Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya gelişinin yıldönümü nedeniyle  ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Biga İlçesinde de düzenlenen Mevlid programı ile kutlandı.

Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program Biga  Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin müzik dinletisi, kuran ziyafeti ve ilahilerin okuduğu programa   Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Şeyma Şahin yaptı. Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Kaymakam Mustafa Can'ın konuşmalarının ardından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kuran-ı Kerim tilaveti, oratoryo gösterisi, dualar, şiirler ve ilahiler ile devam eden programda, okul öğrencileri tarafından oluşturulan koronun performansı da uzun süre alkış aldı.
 
Adem Y. Bağ