Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart 2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Al Bayrağımızın rengini temsil eden kırmızı beyaz ayakları yükselmeye başladı. Yüksekliği 50 metreyi bulan ayaklar artık uzaktan da görünmeye başladı.

Çanakkale Boğazı'nda inşası süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yükselirken, Gelibolu ve Lapseki yakasındaki keson üzerine, 6'ncı bloklar yerleştirildi. Yüksekliği 50 metreyi bulan köprü ayakları, artık uzaktan da görülmeye başladı. Tamamlandığında 318 metre olacak ayak yükseklileri, Ay Yıldız bayrağının rengine bürünmesi dolayısı ile şimdiden vatandaşın ilgisini çekmeye başladı. .
1915 Çanakkale Köprüsü kırmızı beyaz renkleriyle Türk bayrağını simgeleyen ayakları, yükselmeye devam ediyor. Çanakkale Boğazı'nda, Gelibolu'nun Sütlüce ve Lapseki'nin Şekerkaya mevkileri arasına yapılan köprünün, Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılını simgelemesi için orta açıklığı, 2023 metre olacak. Bu açıklık köprüye, 'dünyanın en uzun kuleler arası açıklığa sahip asma köprüsü' unvanını kazandıracak.
 
Adem Y. Bağ