Çağımızın en yaygın hastalıklardan biri olan ve dünyada her 100 kişiden birisinde bulunan diyabet hastalığına dikkat çekmek için Çanakkale’de de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürlüğünce Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında toplumun farkındalığının artırılması amacıyla 14 Kasım Dünya Diyabet günü dolayısı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.  Bu kapsamda şehrin bir çok alanında kurulan stantlar ile halk diyabet hakkında bilgilendirildi. Etkinlikler kapsamında Otogarda stant kurularak vatandaşlara bilgiler verildi. Standı ziyaret eden vatandaşlara  şeker ölçümü yapılarak diyabet hastalığı hakkında bilgi verildi. Ayrıca Çanakkale’de 8 İlçe Müdürlüğüne giden sağlık müdürlüğü personeli  gidilere Müdürlük çalışanlarına yönelik 240 kişiye diyabet konulu konferanslar gerçekleştirilmiştir.
Biga’da Diyabet ve Aile Teması İle Kutlandı
Biga Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Nihal Alıcı ve stajyer öğrenciler tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde farkındalık yaratmak için Biga Belediye’si hizmet binası içerisinde “Diyabet ve Aile” temalı etkinlik gerçekleştirildi.Belediye personeli ve ziyaretçileri tarafından ilgi gören etkinliğimizde ; Diyabet söyleşileri , şeker taramaları ,broşür dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca Tip 2 Diyabetin önlenebilir olmasından dolayı sağlıklı beslenmeye dikkat çekilen stanttımızda tam buğday ekmeği,ara öğün (meyve,süt,kuru yemiş,galeta,su ) ikramlarında bulunularak porsiyon kalori değerleri paylaşıldı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başhekim Yardımcısı Dr. Erhan Büyük, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nursel Yılmaztürk, Dahiliye Uzmanları Dr. Özay Ayvaz ve Dr. Bayram Korkut da standı ziyaret ederek konunun önemine dikkat çektiler.
 
Şerife Erdem