“Alıştık siyasetçi profilini silen isim” diye yorumlanan Öz, duygu seli yarattı.. 

Siyaset kamuoyunda; “Dokunuşları içten, sözleri öz’ den” ifadesiyle takdir topladığı gözlenen Çan’ ın CHP’ li Belediye Başkanı Öz’ ün, 7 yıl önce yitirdiği annesine yazdığı şiir, güne damgasını vurdu. Çanakkale’de günün konusu oldu.
7 yıl önce hakka yürüyen annesinin ölüm yıl dönümünde, yazdığı şiiri sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Öz,  bir dizede şu ifadeyi kullandı;
“Fırtınalarla, Dalgalarla Boğuşmayı, Sabrınla Sen Öğrettin Bana Annem...”
Siyasette, Mevcut Milletvekili iken,  ‘üzeri çizildiği’ yorumlarına neden gelişme ile yeniden aday gösterilmediği bilinen ve kamuoyunun dilinde dikkat çeken söylemlerle anılan CHP’ li Başkan Bülent Öz’ ün siyaset ötesi tutumunun, girdiği ilk sandıktan zaferle çıkmasına yettiğini savunan partililerin;
“ ‘Önce evlat, sonra insan..’  sözüyle özetlenmesinin nedeni, siyaseten değil, samimiyetle dokunuşu” ifadesiyle, Başkan Öz’ den övgüyle bahsettiği gözleniyor.

Bir şiir yazdı, seçmenin diline dolandı;
“SİYASETEN DEĞİL,
SAMİMİ DOKUNUR..”

7 yıl önce yitirdiği annesi Nurduran Öz için yazdığı şiir, “Siyaseten değil, samimice dokunur” sözüyle anılan CHP’ li Başkan Bülent Öz’ ü, seçim bölgesi Çanakkale’de günün konusu yaptı.
Partili partisiz, Çanakkale seçmeninin, “Yapmacık değil, içten siyasetçi.” Diye değrelendiridği bilinen bir ismin, annesinin ölüm yıl dönümünde kaleme aldığı şiirindeki mısralarla, ‘subliminal mesajlara da adeta imza atmış’ yorumları aldığı gözlendi.
Siyasi hayatında, kamuoyunda da bir süre tartışılan karar gereği, ‘üzeri silindi’ yorumlarına neden bir dönem geçirdiği gözlenen  Öz’ ün, şiirinde geçen bir dizedeki şu ifadesi, kamuoyundan; ‘okkalı gönderme’ yorumu topladı.
Öz’ ün şiirinde geçen , ““Fırtınalarla, Dalgalarla Boğuşmayı, Sabrınla Sen Öğrettin Bana Annem...” şeklindeki vurgusunu değerlendiren siyaset kamuoyunu;
 “Her şey siyaseten hesap kitap yapmak değil, her şey önce insan olmak. En kıymetli varlıklarımızın öğrettiği gibi, insanı seven insan olmak” şeklindeki değerlendirmesi, dün Çan’ da, dilden dile dolaştı.  
 
Siyaset kamuoyunda, Milletvekili seçildiği iki ayrı seçim ardından;  “Dokunuşları içten, sözleri öz’ den” ifadesiyle takdir topladığı gözlenen, şimdinin Çan Belediye Başkanı CHP’ li Bülent Öz, 7 yıl önce yitirdiği annesi Nurduran Öz’e hitaben duygularını şiirleştirdi.  Öz’ ün bu tavrı güne damgasını vurdu.
Çanakkale’de günün konusuna dönüşen CHP’ li Çan Belediye Başkanı Öz’ ün şiirinde yer alan bir dizede geçen, “Fırtınalarla, Dalgalarla Boğuşmayı, Sabrınla Sen Öğrettin Bana Annem...” ifadesinin, siyaset diline geçecek bir mesaj olduğunu savunan partilileri;
“Herkes biliyor ve anımsar ki, Mevcut Milletvekili iken,  ‘üzeri çizildiği’ yorumlarına neden bir gelişme ardından, kendisi yeniden aday gösterilmemişti.
Siyaset ötesi tutumu, kalplere samimi dokunuşları, girdiği ilk sandıktan zaferle çıkmasına yetti arttı.
İlk doğandan, son yolculuğa uğurlananı, partili partisiz ayrıt etmeden, vatandaşın yanında olmayı insanlık görevi bilen bir isim, evlat olabilmenin hakkını da verdi.
Topluma örnek olacak bu tavrı ile, her çocuk için en kıymetli ananın önemini mısralara döküp, anne yüreklerine de bu sayede dokunmamız gerektiği mesajını da net şekilde verdi.
 ‘Önce evlat, sonra insan..’  diye anılmayı başaran, siyaseten değil, samimiyetle dokunuşlarıyla tanınan Başkanın bu şiiri, ananın değerini,  en güzel şekilde dile getirdi”  diyerek, duygu seli yaşatan paylaşıma beğeni yağdırdı.
 Milletvekilliği seçimlerinde olduğu gibi, Seçim bölgesindeki tkipçilerinin beğenisini toplayan Başkan Öz’ ün, annesine hitaben yazdığı şiiri şöyle;
“ANNEM Tutunduğum daldın, Sığındığım limandın. Fırtınalarla, Dalgalarla, Boğuşmayı Sabrınla, sen öğrettin bana Annem...
Kahve içmeye gelirdim ya yanına Güzel ellerinin kerametinden midir bilinmez, Doyamazdım tadına. İnan senden sonra içtiğim kahvelerin, Hiç varamadım tadına.
Uzun uzun anlatırdık. Senden aldığım güç, moral aşılardı bana  Ve sonra koşardım hayata Dedim ya,  Limandın sen bana... Evet, Annem, Bizi bırakıp gittiğin Gün bugün. Sensizliğe alışamadığımız  Gün bugün.... Annem, Seni özlemenin ne zor olduğunu öğrendiğimiz gün bugün..”

Adem Y. Bağ