Çan İlçesine  bağlı Şerbetli Köyü’nde geçtiğimiz 12 Haziran’da şiddetli yağmurdan kaçan inekler ağacın altına sığındı. Gökhan Kızık’a ait hayvanlar yıldırım düşmesi sonucu telef olmuştu. Hayvanları telef olan Kızık ailesine Orman Genel Müdürlüğü’nün Orköy projesi kapsamında 50 bin TL hibe desteği ile10 adet büyükbaş hayvan verildi.

Geçtiğimiz Haziran ayında Merada otlanan Gökhan Kızık’a ait hayvanlar yağan şiddetli yağmurdan korunmak için ağacın altına sığınmıştı. O sırada düşen yıldırım Kızık’a ait 10 büyük baş hayvanı telef etmişti. Olay sonrası bölgeye giden Çana Kaymakamı Mustafa Gürdal Ailenin geçim kaynağı hayvanların temini için çalışma başlattı.

Tarım Bakanı Devreye Girdi
Olayı duyan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de olay sonrası Hayvanların sahibi Gökhan Kızık’ı arayarak destek olmuştu. Bakan Pakdemirli ayrıca destek sözü de vermişti.  O destek 12 Kasım Salı günü geldi. Şerbetli’de hayvanları telef olan aile Orman Genel Müdürlüğü’nün Orköy projesi kapsamında 50 bin TL hibe desteği aldı. 10 adet büyükbaş hayvan Çan Orman İşletme Müdürlüğü ve Çan İlçe Tarım Müdürlüğü’nün tertiplediği programla Şerbetli Köyü’nde aileye verildi. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çan İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Levent Çalış, Çan Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan, Çan İlçe Tarım Müdürü Belma Türe, Parti Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ile hibe desteği sağlanan ailenin mutluluğunu paylaştı.   
 
Adem Y. Bağ