi ve 60 kişiyi istihdam edecek projenin inşaat temeli düzenlenen törenle atıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı “İlklerin Belediyesi, Gümüşçay Belediyesi.   Söz verdiğimiz gibi 100 hasta kapasiteli “Bedensel Engelli Bakım Evi “ inşaat çalışmaları başladı..Bugün kurban keserek, dualar eşliğinde halkımız ve yatırımcı dostlarımız ile birlikte ilk kazmayı Bismillah diyerek vurduk.  100 kişi kapasiteli merkezde bakıma muhtaç, kimsesiz, engelli vatandaşlarımız kalacak. Aynı zaman da merkezimizde 60 kişinin çalışabileceği bir alan oluşacak. Terapi ve eğitim alanlarının da bulunacağı Gümüş Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Gümüşçay'ımıza ve Halkımıza Hayırlı Olsun” dedi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından dualar eşliğinde inşaatın kazasız belasız tamamlanması için de kurban kesildi.  Tören okunan dualarla son buldu.
 
Cuma Deren