Fiyatları 700 ila bin 200 liradan arasında değişen kurbanlıklar alıcı bekliyor. 
Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık satışlarında hareketlenme başladı. Satıcı fiyatların gecen yılkı seviyelerde olduğunu ifade ederken, alıcı ise fiyatları yüksek buluyor. Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi ilçe hayvan pazarında alıcıda satıcıda fiyatlardan memnun değil. Pazara kurbanlık getiren üreticiler fiyatlarda gecen yıla oranla fazla bir değişiklik olmadığını buna nazaran alıcının nazlı olduğunu savundu. Kuzu fiyatları 700 ila bin 200 lira arasında değişirken keçiler ise 500 ila 650 lira arasında alıcı buluyor.
Keçi üreticisi Selahattin Güven, Süt fiyatlarının gerilediğini bu nedenle keçi sayısını azaltmak amacı ile keçilerinin bir kısmını kurbanlık olarak satmak için pazara getirdiğini söyledi. Güven, "Getirdiğim keçiyi 550 liradan sattım. Maliyetler her geçen gün artıyor. 2014 yılında keçi sütü 1.60 TL idi. 2015 yılında süt 1.70 liradan satıldı. 2016 yılında süt fiyatı 1.40 TL'ye geriledi. 2014 yılında yemin çuvalı 30-35 lira arasında iken, bugün 45ila 50 lira arasında değişiyor. Gelecek yıl ise süt fiyatlarının ne olacağını bilen yok. Bu nedenle keçilerimin bir kısmını kurbanlık olarak satmak için pazara getirdim. Çünkü damızlık olarak keçi arayan yok" dedi.
Kuzu üreticisi Zafer Gönen ise fiyatların gecen yılla bu yıl arasında çok fazla bir değişikliğin olmadığını ifade etti. Gönen, “Kuzu fiyatları 750 ila 1.200 lira arasında alıcı buluyor. Vatandaşa isterse pazarlık usulü isterse canlı kilo olarak veriyoruz. Yıllardır hayvancılık yapıyorum, geçmiş yıllara oranla satışlarda azda olsa bir hareketlilik var" dedi.


Kaynak: İHA