Türkiye hızlı servis restoran sektörü lideri TAB Gıda, global markaların yanına eklediği Usta Dönerci® ve Usta Pideci gibi ulusal markalarla güçlü büyümesi sürdürüyor. 
 
Tüketicilere usta işi lezzetleri, TAB Gıda güvencesi ile sunduklarını dile getiren TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici “Dünya çapında 2.300’ü aşkın restoranımızla her geçen gün büyümeyi ve kendimizi yenilemeyi sürdürüyoruz. İşimizdeki ustalığımızın bir yansıması olarak yarattığımız Usta Dönerci’nin gördüğü yoğun ilgiden sonra şimdi de Usta Pideci markamızla tüketicilere doyurucu ve nefis pide çeşitleri sunuyoruz. Faaliyetlerine bu yıl başlayan Usta Pideci markamız ile kısa sürede Çanakkale de dahil 20 restorana ulaştık. 2020’de restoran sayımızı 100’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Çeyrek asırlık tecrübesini yurt dışına da taşıyarak adım attığı Çin pazarında, kısa sürede büyük bir başarıya imza atarak hızlı servis restoran işletmeciliğinde dünyanın sayılı şirketlerinden biri olan TFI TAB Gıda Yatırımları, bünyesindeki global markaların yanı sıra Türkiye’deki operasyonlarını yürüten TAB Gıda aracılığı ile Türkiye’nin yerel lezzetlerini yansıtan ulusal markalarıyla da dikkat çekmeyi sürdürüyor. Türkiye hızlı servis restoran (QSR) sektörünün lideri olan TAB Gıda, bugün Türkiye’de Burger King®, Popeyes®, Arby’s® ve Sbarro® olmak üzere dört global markanın yanı sıra Usta Dönerci®, Usta Pideci ve Döner Stop® olmak üzere üç ulusal markası ile lezzet tutkunlarına usta işi lezzetler sunuyor. Çanakkale’de de toplam yedi restoran yatırımı bulunan TAB Gıda, hizmet ağını genişletmeye devam edecek.
 
 “USTA PİDECİ RESTORANLARIMIZIN SAYISINI YILSONUNA KADAR 50’YE, 2020 SONUNA KADAR DA 100’ÜN ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”
 
Pizza ve pide tutkunlarına usta işi lezzetleri, TAB Gıda güvencesi ile sunduklarını dile getiren TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, “Sektörde çeyrek asırlık bir tecrübeye sahibiyiz. Bu tecrübeyi 2012 yılında Çin gibi dünyanın en büyük pazarlarından birine de taşıdık. Başarılı Çin operasyonlarımızla birlikte bugün Burger King®’in dünyadaki en büyük işletmecisi konumundayız. Gösterdiğimiz bu başarı ile bu yıl Çin’de Popeyes® operasyonunu da başlatıyoruz. 10 yıla kadar sistemimize 1.500 yeni Popeyes® restoranı ekleme hedefiyle bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugün, 2.300’ü aşkın restoranımızla sadece Türkiye’de değil dünyada hızlı servis restoran işletmeciliğinde ustalaşmış bir şirket olarak tüketicilerimize; kaliteli, güvenli ve lezzetli ürünler sunuyor, her geçen gün kendimizi yenilemeye devam ediyoruz. Bu tecrübe sayesinde artık kendi markalarımızı da yaratabiliyoruz. Örneğin 2013 yılında yarattığımız Usta Dönerci® markası, tüketicilerden çok yoğun ilgi görerek bugün Türkiye çapında 130’u aşkın restorana ulaştı. Usta Dönerci®’den aldığımız cesaretle bu yıl bir diğer markamız Usta Pideci’yi “Pide işin ustasından yenir!” diyerek tüketicilerle buluşturduk. Aynı ilgiyi onda da görüyoruz. Türk halkı pideden vazgeçmiyor. Çok kısa sürede 20 restorana ulaştık. Yılsonuna kadar restoran sayısını 50’ye, gelecek yılın sonunda da 100’ün üzerine çıkaracağımızı öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde Usta Dönerci ile birlikte Usta Pideci markamızı da yurt dışına taşımak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. ABD, Rusya, Ortadoğu pazarlarına yönelik görüşmelerimiz sürüyor. Hali hazırda faaliyet gösterdiğimiz Makedonya’da Usta Dönerci ve Usta Pideci’nin birlikte, aynı tezgâhtan çıkacak ürünleri tüketicilerle buluşturacağımız bir model uygulamaya koyacağız. Markalarımız arasındaki sinerjiyi güçlü bir şekilde kullanmaktan çekinmiyoruz. Aynı şekilde bugün Sbarro® restoranlarımızın bir kısmında pizzanın yanı sıra pide ürünlerimizi de sunuyoruz ve müşterilerimizden yoğun ilgi görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu yenilikçi iş modellerini daha da geliştireceğiz” dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi