Açılış törenine Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, İl Genel Meclis üyeleri Bülent Korkmaz ve Saim Yılmaz, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, AK Parti temsilcileri, Biga Pomaklar Derneği Başkanı İrfan Çınar ve dernek üyeleri katıldı.
Başkan Çınar, törende bir konuşma yaparak, "Ziyaret ekibi ile ilk önce Pomak Kültür Evini gezerek tesis hakkında bilgiler verdik. Işıkeli Pomak Kültür Evi, kültürel tanıtımın yanı sıra Biga'ya eko-turizme katkı sağlayacak diğer projeler olan Nilüfer Gölü ve Bahçeli Mehmet Çavuş dernekleriyle birlikte ilçenin yöresel ürünlerinin de tanıtımına faydası olacak. Işıkeli köyü, her geçen gün eko-turizme hizmet etmek için hızla düzenlemelere devam etmektedir. Işıkeli köyü gelecekte bölgenin örnek köyü olma yolunda hızla ilerlemektedir. Gelecek yabancı turistlere paket turizmi ile çok önemli hizmetler verecek olan Işıkeli Köyü ve Pomak Kültür Evi tesislerimiz Biga'nın gözde ziyaret edilen yerlerinden olması için çalışmalarımız devam edecektir" dedi.
Daha sonra Işıkeli köyü Muhtarı Emin Aktaş’ın başlatmış olduğu “Senin de bir dikili ağacın olsun” projesi kapsamında ağaç dikimi töreni gerçekleştirildi.


Kaynak: İHA