Bir dönem belediye olan, Çanakkale’nin en verimli ovalarından biri olan Kumkale köyünde bulunan, daha sonra Çanakkale’ye bağlanarak Belde statüsünden Çıkarılan Kumkale’nin Eski Belediye Başkanı Mehmet Sezai Ercan Vali Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Özellikle Domates yetiştiriciliğinde ön plana çıkan, tarımı ile Çanakkale ekonomisine katkı veren Kumkale Belediyesi Geçtiğimiz yıllarda kapanarak Çanakkale’ye bağlandı. Belde statüsünden çıkarak köye dönüşen Kumkale Köyünde yaşayan eski Belediye Başkanı Mehmet Sezai Ercan Vali Orhan Tavlı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Belde olduğu dönemde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

 Belediye döneminin yad edildiği ziyarette  Vali Orhan Tavlı, Kumkale belediyesi eski başkanı Mehmet Sezai Ercan ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ziyarette ayrıca Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Kumkale köyünde tamamlanan alt yapı ve üst yapı çalışmaları değerlendirildi. Kumkale belediyesi eski başkanı Mehmet Sezai Ercan Çanakkale Valiliği himayelerinde Kumkale köyü ve bölgede yapılan çalışmalardan dolayı Vali Orhan Tavlı’ya teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Tavlı, Kumkale belediyesi eski başkanı Mehmet Sezai Ercan’a teşekkür etti.
 
Cuma Deren