Çanakkale Dardanelspor'un taraftar grubu 17 Gençlik tarafından yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da Çanakkale Dardanelspor- Geliboluspor arasında oynanan maç öncesinde saygı duruşunda bulunulmadığı iddia edildi.
 
Bayramiç ilçesi Yıldırım Akbulut Meydanı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende erken saygı duruşunda bulunulmuştu. Bu saygısızlığın ardından Çanakkale Dardanelspor'un taraftar grubu 17 Gençlik tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada iddia edildiğine göre, yine 10 Kasım günü Çanakkale Dardanelspor- Geliboluspor arasında oynana maçın öncesinde saygı duruşunda bulunulmadı.
Bu duruma büyük tepki gösteren 17 Gençlik taraftar grubu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sezon başından beri takip ettiğimiz kadarıyla süper amatör kümede maç yöneten bazı hakemlerin, Çanakkale Dardanelspor'a verdikleri kararların art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Düşene biz de vuralım  yada   Dardanelspor isminin üstlerinde yarattığı baskı. ‘ben Çanakkale Dardanelspor’a her istediğimi çalarım’ anlayışı kabul edilemez. Umarız herkes aklını başına alır. Biz ayrıcalık istemiyoruz. Sadece kafalarda ki olumsuz düşüncelerden kurtulup, daha doğru kararlar verilmesini bekliyoruz. Bu kulübü kimse sahipsiz sanmasın. Bu tarz kararlar verilmeye devam edecek olursa tepkilerimiz daha sert  olacaktır.  Bizler kızarız, bağırırız , çağırırız  bunlar bizim takımla olan hukukumuzdur .Annesinden dayak yediği halde yine anne diye bağıran çocuk gibi bağlıyız bu kulübe.
 
 BİZLERİ ASIL DERİNDEN ÜZEN DİĞER KONU İSE 10 KASIM 2019 PAZAR GÜNÜ

Çanakkale Dardanelspor- Geliboluspor arasında oynanan maç öncesinde ATA'mızın aramızdan ayrılışının 81.yılında 1. Amatör kümede oynanan maçlarda dahi 1 dakikalık saygı duruşu yapıldığı halde bu karşılaşmada yapılmamasıdır. Bunun izahı olamaz. Affı olamaz. Kimsenin de haddine değildir. Bizim Ata'mıza olan bağlılığımız her şeyin üzerindedir. Bu bağlamda yetkililerin bu maçı yönetenlerle ilgili yaptırımının takipçisi olacağız”
 


Kaynak: Haber Merkezi