Çanakkale İli Genç Girişimciler Kurulu  gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Biga Ticaret Borsasını ziyaret ettiler. Ziyarette genç girişimcileri  ağırlayan Borsa Başkanı Mesut Okyay, İlçede gerçekleştirilen projeler, yaşanan gelişmeler ve ticari anlamdaki faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Yatırım yapmak, ilçelerde yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi almak, yatırım potansiyeli yüksek projeler hakkında bilgi almak amacı ile ilçelere gerçekleştirilen ziyaretlerini sürdüren Genç Girişimci  Kurulu Başkanı Orçun Oktay Başkanlığında   Biga İlçesini ziyaret ettiler. Çanakkale’nin en büyük ilçesi olan Biga’da, tarım, sanayi ve hayvancılık alanlarında yatırım yapmak isteyen üyelerin ağırlıkta olduğu ziyarette heyet Biga Ticaret Borsasını ziyaret ederek yatırımlar ve gerçekleştirilen projeler hakkında Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay’dan bilgi aldılar.
Çanakkale Kadın ve erkek genç girişimcilerinden oluşan Genç   Girişimciler  Kurulu heyeti gerçekleştirdiği Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretleri kapsamında Biga Ticaret Borsasını ziyaret ettiler. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay tarafından karşılanan Genç Girişimciler Kurulu Heyeti Borsa toplantı salonunda ağırlandı. Biga’daki ticaret ve üretimin ele alındığı ziyarette, iki taraf da  ticarete bakış açılarını ve gelecek vizyonlarını paylaştılar. Ziyarette bir açıklama yapan Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay Gençler ülkemizin geleceği. Sizler bizim ümidimizsiniz. Ondan dolayı girişimcilik anlamında elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız” dedi.Mesut Okyay konuşmasının devamında  Kadınların iş dünyasına kattıkları farklılıklara da değinerek  “zor bir yol seçmişsiniz fakat iş hayatına farklı bakış açıları getirerek farklı fikirlerin hayatımıza girmesine olanak sağlıyorsunuz” dedi.

Zahire Depolarının Taşıma Projesi Konuşuldu
Ziyarette konuşulan bir başka konu ise zahire depoları oldu. Konu hakkında bilgi veren  Borsa Başkanı  Mesut Okyay “bölgemizin önemli projelerinden biri olan ve Biga ilçemizin gelecek vizyonunu değiştirebilecek potansiyele sahip olan zahire depolarını şehrin dışına taşımayı amaçlıyoruz. Bu projeyle birlikte artık şehrin içerisinde kalan toptan satış depoları, et entegre tesisleri, kamyon garajı ve borsaya ait olan canlı hayvan pazarı da önümüzdeki dönemlerde Göktepe köyü etrafında toplanarak şehirden uzaklaştırılmayı  düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde şehrin yaşanabilir bir görünüme kavuşmasını arzuluyoruz” dedi.

 Şerife Erdem