Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Yerel Yönetimler, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları (TOBB, TESK,MÜSİAD) ortaklığında yürüttüğü Avrupa Yetişkin Öğrenimi Gündemi 4 Projesi devam ediyor.
 
Eski hükümlülerin istihdamı konusundaki olumsuz önyargının giderilmesi konusunda farkındalık arttırmak ve sosyal ve ekonomik anlamda toplumsal duyarlılığı geliştirmek için ülke genelinde “Karanlığı Aydınlananlar” isimli öykü yarışması düzenlendi. Öykü yarışmasında “Ne İş Yapacaksın?” isimli öyküsü ile Marmara Bölgesinde üçüncü olan Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüsü M.B.’ye Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde önceki gün Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit tarafından ödül verildi. 
 
Yarım altın ile ödüllendirilen M.B. öykü yarışmasına konu olan hikayesinin gerçekte yaşanmış bir hikaye olduğunu kişilerin hayali isimler olduğunu yarışmayı görsel medya aracılığı ile öğrenerek dahil olduğunu, denetimli serbestlik altında bulunmakla birlikte şu anda bir kurumda kamu çalışanı olarak yaşamına devam ettiğini ifade ederek, yetkililere teşekkürlerini sundu.
 
Ödül töreninin ardından ebru atölyesinin açılışı yapıldı.
 
 

 
 


Kaynak: Haber Merkezi