18 yıldır Türkiye genelinde 9 yıldır da Çanakkale’de düzenlenen ‘Ekim Geçidi’  sergisinde, sanatçıların el emeği eserleri sergilendi.  
Bu yıl Türkiye genelinde 18.'si Çanakkale’de ise 9’uncusu  düzenlenen Ekim Geçidi sergisi,   düzenlenen açılış töreni ile kapılarını sanatseverlere açtı. Deniz Müzesi Muavenet-i Milliye Sergi Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkan Vekili Deniz Erdem, sanatseverler ve kentliler katıldı. Proje Koordinatörü Halide Okumuş açılışta bir konuşma yaparak sergi hakkında bilgi verdi. Okumuş “Çanakkale’de Ekim Geçidi sergisini bu yıl 9.’sunu yapıyorum ama yine de bilmeyenler var. Ekim Geçidi sergisi 18 yıldır ülke genelinde yapılıyor.  Bu proje Ressam  Gülsüm Erbil’e ait.  Buradan yola çıkışının amacı Cumhuriyetimizi kutlamak. Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bu ülke için canını feda etmiş tüm şehitlerimize minnet duygularımızı sanat ile aktarabilmek için bir araya geliyoruz.  Biz de Çanakkale’den 9 yıldır bu projeye katılıyoruz.  Ekim Geçidi sergisini aslında bir saygı geçidi gibi de düşünebiliriz.  Sergimizde 74 sanatçımızın eserleri var.   Sadece resim, grafik ya da seramik değil, tüm sanat alanlarının bir arada olan bir sergi açmaya çalıştık” dedi.  
 Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Çanakkale ve farklı illerden gelen 74 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergiyi ilgi ile gezen Başkan Vekili Erdem, sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı. Resimden seramiğe, fotoğraftan heykele kadar bir çok farklı sanat dalından esrin yer aldığı 18. “Ekim Geçidi” sergisi 28 Kasım 2019 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
 
Adem Y. Bağ