3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısı ile bir çok kurum, engelli vatandaşlara yönelik etkinlikler gerçekleştirdi. En anlaml etkinliklerinden biri de, Gaziantep’in dünyaya mal olmuş mutfağını Çanakkale’ye taşıyan Cuma Usta Antep Sofrası oldu. İşletme sahibi Erdinç Bezgen ve çalışanlar , Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören engelli öğrencileri ağırladılar. Anlamlı günde gerçekleştirilen etkinlikte İşletme sahibi Engelli öğrencilere Antep mutfağına ait çorba ve lahmacun ikram etti.

Cuma Usta Antep Sofrası, Dünya Engelliler Günü ve sonrasında anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı. İşletme, hafta boyunca engelli vatandaşlara ve ailelerine etli sultan çorbası ile doyana kadar lahmacun ikramında bulundu. Çanakkale Sakatlar Derneği Başkanı ve Milli Sporcu Ümit Burunlular’ın da katkı verdiği etkinlik, engelli vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Cuma Usta Antep Sofrası’nın sahibi Erdinç Bezgen, son olarak restoranda Atatürk Ortaokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini ağırladı.

İşletme sahibi Erdinç Bezgen, “Biz Antep Sofrası olarak karınca kararınca, elimizden geldiği kadar Dünya Engelliler Günü ile ilgili anlamlı şeyler yapalım istedik. Sosyal medya hesabımızdan paylaşımımızı yaptık, sağ olsun Ümit Burunlular vasıtası ile daha da yayılınca duyan arkadaşlarımız, velilerimiz olmuş. 3 gündür velilerimiz çocuklarını alıp geliyorlar. Şeref veriyorlar, bizim misafirimiz oluyorlar. Bunlar sevaptır, çocuklarımız için bir özgüvendir. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Kendilerine geldikleri için, soframızda ağırlamayı bize nasip ettirdikleri için biz de teşekkür ediyoruz” dedi.

Çanakkale Sakatlar Derneği Başkanı ve Milli Sporcu Ümit Burunlular ise, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Erdinç Bezgen abimiz bizi ağırladı ve bizim gibi engelli kardeşlerimizi bu hafta boyunca ağırlamayı öngördü. Özel çorbasını ve sınırsız lahmacunu ikram etti. Şuan Erdinç Bezgen, Özel zihinsel engelliler kaynaştırma okulumuz ve öğretmenleri ile birlikte yaklaşık 15 kişiyi ağırlıyor. Verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. Erdinç abi bir örnektir. Sonuçta Çanakkale büyük bir yer. Bütün esnaflarımızın, halkımızın bu anlamda duyarlı olmasını ve farkındalık yaratılmasını istiyoruz. Erdinç Bezgen abimize çok teşekkür ediyorum. Biliyorum, destekleri devamlı sürecek. İnşallah rol model olur ve örnek bir insan, bir esnaf olarak farkındalık yaratır“ diye konuştu.

Cuma Deren