Geçtiğimiz Hafta Lideri evinde yenerek altın değerinde üç puan alan Çanakkale Dardanelspor, bu Hafta Ezinespor deplasmanında zirve için üç puan aradı. 3 Kırmızı kartın çıktığı zorlu maçta şansız anlar yaşayan Dardanelspor’un bir golü yan hakem tarafından iptal edilirken,  yediği şansız gol ile üç puandan oldu. Zorlu Karşılaşmayı değerlendiren Dardanelspor Teknik Direktörü Fadıl Kurt, oynanan oyunla alınan mağlubiyeti hak etmediklerini, sadece Şansın Ezinespor’dan yana olduğunu belirtti.

Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Çanakkale Dardanelspor, geçtiğimiz hafta oynadığı Futbolla Lider’den üç puan almayı başarmıştı. Zirve için önemli bir puan alan Dardanelspor bu hafta ise zorlu Ezinespor deplasmanına çıktı. Dardanelspor, Teknik Direktör Fadıl Kurt’un önderliğinde, bir dönem Şampiyonluk yaşadığı zorlu Ezinespor deplasmanında rakibinin sert futbolu ile karşılaştı. Özellikle maçın son anlarında sertleşen karşılaşmada 3 kırmızı kart çıktı. Ezinespor’un 9, Dardanelspor’un ise 10 kişi oynadığı maçın son anlarında, Dardanelspor pozisyon bulsa da şanssız anlar ve rakip kalecisinin geçit vermemesi, yenilen şanssız gol ile sahadan 1-0  mağlup ayrıldı. Ligin 8. Haftasında oynanan bu karşılaşma ile 3 puan alan Ezinespor, Dardanelspor’u geride bırakarak 5. Sıraya yükseldi.

Bir dönem Ezinespor’u çalıştıran ve şampiyonluk yaşayan Dardanelspor Teknik Direktörü Fadıl Kurt, Eski evine bu kez yeni takımı Dardanelspor ile konuk oldu. Fadıl Kurt, Zorlu Maçın ardından yaptığı açıklama ile maçı değerlendirdi. Kurt,  bu maçın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirterek yaptığı maç değerlendirmesinde “Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan, bir dönem başarı ile görev yaptığım ve sampiyonluk yaşadığım Ezinespor ile deplasmanda karşılaştık. Bu anlamda benim için özel bir maçtı. Her iki takımında amacı maçı kazanıp üst sırlardan kopmamaktı. Ezinespor kazandı ve bizi zirve yarışından biraz uzağa itti. Lig uzun bir maraton ve biz mücadelemize devam edeceğiz. Biliyoruz ki biz, bu ligin iyi futbol oynayan ve en çok gol pozisyonu üreten birkaç takımından biriyiz. Her maçı kazanabilecek gücümüz var. Sekiz maçlık periyotta, aleyhimize cereyan eden hakem hatalarından, kaçırdığımız gollerden, şanssız yediğimiz goller ve bireysel hatalardan çok çektik. Tüm takımların Dardanelspora karşı aşırı bir motivasyonları var. Bizi yenen takım maçtan sonra şampiyon olmuş gibi seviniyor. Bu durum bizi oldukça zorluyor. Yeni bir takımız ve oyuncularımız bu ligi tanımıyor. Hedefi olan büyük ilçe takımları ile mücadele ediyoruz. İlçelerde ciddi seyirci baskısına takımların direncine ve agresif futboluna maruz kalıyoruz. Buna rağmen, bu güne kadar her takıma karşı oyunsal üstünlük kurdu” dedi.

“Şans Ezinesporun Yanındaydı”
Geçtiğimiz Hafta Lider Gelibolusporu yenerek maça moralli çıktıklarını ancak istedikleri golleri bulamadıklarını belirten Teknik Direktör Fadıl Kurt “Ligde bulunduğumuz yer, kesinlikle oynadığımız futbolun karşılığı değil.  Maçı değerlendirecek olursak, kesinlikle hak etmediğimiz bir yenilgi oldu. Bunun için üzgünüz. Bir hafta önce lideri yenip moral bulmuştuk. Kazanıp bir seri yakalamak istiyorduk. Aslında maçı kazanacak futbolu oynadık ve pozisyonlarıda bulduk, sadece golleri atamadık. Bana göre Ezinespor kalecisi takımı adına farklı yenilgiyi önledi. Şimdi herkes diyebilir ki 9 kişi kalan Ezinespor, Dardanelsporu yendi. Sonuç olarak öyle görünebilir ancak, sahada oynanan futbolun karşılığı bu değildi. Sadece şans Ezinespordan yanaydı. Maç boyunca kalemizde bir tane bile tehlike yaratamayan rakibimiz, kendi kalemize attığımız golle bizi yendi. Elbetteki futbol bir sonuç oyunu bunu kabul etmemiz gerek. Ezinespor, kendi sahasında oynamasına rağmen maç boyunca sadece kalesini savunmak zorunda kaldı, Sert ve agresif, sadece rakibi durdurmaya yönelik bir oyun anlayışı ile oynadılar” dedi.

“Ezinespor’u Ayakta Tutan Taraftarı Oldu”
Maçın son anlarında çıkan kırmızı kartlara ve eksik kalan oyunculara da dikkat çeken Kurt, Ezinespor’un 9 kişi kalmasına rağmen taraftarın desteği ile ayakta kaldığını belirterek “Maçın başlarında attığımız nizami gol anlamsız bir şeklide iptal edildi, direkten dönen ve gol çizgisinden çıkartılan, direği yalayıp giden toplarımız var. En önemlisi Ezinespor kalecisinin en az 5-6 gollük vuruşumuzu başarılı bir şeklide kurtararak takımını farklı yenilgiden kurtarışı var. Maçın son bölümlerinde rakibimiz 9, biz 10 kişi kaldık. Bu bölümde rakibimizi ayakta tutan ise Ezinespor taraftarı oldu, takımlarını müthiş desteklediler ve savunma direncini verdiler. Ezinespor'u ve taraftarını kutluyorum. O veya bu şekilde maçı kazandılar. Önemli bir galibiyet elde ettiler” dedi.

“Yan Hakem Maça Etki Yaptı”
Maç Hakemlerinin performansına da değinen tecrübeli Teknik Adam Fadıl Kurt, Orta Hakemden memnun kalırken yan hakemin kararlarına ise tepki gösterdi. Kurt “Maçın orta hakemi başarılı bir yönetim gösterse de, özellikle bizim kulübemizin önündeki yan hakem arkadaşımız bizim aleyhimize kaldırdığı ve iptal ettirdiği gol ve hatalı bayraklar ile maçın sonucuna etki etmiştir. Her hafta bir hakem hatasına maruz kalıyoruz. Bundan önceki maçlarda verilmeyen penaltılarımız var, atılan gollerimizin anlamsız şekilde iptal edilmesi var. Bu tür hataların hep bizim aleyhimize gelişmesini ve art arda gelmesini tesadüf olarak mı izah etmeliyiz bilmiyorum” dedi.

Ezinespor Yönetiminden Açıklama
Maç sonu Ezinespor yönetimi de sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak hakem hatalarına dikkat çekti. Yönetimden yapılan açıklamada  “Sahamızda Çanakkale Dardanel Sporu 40 dk. 9 kişiyle oynayarak, hakemin maç boyunca aleyhimize verdiği kararlara rağmen, hakemin maçı 8 dakika uzatıp 11 dakika oynatmasına rağmen, futbolcularımıza ve teknik ekibimize kartları yağdırarak bizleri sahada sindirmeye çalışmasına rağmen 1-0 yendik. Bizlerden desteğini esirgemeyen büyük taraftarımıza teşekkür ederiz” denildi.
 
Cuma Deren