CHP’ li Gökhan’ın Belediye Meclis toplantısında kullandığı bazı ifadelerinin; 
“Çanakkale’de Devlet yöneticileri FETÖ’ cü..!” demeye gelecek türden algıya yol açtığını söyleyen bazı Belediye Meclis üyeleri, dikkat çeken şu yorumu yaptı;
 “Sayın başkan ‘FETÖ ne demek?’ tarif etti. ‘Nasıl örgütlenir?’ adeta onu anlattı.
 8 öğrencisi bulunan okul için imalı sözleri, Okulun açılışına onay veren Yetkilileri bir güzel zan altında bıraktı.” 
Başkan’ın bu İTHAMI KİME; 
 “FÖTE’DEN FARKLI DAVRANMIYORSUNUZ..!”
Gökhan’ ın Meclis oturumunda; “FETÖ’den farklı davranmıyorsunuz, aynı zihniyette düşünüyorsunuz” diyerek,  8 öğrencili okul eleştirisi yaparken, FETÖ’ yü iyi bilen bir kişiymiş gibi sözler etmesinin de dikkat çekici olduğunu savunan bazı Meclis üyeleri, “Bu denilenler  çok düşündürücü!”  ifadeleriyle çarpıcı  bir değerlendirmede bulundu.
Gökhan, Belediye Meclis oturumunda; “Gökhan, bir süredir kamuoyunda eleştirilen 8 öğrencili İmam Hatip için; “Eğitimde kafaları karıştırmak için FETÖ’ den farklı davranmıyorsunuz.  Açık ve net söylüyorum. Aynı kafa yapısı.  Onun da okulları vardı.  Şu tarikat düzeninden Allah için bir vazgeçin.”  dedi.
--------------------------------
8 ÖĞRENCİLİ ORTAOKUL AÇILMASINA,
‘FETÖ ‘CÜLER GİBİ ‘BENZETMESİ…
------------------------------------
8 Öğrencili İmam Hatip Ortaokulu, Kasım ayı Belediye Meclisi’ nin 4. Bileşiminde, haftaya damga vuracak edilmiş bazı sözlerin nedeni oldu.
Gökhan, bir süredir kamuoyunda eleştirilen 8 öğrencili İmam Hatip için; “Eğitimde kafaları karıştırmak için FETÖ’ den farklı davranmıyorsunuz.  Açık ve net söylüyorum. Aynı kafa yapısı.  Onun da okulları vardı.  Şu tarikat düzeninden Allah için bir vazgeçin.”
 Esenler Mahallesi’nde yer alan Şehit Kıvanç Kaşıkçı Anadolu Teknik Meslek Lisesi kampüsü içerisinde yer alan sekiz öğrencilik İmam Hatip Ortaokulu için, Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısında, tartışma çıkaran sözler edildi.
 AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Esra Yüksel, “Konuyu araştırdım ve bilgiyi kaynağından aldım.  Bu eğittim kompleksi Merkez’deki Endüstri Meslek Lisesi’nin oraya taşınması kararı üzerine yapıldı. O binalar endüstri meslek lisesi ihtiyaçlarına göre programlanmış.
Bu karardan vazgeçilince,  orada binalar boş kaldı. Biri Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi’ne, diğeri Endüstri Meslek Lisesi’ne ayrıldı.   Meslek Lisesi  Çalışma Atölyesi olarak planlanan bu bina da  boş kaldı.  Bu bina iki yıl atıl kaldı. Proje çalışma atölyesi olarak  planladığı için herhangi bir okula hizmet edecek fiziksel kapasiteye sahip değil.  Sınıflık sayısı az. Normal eğitim veren okula yetmez. Sayısı butik olan bir okula hizmet edilirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü de tadilat yaparak burayı dönüştürdü.
Tadilat işlemleri boyuna kayıt süresi geciktiği için  çoğu öğrenci kayıt yaptıramadı ve ilk kayıt sayısı 13 olarak kaldı.  Bu yıl 5. Sınıflar alındı. Bu önümüzdeki dönemlerde diğer sınıfların da kayıt alımı ile aratacak.  Nüfus da 130-140 olarak planlanıyor. Öğrenci sayısı bu yüzden az.
Eğitim özgürlüğü diye bir şey var ve her tip eğitim görmek isteyen vatandaşa devlet bunu sunmakla yükümlüdür. 
Devlet, Cumhuriyet Halk Partililerin soğuk durduğu İmam Hatip okullarını açarken icazet almadığı için böyle bir karar vermiştir. 
Beş yıl sonra duruma yeniden bakılabilir. Esenler yoğun bir bölge, okullarda da bir yoğunluk var. İmam Hatip’i tercih edecek öğrenciler bu okula kayınca bir rahatlama da sağlanacaktır. Ayrıca  ilimizde 40-45 kişilik sınıfları olan sadece iki okul vardır. O da velilerin, daha iyi verildiği düşüncesi ile o okulları tercih etmesinden kaynaklanıyor”  dedi.
CHP’Lİ BAŞKAN GÖKHAN’DAN;
“İMAM HATİP AÇMANIN MANTIĞI YOKTUR”
Yüksel’in açıklamasına cevap veren CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Esenler Mahallesi çok hızlı gelişen bir mahalle. Burada sıkışık okullar varken ve başka okul yapılmıyorken, 8 öğrencili ya da 13 öğrencili fark etmez İmam Hatip açmanın mantığı yoktur.” İfadelerini kullandı.
Başkan Gökhan, dikkat çeken benzetmeler yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bunu nerden kim çıkartıyor anlamıyorum. Kim demiş, böyle bir ihtiyaç var diye.  Diğer İmam Hatip’ler ağzına kadar dolu mu değil? 
O mahalle’de imam hatip eğitimi almak isteyen insanlar için bina yapılıyorsa, o mahallede lise öğrenimi görmek isteyenler de var. Bunun için bir metrekare inşaat yapılmadı.  Meslek Lisesi var, en azından bir  Anadolu Lisesi yapılabilirdi.
Ali Haydar Önder var sıkış tepiş. Yanında arsa var, büyültülebilir. İnsanlar tercih de ediyor. İş İmam Hatip yapmaya gelince değişiyor.
Merkez  Ortaokulu için mücadele devam ediyor.   Okul yerle yeksan oldu. O bir değerdi.
Endüstri Meslek Lisesi’ni kaldırmaya çalıştılar. Camia fazla olduğu için, o iş durdu.  O okul eski sanat okuludur.
BU İTHAM KİME?  “FETÖ’DEN FARKLI DAVRANMIYORSUNUZ…!”
Eğitimde kafaları karıştırmak için FETÖ’den farklı davranmıyorsunuz.  Açık ve net söylüyorum. Aynı kafa yapısı.
Onun da okulları vardı.  Şu tarikat düzeninden Allah için bir vazgeçin.
İmam Hatip’e karşı değiliz.  Hatta ben İmam Hatip okullarının daha üst seviyede eğitim vermesi gerektiğini söylüyorum. 
Cumhurbaşkanımız ne dedi, ‘ Kuran dersi verecek öğretmen açığımız var’ dedi.
‘SIRF YUKARIYA ŞİRİN GÖRÜNELİM…’
Okul var, mezun var, öğretmen yok. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.  Sırf  yukarıya şirin görünelim diye.   Nüfus patlıyor,   Çanakkale’nin okula ihtiyacı var. Ben planlama bilmem. 
DELİKANLI SÖZÜ VERDİ..!
O İmam Hatip’ten önce orada Anadolu Lisesi ihtiyacı var. 13 öğrenci için mücadele ediyorsunuz. Buradan ilan ediyorum, Merkez Ortaokulu’nu yerine koyun.  Şimdi Alan Başkanlığı’nda görevli dönemin Milli Eğitim Müdürü söz vermişti. Delikanlı sözü verdi. Kepez’de İmam Hatip Ortaokulu yapılınca burayı geri vereceğim dedi. Kendisi sağ. Ne oldu?”
YÜKSEL; “BOŞ MU DURSAYDI..?”
AK Partili Esra Yüksel, Gökhan’ ın sözleri üzerine;  “O bina başka okula dönüşemezdi, Boş mu dursaydı? Esenler’den Merkez’e İmam Hatip için eğitime gidin mi denilsin öğrencilere? Bölgeye 26 derslikli bir lise yapılıyor, buradan da müjde verelim. Atıl duran bir okulu İmam Hatip yapıldı diye mi eleştiriyorsunuz” dedi.
Başkan Gökhan, “İmam Hatip’i oraya mı layık gördünüz yani? Bir işe yaramayan okulu, İmam Hatip yapıp, 13 çocuğa mı layık gördünüz? Temelli çelişiyorsunuz.  Ben size tam tersini söylüyorum, dört dörtlük okul yapın.  O liseyi de İmam Hatip mi yapacaksınız?” dedi.
Çanakkale'nin Esenler Mahallesi'nde imam hatibe dönüştürülen okula öğrenci kayıt sayısının az olduğu savıyla verilen tepki, Kasım ayı Belediye Meclisi’nin 4. Bileşiminde soru üreten açıklamaları ardı ardına getirdi.
Meclis oturumu ardından, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Yıldıray Ölçek’ de, yazılı bir açıklama yaptı ve çarpıcı ifadeler kulandı.
‘ISRARLA, KAVGA VE GERGİNLİK..’
AK Partili Ölçek;”Belediye Meclis toplantısının Kasım ayı  oturumunda Sayın Belediye Başkanının ısrarla siyasette kavga ve gerginlik ortamını yaratma adına Esenler Mahallesine yapılan İmam Hatip Lisesi ile ilgili sözlerinin asılsız ve yersiz olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum.” dedi ve ekledi;
“Sayın Başkan meclis toplantısında sarf ettiği ‘Yani eğitimde kafaları karıştırmak için bakın FETÖ’den farklı davranmıyorsunuz. Açık ve net söylüyorum. Aynı kafa yapısıyla onun da okulları vardı. Şu tarikat düzeninden vazgeçin Allah için’ sözleriyle partimizi bir terör örgütü ile eş değer tutması; ‘ ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözünü’ hatırlatıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede ne kadar kararlı ve ısrarlı olduğunu görmezden gelmek sadece bağnazlıktan öte gitmemektedir. 15 Temmuz akşamı canını ortaya koyan şehitlerimiz ve o hain gecede vatanının bölünmez bir bütün olduğunu göstermek adına gazi olan gazilerimizin aziz hatıralarına saygısızlık edercesine partimizi bu terör örgütüne benzetmesini kabul etmiyorum. 
BİZLER NÖBETTE İKEN,  ACABA NEREDEYDİ?
Bizler 15 Temmuz ve sonrasında demokrasi nöbetlerine her gün katılırken acaba kendisi o dönemde nerelerdeydi. Bizler kendisini bir gün olsun o nöbetlerde göremedik. Kendi partilisi Eski Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan bile demokrasi nöbetinde halkımızla bu mücadelede birlikte hareket ederken acaba Sayın Başkan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi hangi evde tv başında çayını yudumlayarak olanları izliyordu. Bizler Çanakkale’de FETÖ yandaşlarının CHP’yi desteklediğini çok iyi biliyoruz. Genel Başkan Yardımcınız ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in bile  ‘Dünyada melez demokrasi sınıfındayız. Türkiye'de demokrasi askıya alınmış. Birinci önceliğimiz, birinci sınıf demokrasi ki bu seçim bildirgemizde de var. Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiçbir sakıncası yok’ sözlemlerinin olduğu bir noktada kimin terör örgütleriyle işbirliği yaptığını Çanakkale halkının taktirine sunuyoruz. Genel Başkanınız bile FETÖ kumpasıyla Sayın Deniz Baykal’dan koltuğu kaparken böylesine bir durumda ülkemizin en büyük ve en güçlü siyasi partisi olan partimize Esenler Mahallesindeki imam hatip lisesi üzerinden bu söyleminizi esefle kınıyor, sizleri Çanakkale ve Türk milletinin vicdanına bırakıyorum.”

Erdem Sürek - Cuma Deren