AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan katıldığı bir Televizyon programında, KHK’ lılar açıklaması yapan Bülent Arınç’a çok sert çıktı;
“Yaşı, Adabı, Bilgisi, Birikimi,
Arınç’ ı Yalanlıyor….!”
AK Parti Kurmayı Turan, Bülent Arınç ile arasında yaşanan KHK polemiğine yönelik de soruları yanıtlayıp, yeniden gündem yaratacak açıklamada bulundu. 
Turan “Bu aslında Bülent Arınç-Bülent Turan meselesi değil. Onu bir kez daha söylüyorum.  Bülent beyin siyasi hayatı, hatıraları çok kıymetli.   Yıllarca bu ülkede değişik yerlerde görev yaptı ve siyasi hareketlerde yöneticilik yaptı.” dedi. 
CANLI YAYINDA, ‘İÇ HATLAR’ DAN SES VERDİ…

“KHK Meselelerinde ‘Facia’ İfadesi,
 Kendi Başına Bir Facia Yaklaşımıdır..!”
SERT SÖZLERLE, ARINÇ’ A TAVSİYE;
“YAŞININ DA KEMALE ERDİĞİ BU DÖNEMDE,
HATIRALARINI KORUYUP, YOLUNA DEVAM ETSİN…!”
Çanakkale Milletvekili Turan, Arınç’ a tavsiyede bulundu. “Ben isterdim ki yaşının da kemale erdiği bu dönemde, hatıralarını koruyup kollayarak yoluna devam etsin.” dedi.
 Bülent Arınç’ın  istişare toplantısından alması gereken mesajın ne olduğu sorusuna yanıt veren Turan;
“Haddime değil. Ama  ben Arınç’ ın yerinde olsam o toplantıya giremezdim net.
O açıklamalardan sonra  o toplantıya giremezdim. Net istifa ederdim.
 Madem şahsi kanaatleri açıklama hakkımız var, bu da benim şahsi kanaatim.
Şahsi açıklamamı söylüyorum. Arınç yerinde ben olsaydım, o açıklamalardan sonra, sayın Erdoğan’ın esefle karşılamasından sonra, o toplantıya giremezdim” dedi.
 

TURAN’DAN ARIÇ’A, YİNE VERYANSIN…!
“ÖNCE KAYYIM, ŞİMDİ KHK..!”

AK Parti Gurup Başkanvekili Bülent Turan, KHK’ lılar söylemi ile gündem yaratan Bülent Arınç’a, adeta veryansın etti.
Katıldığı TV programında soruları yanıtlayan Turan; “Fakat, görüyorum ki sizin polemik diye ifade ettiğiniz bir önceki kayyım tartışması konusu, şimdiki KHK tartışması konusu olsun.
Sayın Arınç Partimizin politikası dışında davranan, ifadelerini kullanırken etrafımdakilerin, kardeşlerim, liderim darılır mı? Darılmaz mı? Diye bakmadan ‘KHK’lılar iyidir. Onların gönlünü alalım, özür dileyelim.  Ahmet Türk İyidir gönlünü alalım, özür dileyelim’ derken,  Bülent Turan’a veya diğer arkadaşlarımızı küçümseyen, bağıran, kızan  yani tırnak içerisinde, Muhalif arkadaşlara  çok mülayim,. Ama kendi arkadaşlarına sert davranan bir yapı içerisine büründü.” İfadeleriyle, gözlediği Arınç profilini çizdi.   
AK vekil Turan; “Burada ben Bülent Arınç- Bülent Turan kavgasını doğru bulmuyorum açıkçası” diyerek sözlerini sürdürdü ve hayli manidar çıkışa da imza attı.
 “Yaşı, Adabı, Bilgisi, Birikimi, Arınç’ ı Yalanlıyor….!

KHK Meselelerinde ‘Facia’ İfadesi Kendi Başına Bir Facia Yaklaşımıdır”
Turan, bir süre önce Arınç ile arasında geçen Kayyım tartışmasına ilişkin soruyu da yanıtsız bırakmadı. AK Parti Kurmayı;
 “Ben bu partinin Grup Başkan Vekiliyim ve bu partinin politikalarını en radikal şekilde savunmak benim görevim.
Benim Bakanım, Benim Cumhurbaşkanımın oluru ile kayım atamışsa buna sahip çıkmak durumundayım ben. 
Kurullarda bunu tartışırız. Kurullarda varsa bununla ilgili fikrimiz paylaşırız. Ama ekrana çıkıp da kayım ile ilgili çok farklı bir şey söylerseniz, ben de buna cevap veririm.
Bu cevaptan sonra da bir Grup Başkan Vekiline o üslupla cevap verilmez. O üslubu Sayın Arınç’ın müktesebatı yalanlıyor.
Yani şunu demek istiyorum; yaşı, adabı, bilgisi, tecrübesi, bilgisi, birikimi,  şu son dönemdeki Arınç’ı yalanlıyor.
“KEŞKE,  KASETLERİ DİNLENEN, KONFERANSLARDA ALKIŞLANAN DURUŞU DEVAM ETSEYDİ”
Yakışmadığını düşünüyorum. Üzülüyorum. Keşke böyle olmasa diye düşünüyorum.  Keşke 30-40 yıl önce milli görüş döneminde kasetleri dinlenen,  konferanslarda alkışlar alan Arınç’ın duruşu devam etseydi. 
O zaman kendi ekibine karşı müfitti. Ama şimdi çok farklı bir süreç değerlendiriyor.  Umarım süreç normalleşir. Ben şunu doğru bulmuyorum. Yani Partimizin değişik kurullarında görev alan insanların kavga etmesini doğru bulmuyorum.
ARINÇ’ IN NE KARŞISINDAYIM, NE DE YANINDAYIM..
‘PARTİMİN DURDUĞU YER, BENİM DE DURDUĞUM YERDİR’
Ama bir kez daha söylüyorum, bu partinin ortak aklını, politikasını savunmak benim görevim. KHK’da da Kayyımda da partimizin durduğu yer bizim de durduğumuz yerdir.
Ne Arınç’ın karşısındayım ne de yanındayım.
‘BABAMIN OĞLU OLSA, YANLIŞ YAPANIN KARŞISINDAYIM’
Ama şunu söyleyeceğim. Kim olursa olsun Babamın oğlu bile olsa, bu partiye yanlış yapan, Erdoğan’a yanlış yapan, bu ülkenin menfaatine yanlış yaptığına inandığım kim varsa dur diyeceğim.
Ogün söylemim neyse bugün de aynı yerdeyim. Kayyım meselesinde Terörö örgütüne itisat iddiasından dolayı atamalar yapılmıştır. Doğru yapılmıştır. KHK Meselelerinde ‘Facia’ ifadesi kendi başına bir facia yaklaşımıdır ve doğru değildir.  120 binden fazla KHK’lı ihraç var. Bununla ilgili hatalı varsa bununla ilgili hem yargı, hem OHAL komisyonu gerekli adımlar atıyor. Ama siz, toplantılarda bunu anlatma imkanınız varken, ekranda bunları itham edercesine söylerseniz, bu doğru olmaz diye düşünüyorum” dedi.

“Şahsi Kanaat Toplantılarda İfade Edilir ,Televizyonlarda Değil…”
Sadece KHK’lar değil diğer alanlarda da şahsi fikirlerin beyan edildiği yerlerin Televizyonlar değil, kurullar olduğunu ve Arınç’ın şahsi fikrini televizyonda açıklamasının doğru olmadığını belirten Bülent Turan;
 “Şahsi kanaatidir diye bir yaklaşım olmaz. Şahsi kanaat, Parti kurullarında görevi olmayanların olabilir.  Gider bir Gazeteci olursunuz, eleştirir yazarsınız, seminer verip eleştirirsiniz. Ama ben Grup Başkan Vekili olarak, siz Cumhurbaşkanının falanca kurul üyesi olarak şahsi kanaatini ekranda söylemezsiniz.  Baş başa ‘ey Cumhurbaşkanım KHK’nın şu yanlışları vardır’ dersiniz ve değerlendirirsiniz. Danıştay Pompacı olmuş. Kimse bu Danıştay bunu gider OHAL komisyonunda ricada bulunursunuz  belgesine birlikte bakarsınız.  Varsa yanlış revize edersiniz ki vardır bir sürü insan geri dönen.  Ama bir kurul üyeliği varken, siyasi görevi varken, bir insanın ekranda  şahsi kanaatini açıklamasını doğru bulmuyorum. Bu ne demek biliyor musun? Bisim 5 Grup Başkan Vekilimiz var,  300 Vekilimiz var,  İl Başkanlarımız var, herkes şahsi fikrini açıklasın o zaman.  Partinin kıymeti kalır mı o zaman.  Meclise kanun geliyor. Ben b kanunun geçmesi için  görevli insanım. Vekilleri motive etmekle görevli insanım.  Bu Grup Başkan Vekilliği döneminde, beğenmediğim kanun olduğunda, televizyona çıkıp   ‘ benim şahsi kanaatim, böyle bir kanun doğru değil. Ama destek oluyorum’ böyle bir mantık olabilir mi? Şahsi kanaat toplantılarda ifade edilir Televizyonlarda değil. Benim de kanunlara eleştirilerim var. Her kanunu biz dört dörtlük düşünmüyoruz ki. Ama bir kez daha söylüyorum, Grup Başkan Vekilliğimi ben Mecliste kullanırım Televizyonda da şahsi kanaatimi açıklarım. Bu doğru değil” dedi.

“Bırak Kurul Üyeliğini, Gel Televizyonda Tartış”
Turan “Bülent Arınç da kurul üyesi olarak kurullarda bunu söylemeye hakkı var, eleştirsin, zan ediyor musunuz ki AK Parti tek tip insanlardan oluşuyor?
Tabi ki farklı düşüncelerden oluşuyor. Bunu tartışacağız ama bunu kurulda yapacağız.  Bırak Kurul Üyeliğini, gel televizyonda tartış. Bırak kurul üyeliğini gel gazetede yaz, seminerde konuş.
Buna lafım yok. Ama siz KHK ile ilgili ‘Fecidir’ derseniz, bunu kabul eden Erdoğan’a ‘Feci’ demiş olursunuz. Bu doğru bir yaklaşım olmaz” dedi.

“Şehidin Evinde Nasıl Yansıma Yapacağını Düşünmek Zorundayız”
Turan, açıklamaların şehit yakınları ve gazileri yaraladığını belirterek “Olayın iki tarafı var. Birisi siyasi adap tarafı yani kurul üyelerinin sorumluluğu, yükümlülüğü vs. bir de bu siyasal yaşamın toplumsal yansıması var.  Siz KHK’ya, yani Terörle, Fetö ile mücadele etmekteki önemli  bir araca ‘Facia’ derseniz 250’den fazla şehidimize, 2 Binden fazla gazimizin ailesine haksızlık yapmış olursunuz.  Ben KHK’ların tümü süperdir demem, diyemem. Çünkü bu haksızlık olur. Ama bununla ilgili eleştirel toplantıları yapıyoruz. Ama siz gazilerin, şehitlerin hatırasını üzen bir tavır içerisinde olursanız,  bu doğru olmaz. 251 tane şehit olan insanın şehit olurken ki facia yaklaşımını, facia şeklindeki akrasyonlarını görmedik mi? Bunları unutacak mıyız? Ben bunu doğru bulmuyorum. Siyasal tartışma bir tarafa, psikolojik tartışma bir tarafa. Eğer ben KHK’ya laf atarken, bir şehidin evinde hüzün olacaksa bundan utanırım, üzülürüm.  KAHK bir tarafa eğer o gazinin, şehidin evinde o KHK açıklamasında bir tahribat olacaksa, bundan utanç duyarım. Onun için KHK öyle mi? Böyle mi? Bülent Turan-Bülent Arınç kavgasını doğru bulmuyorum. Ama bir gazinin ya da şehidin evinde bunun yansımasının nasıl olacağını düşünmek zorundayız” dedi

“Arınç’ın Yerinde Olsam O Toplantıya Giremezdim Net”
İstişare Kurulunun açıklamasını da değerlendiren Turan “Ben İstişare Toplantısından sonra yayınlanan yazıyı okurken Sayın Arınç’ın ve izim de ders alacağımız ifadeler vardı. Sayın Erdoğan’la yani kurul Başkanı ile Fetö ile mücadelesindeki tavrı ile bir kez daha gurur duyduk. O yüzden çok kıymetli bir açıklamaydı. Ama keşke o tartışmalardan sonra bu toplantı olmasaydı. Keşke tartışmalar olmadan bunlar o toplantıda konuşulsaydı. Çok daha kıymetli olurdu.
Bülent Arınç’ın  istişare toplantısından alması gereken mesajın ne olduğu da sorulan Bülent Turan’a “Haddime değil. Ama  Ben Arıç’ın yerinde olsam o toplantıya giremezdim net. O açıklamalardan sonra  o toplantıya giremezdim. Net istifa ederdim.  Madem şahsi kanaatleri açıklama hakkımız var, bu da benim şahsi kanaatim.
Şahsi açıklamamı söylüyorum. Arınç yerinde ben olsaydım, o açıklamalardan sonra, sayın Erdoğan’ın esefle karşılamasından sonra, o toplantıya giremezdim” dedi.

Cuma Deren