“BU NE PERHİZ.. BU NE LAHANA TURŞUSU…!”
CHP İL BAŞKANI GÜNEŞHAN; “İTTİFAK BOZULMAYACAK” DEDİ.
UZ’A İŞ ÖĞRETTİ. KUNT’U DA GERÇEKLERİ SAPTIRMAKLA SUÇLADI..

İl Başkanı İsmet Güneşhan’ ın yazılı açıklamasında kullandığı net ifadeleri, yanıtı merak konusu başka sorular üretti.
İYİ Parti’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uz; “ Merkez İlçe Başkanımızın yaptığı açıklamada, ‘Bir Partinin İlçe Başkanı hadi bakalım bir söz hakkını da siz kullanın’ gibi üslubu bizi rencide eden davranıştır.  Biz orada Belediye Başkanımızdan iki şey beklerdik. Birincisi İYİ Partiyi ikinci yıldönümünde, beraber olduğu koalisyon ortağına ikinci yılını kutlamasını beklerdik. Ama kutlama yerine saldırı ile karşılaştığımızda tabi ki bunu beklemediğimiz bir olaydı.”diyerek, tepki vermişti.
Uz ayrıca;  “Meclis, AK Partili arkadaşlarımızın de seçildiği bir mütevellidir ve hepsi Çanakkale faydasından yana konuşmakla hükümlüdür.  Dolayısı ile eğer siz orada söz hakkı veremiyorsanız 17 yıllık tek adamlık  sıkıntısı sizi sarmış anlamına gelir.  Bunun için bizim, siyaseten ve Çanakkale menfaati için bir İlçe Başkanı’ nın  söylediği söze cevap   Belediye Meclisinindir” hatırlatması yapmıştı.
Güneşhan’ ın, İYİ Parti Kurmayı Uz’a yanıt sözlerini içeren açıklamasındaki ifadeleri, Uz’u yalanlar türden geldi.
Güneşhan; “İyi Parti ile bundan sonra da ittifak yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim İYİ Parti ile ilişkilerimizin bozulmasını isteyen birçok kesim var ama hiç kimse heveslenmesin, hayalleri hiçbir zaman gerçek olmayacaktır, bu değirmene su taşımaya çalışanlar başarılı olamayacaktır.
Kentimizi 17 yıldan beri son derece başarılı bir şekilde yöneten Belediye Başkanımız Gökhan ile ilgili son derece haksız ve maksadını aşan eleştirilerde bulunmuştur. Belediye başkanımız Sayın Ülgür Gökhan 17 yıllık belediye başkanlığı dönemi içerisinde almış olduğu tüm kararları katılımcı bir anlayışla, belediye meclis üyelerinin görüşlerini alarak, meslek odalarına, kent konseyine, muhtarlara, ilgili kurum ve kuruluşlara danışarak, yani ortak bir akılla almıştır. Hiçbir kararı tek başına almamıştır. Böyle bir katılımcı, kapsayıcı bir anlayış içerisinde olmasaydı her seferinde artan bir oy yüzdesi alarak belediye başkanı seçilemezdi. Son yerel seçimlerde de ittifak partinin adayı olamazdı. Çanakkale halkı desteklediği ve temsilcisi seçtiği kişiyi iyi irdeler, takip eder, bizim en önemli jürimiz halktır.” İfadelerini kullandı.


İYİ PARTİ’NİN ÇIKIŞINA,
CHP’ DEN YAZILI YORUM…

CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin Kasım ayı meclis oturumunda yaşanan gerginlik için, İYİ Parti kanadından yükselen sert ses’e, dikkat çeken tespitlere, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan yazılı açıklama ile adeta yanıt verdi.
İYİ Parti ‘nin Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Rıdvan Uz yanı sıra,  İYİ Parti’nin Çanakkale Belediyesi Meclis üyesi  Burak Kunt’ un, tespit ve sözlerini, adeta yalanlayan ifadelerin yer bulduğu CHP İl Başkanı Güneşhan’ ın yazılı açıklamasının ilk bölümü  şöyle di;  
“5 Kasım 2019 tarihinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Rıdvan Uz, il Başkanı Sayın Selahattin Yıldızlar, İlçe Başkanı Sayın Necati Gapran ve Belediye Meclis Üyeleri, İYİ partinin 2. kuruluş yıldönümü nedeniyle il binasında bir basın toplantısı düzenlemişlerdir.
İyi Parti Cumhurbaşkanlığı, Genel ve Yerel seçimlerde ittifak yaptığımız bir siyasi partidir. Millet İttifakı olarak güçlerimizi birleştirerek girdiğimiz bu seçimlerde hem yerelde hem de genelde çok başarılı sonuçlar aldık. Genel merkez düzeyinde olduğu gibi yerel örgütler olarak da son derece uyumlu çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. İnanıyoruz ki; İYİ Parti Türk siyasetinde önümüzdeki yıllarda çok daha önemli noktalarda yer alacaktır. Özellikle ülkemizde demokrasinin yerleşmesinde ve gelişmesinde, idari yapımımızın tekrar demokratik parlamenter sisteme dönüşmesinde ve ülkemizin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmasında son derece önemli görevler üstlenecektir. İyi Parti ile bundan sonra da ittifak yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim İYİ Parti ile ilişkilerimizin bozulmasını isteyen birçok kesim var ama hiç kimse heveslenmesin, hayalleri hiçbir zaman gerçek olmayacaktır, bu değirmene su taşımaya çalışanlar başarılı olamayacaktır.”

UZ’ UN VURGUSUNA, ‘EN ÖNEMLİ JÜRİ HALKTIR” ÇIKIŞI..
CHP İl Başkanı Güneşhan, İYİ Parti Kurmayı Rıdvan Uz’ un, Belediye Başkanı Gökhan için ‘eğer siz orada söz hakkı veremiyorsanız 17 yıllık tek adamlık  sıkıntısı sizi sarmış anlamına gelir.  Bunun için bizim, siyaseten ve Çanakkale menfaati için bir İlçe Başkanı’ nın  söylediği söze cevap   Belediye Meclisinindir’ ifadelerine ilişkin verdiği, yanıt niteliğindeki sözleri de hayli dikkat çekiciydi.
Güneşhan; “2. Kuruluş yıl dönümü nedeni ile düzenlenen bu basın toplantısında Sayın Rdvan Uz kentimizi 17 yıldan beri son derece başarılı bir şekilde yöneten Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan ile ilgili son derece haksız ve maksadını aşan eleştirilerde bulunmuştur. Belediye başkanımız Sayın Ülgür Gökhan 17 yıllık belediye başkanlığı dönemi içerisinde almış olduğu tüm kararları katılımcı bir anlayışla, belediye meclis üyelerinin görüşlerini alarak, meslek odalarına, kent konseyine, muhtarlara, ilgili kurum ve kuruluşlara danışarak, yani ortak bir akılla almıştır. Hiçbir kararı tek başına almamıştır. Böyle bir katılımcı, kapsayıcı bir anlayış içerisinde olmasaydı her seferinde artan bir oy yüzdesi alarak belediye başkanı seçilemezdi. Son yerel seçimlerde de ittifak partinin adayı olamazdı. Çanakkale halkı desteklediği ve temsilcisi seçtiği kişiyi iyi irdeler, takip eder, bizim en önemli jürimiz halktır.” dedi.

“İKTİDAR İÇİN TEK LAF ETMEDİ” DEDİ, UZ’A ADETA İŞ ÖĞRETTİ..
CHP’ li Güneşhan, yazılı açıklamasında şöyle dedi; “2. Kuruluş yıl dönümü nedeni ile yapılan bu basın toplantısında gönül isterdi ki Genel Başkan Yardımcısı Sayın Rıdvan Uz 17 yıllık AKP iktidarı ve tek adam rejiminin ülkeyi ne hale getirdiğinin bir değerlendirmesinin yapsın. Bunu çok arzu ederdik, ancak tek bir kelime dahi etmedi.”

SESSİZ BORU İÇİN, SES VERDİ..
“KUNT, KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRİP, GERÇEKLERİ ÇARPITMIŞTIR”
İYİ Parti Kurmayı Uz’ yanıt sunulan açıklamanın devamında, İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Burak Kunt’ a da, ses veren Güneşhan, ‘sessiz boru’ tartışmasına ilişkin de konuştu.
Meclis üyesi Kut’u, gerçekleri çarpıtmakla suçlayan Güneşhan’ ın yazılı açıklamasında şu ifadeler yer buldu; “Yine bu basın toplantısında İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Sayın Burak Kunt da sessiz boru ile ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendirerek gerçekleri çarpıtmıştır. Öncelikle şunu belirtelim Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan İYİ Parti belediye meclis üyesi Burak Kunt’a meclis gündemi içerisinde görüşülen sessiz boru maddesiyle ilgili söz vermiştir. O da konu ile ilgili görüşlerini özgürce açıklamıştır.
Çanakkale Belediye Meclisi 2017 yılında Makine Mühendisleri Odası’nın önerisi ile Çanakkale’deki inşaatlarda sessiz boru kullanılmasına dair meclis kararı almışlardır. O günden bugüne kadar da Çanakkale’de inşaatlarda sessiz boru kullanılmaktadır. Kullanılan bu sessiz borular özellikleri itibari ile haksız bir rekabet yaratıyorsa bunun şikâyet edileceği makam Çanakkale Belediyesi değildir. Şikâyet makamı Rekabet Kurulu veya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıdır. Çanakkale Belediyesi bundan sonra da Çanakkale’deki yapılacak inşaatlarda sessiz boruların kullanılmasına dair kararına devam edecektir. Siyasi hevesini gördüğümüz ve anlayışla karşıladığımız Sayın Burak Kunt arkadaşımız kendi ticareti ile belediye meclis üyeliğini birbirine karıştırmaktadır. Ancak meclis üyeliği kendi ticari kaygılarınızı alet edebileceğiniz bir mevkii değildir.”

ULAŞIMDA ÜCRETSİZLİK… KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRMEKTİR…
CHP il Başkanı, İYİ Parti Merkez ilçe Başkanı Necati Gapran’ ın, bir süre önce gündeme getirdiği ve açıklamaları Kasım ayı meclis oturumunda da dile gelen konuya ilişkin de çarpıcı sözler etti.
Güneşhan, Belediye ve Ulaşım Müdürlüğü’ nden beklenen açıklamaya, adeta Belediye yerine imza attı ve şöyle dedi;
“Bu düzenlenen basın toplantısında ayrıca İYİ Parti İlçe Başkanının Çanakkale Belediye personelinin ulaşım için yılda sadece 550 biniş hakkını özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak kullanmasını eleştirmiştir. Bu eleştiri de son derece haksız olup yine Kamuoyunu ve Çanakkale halkını yanlış bilgilendirmişlerdir. Belediye çalışanları yılda 275 işgünü için günlük 2 biniş hakkına sahiptir, kartını alırken de kart ücreti ve %1 lik oranda payı da öderler.
Çanakkale Belediyesi çalışanlarının özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması son derece yasaldır. Bu Sayıştay denetim raporunda da açıkça yer almıştır. Ayrıca tüm resmî kurumlar kendi personelinin servis ihtiyacını karşılamakla yükümlüdür. Çanakkale Belediyesi bu uygulama ile Belediye bütçesine hiçbir yük getirmediği gibi bir artı avantaj da getirmiştir. Çanakkale Belediyesi’nin 1387 çalışanından 750’sinin Halk Otobüslerinden faydalandığı da bilinmelidir.
Üstelik Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinin de Çanakkale Belediye personelinin taşınmasında hiçbir sakınca görmemektedir. Türkiye’de tüm kurumlar kendi personellerine kendi kurumlarının sahip olduğu avantajlari kullandırmaktadır. Çanakkale Belediyesi de yapılan protokolle kendi çalışanlarına belirli bir biniş sayısında şehir içi halk otobüslerine binme hakkı kullandırmaktadır.”

TÜRKİYE ÜZERİNE, GENEL SİYASET …
CHP il Başkanı Güneşhan’ ın, yazılı açıklamasında Ülke genelinden söz edip, genel siyaset yaptığı da gözlendi.
İl Başkanı Güneşhan;  “Bugün Türkiye gerçekten çok zor bir süreçten ve dönemden geçmektedir bugün ülkemizin ivedilikle çözmesi gereken birçok sorunu vardır. Suriye sınırımızdaki hareketlilik, göçmen sorunları, hayat pahalılığı, artan doğal gaz ve elektrik ücretleri nedeniyle kışı nasıl geçireceğini kara kara düşünen halkımız bizden; sorun çözmeye ve yaşamını kolaylaştırmaya yönelik işler beklemektedir.
Biz Millet İttifakı olarak bu sorunların çözülmesi için başta genel merkezlerimiz olmak üzere yerelde de İyi Parti yönetimleri ile geçmişte olduğu gibi yine uyum içerisinde karşılıklı görüş alışverişi çerçevesinde hep beraber çözüm üretmek için çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

Adem Y. Bağ