Türkiye’nin Ege Denizindeki iki adasından biri, tatil cenneti Gökçeada’nın Kent konseyi Başkanı Serttaş’ ın, sözleri adeta ‘S.O.S.’ verir gibiydi..
Serttaş’ ın “İmdat” dercesine ifadeleri, çağrı yaptığı Makamlar gibi, Gökçeadalılara çağrısı çok dikkat çekti.
SAĞLIK BAKANLIĞI’ NA, ÇANAKKALE VALİLİĞİNE,
MİLLETVEKİLİ, KAYMAKAM VE TÜM YÖNETİCİLERE;
“KIŞ GELDİ, HAYATİ RİSK BAŞLADI..!”
Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş;
“Gökçeada da yaşayanlardan hasta olmamalarını, kalp krizi, beyin kanaması, felç, düşme gibi rahatsızlıklara maruz kalmamalarını ya da olma riski var ise Gökçeada’ yı bir an önce terk etmelerini istirham ederim.” çağrısında bulundu.

KÖTÜ SENARYO ÜZERİNDEN,
‘ACİL ÇÖZÜM’ ÇAĞRISI..!

Türkiye’nin iki adasından biri, Gökçeada’dan adeta ‘S.O.S.’ verildi.
Ada’nın Kent konseyi Başkanı Muharrem Serttaş’ ın sözleri sert, çağrısı ise hayli net geldi.
İSTİRHAM EDİYORUM, ADAYI  TERK EDİN..
Sağlık sorunları karşısında, ada’nın yoklarını sıralayan Serttaş, sözlerini sonunda bir de çağrı yaptı. “Kardiyoloji, çocuk, Beyin cerrahi ve genel cerrahi bölümleri dahil olmak üzere, bölümlerinin çoğunluğunda uzman doktor veya pratisyen hekim bulunmayan Gökçeada Hastanesi’ ne sahip Gökçeada da yaşayanlardan, hasta olmamalarını, kalp krizi, beyin kanaması, felç, düşme gibi rahatsızlıklara maruz kalmamalarını yada olma riski var ise Gökçeadayı bir an önce terk etmelerini istirham ederim.”
 Gökçeada Kent konseyi Başkanı Serttaş, Türkiye’nin tatil cenneti olarak andığı Gökçeada’da bahseder iken, “10 bine yakın nüfusu ile dört mevsim yaşamın canlı kaldığı,   tarihi, tarımı ve turizmi ile hem ulusal hem de uluslararası arenada önemli olduğu bilinen Gökçeada’da, doktor yetersizliğinden dolayı hem hastalar hem de vatandaşlar tehdit altında yaşıyor.”  şeklindeki ifadesi  kent gündeme damga vurdu.
YOKLARI SAYDI, MAKAMLARI SIRALADI..
 
Kış ile birlikte, olası tekrarlanacak ada’ya ulaşım sorunlarından söz eden Serttaş, hem yetkililere hem adalılara seslendi.
Sağlık bakanlığı yetkililerine diyerek başladığı sözlerini; “Çanakkale Milletvekillerine, Çanakkale Valisine, Siyasi partilerin Çanakkale il yöneticilerine, Gökçeada Kaymakamına, Siyasi partilerin Gökçeada ilçe yöneticilerine ve konu ile ilgili olan tüm yetkililere sesleniyorum.”diyerek sürdüren Ada’nın Kent konseyi Başkanı Serttaş şöyle devam etti;
“Kardiyoloji, Çocuk, Beyin cerrahi ve Genel cerrahi bölümleri dahil olmak üzere, bölümlerinin çoğunda uzman doktor veya pratisyen hekim bulunmayan Hastane’ ye sahip Gökçeada’ da yaşayanlardan hasta olmamalarını, kalp krizi, beyin kanaması, felç, düşme gibi rahatsızlıklara maruz kalmamalarını yada olma riski var ise Gökçeadayı bir an önce terk etmelerini istirham ederim.”
Çağrısı ve istirham nedenini  açan Serttaş; “Çünkü; önceki yıllarda ihale yapılarak acıl durumlarda Ana karadan Çağrılan Sağlık helikopterinin ihalesi yapılmadığı için Helikopter gelmeyebilir. Hava şartlarının kötü olduğu ve denizde fırtınanın olması durumunda Kabatepe - Gökçeada arasındaki deniz ulaşım seferleri 2 - 3 gün yapılamayabilir. Bu hava şartlarında helikopterin gelmesi de mümkün olmayabılıyor. Kıymetli hemşehrilerimden önceki yıllarda kalp krizi geçirerek zamanında ana karadaki Tam teşekküllü bir hastahaneye zamanında ulaştırılamayanlardan vefat edenlerin olduğuna şahit olduk.
Yetkililerden Gökçeada devlet hastahanesine her servise doktor atanmasını ve Gökçeada devlet hastahanesi inşaatının bir an önce yapımına devam edilmesi için gereğinin yapılmasını istirham etmekteyiz.” dedi.

Adem Y. Bağ