CANLI YAYINLANAN MECLİS OTURUMUNDA, SEÇİM İTTİFAKÇISI İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYESİNE SÖZ VERMEYEN GÖKHAN’A, TEPKİ GELDİ.
SÖZ HAKKI VERİLMEYEN İYİ PARTİ’ Lİ KUNT SESİNİ YÜKSELTTİ;
“BUNUN ADI; DEMOKRASİ KATLİAMI..!”
CHP’ nin Seçim ittifakçısı İYİ Parti’nin,  Belediye Meclis üyesi Burak Kunt sosyal medya hesabından;
“Kasım ayı olağan toplantısında Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın tarafıma söz vermiyorum diyerek ‘sansür’ uygulamasını şiddetle kınıyorum.” diyerek, sesini yükseltti.
Önceki gün, Ekim meclisinden çıkan Toplu taşıma zammına ilişkin okkalı sözlerle konuşan İYİ Parti Merkez ilçe Başkanı Necati Gapran, CHP’ li Belediye Bakanı Ülgür Gökhan’a tespitlerini sunup, öneri getirmişti.
Son yaşanılanların, Meclis’ te söz hakkı tanımamaya yol açtığı değerlendirmesi Çanakkale siyaset kamuoyundan geldi.
‘HER FIRSATTA DEMOKRASİ DİYOR,
 ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLÜ YOK..’
Canlı yayındaki Meclis oturumunda, kendisine söz hakkı verilmemesini hayli sert ifadelerle eleştiren Kunt;
“Bu siyasi nezaketsizliği bir demokrasi katliamı olarak değerlendiriyorum. Her fırsatta demokrasiden bahseden Sayın Başkanımızın, seçilmiş bir belediye meclis üyesinin eleştirisine tahammül derecesi üzücüdür.”
“İTTİFAKIMIZ MİLLETLE DERKEN, CİDDİYDİK…”
İYİ Partili Meclis üyesi Kunt’ un en dikkat çeken iadesi ise şöyle geldi;
“İttifakımız milletle derken ciddiydik. Hatayı kim yapıyorsa Çanakkale halkı için karşısında olmaya İYİ Parti olarak devam edeceğiz.
Cevap hakkımı önümüzdeki hafta yapacağım basın açıklaması ile kullanacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım. “
------------------------------------------
EKİM ZAMMI, KASIM’DA İTTİFAKI ÇADIRDATTI..
İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYESİ TEKRARLADI:
“İTTİFAKIMIZ MİLLETLE DERKEN CİDDİYDİK..”
-----------------------------------------------------
Toplu taşımaya Ekim zammı, Kasım Meclisinde, CHP-İYİ Parti arasındaki ittifak iplerini resmen koparttı.
Kasım meclisinin tartışmalı konusu, Ekim zammı oldu. Başkan Gökhan cevap verdi:
 “Servis hizmetimiz sayıştay onayından geçmiştir” dedi. Söz hakkı tanınmayan İYİ Partili Meclis üyesi Kunt ise, “İttifakımız Milletle derken ciddiydik” iadesini de kullanarak, Zehir zemberek sözlerini, sosyal medyadan etti.
Çanakkale Belediyesi tarafından Ekim ayı Meclis toplantısında şehiriçi otobüs ücretlerine öğrenci 2,10 TL, tam yolcu 3,25 TL olmak üzere zam yapılmıştı. Meclis toplantısında ilk tepki İYİ Parti’den gelmiş, parti meclis üyeleri çözümün zam olmadığını, zammın sadece günü kurtarmak olduğunu ifade etmişti.
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran’ın konuya ilişkin yazılı bir basın açıklamasını, Kasım Meclisi’nin yapılacağı günde yapmış, okkalı sözler etmişti.
Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda yeniden gündeme gelen zamma ilişkin,  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuya ilişkin bilgilendirme yaparak uyguladıkları sistemin sayıştay denetiminden ve onayından geçtiğinin altını çizdi.
Başkanın açıklamalarının ardından, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt’un “Söz hakkı doğmuş mudur Başkanım” ifadesine, “Kimseye söz hakkı doğmamıştır. Söz hakkı doğacak bir durum yoktur. Ama siz söz alıp bu konuda konuşabilirsiniz, müsaade edin sözlerimi bitireyim” sözleri bir anda, mecliste gerginliğe yol açtı.
Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan, sözlerini kişisel sosyal medya hesabından da paylaşan  İYİ Partili Kunt, “İttifakımız milletle derken ciddiydik. Hatayı kim yapıyorsa Çanakkale halkı için karşısında olmaya İYİ Parti olarak devam edeceğiz.
Cevap hakkımı önümüzdeki hafta yapacağım basın açıklaması ile kullanacağımı kamuoyu ve basın mensuplarının bilgisine sunarım” dedi.
İYİ Partili genç siyasetçinin sözleri zehir zemberek türden geldi.
Kişisel Sosyal medya hesabından da sesini yükselten Kunt; “Bugün yapılan kasım ayı olağan toplantısında Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın tarafıma söz vermiyorum diyerek sansür uygulamasını şiddetle kınıyorum.
Bu siyasi nezaketsizliği bir demokrasi katliamı olarak değerlendiriyorum. Her fırsatta demokrasiden bahseden Sayın Başkanımızın, seçilmiş bir belediye meclis üyesinin eleştirisine tahammül derecesi üzücüdür.
İttifakımız milletle derken ciddiydik. Hatayı kim yapıyorsa Çanakkale halkı için karşısında olmaya İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Cevap hakkımı önümüzdeki hafta yapacağım basın açıklaması ile kullanacağım” dedi.
MECLİS GÜNÜ SES VERMİŞTİ..
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, Kasım ayı Meclisinin yapılacağı güne denk gelen sözleri ile haftaya damga vurmuştu. Gapran basın açıklaması yapmış, Çanakkale Belediyesi’ne, belediye personelinin ücretsiz binişlerinden doğan yıllık 1 milyon 306 bin 500 liralık maliyetinin belediyenin bütçesinde göstermesini ve ücretsiz binişler için otobüslere bir bedel ödemesini teklif etmişti.
Gapran’ın konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda gerginliği tetikletti yorumlarına yol açtı.
İŞTE YAŞANILANLAR, İŞTE KONUŞULANLAR..
“PERSONELİMİZİN SERVİS HİZMETİNİ KARŞILAMAMIZ GEREKİRDİ”
Başkan Gökhan, meclis toplantısında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir partinin Merkez İlçe Başkanı Belediye personelinin ücretsiz binişleri hakkında açıklama yapmış. Ben doğru bilgilendirme yapmak istiyorum. Personelimizin servis hizmetini karşılamamız gerekirdi. Kooperatifçi arkadaşlarımız da destek oldu. Yıllardan beri 275 iş günü olarak günde gidiş geliş hesabı ile 550 binişlik hak veriyoruz.  Yüzde 1’lik de katkı payı alıyoruz.  Sayıştay denetlemesine de girdik.  Raporlarda, servis olarak bu yöntemin kullanılmasında uygun olduğu ifadesi de yer alır.  Bu hizmetten de, 1370 personelimizin 750’si bu yararlanmış.  Burada zarar ettiğimiz söyleniyor. Personelimize nasıl maaş veriyorsak, ulaşım desteği de sağlıyoruz”  dedi.
“SÖZ HAKKI DOĞACAK BİR DURUM YOKTUR”
Başkanın açıklamalarının ardından, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt’un “Söz hakkı doğmuş mudur Başkanım” ifadesine, “Kimseye söz hakkı doğmamıştır. Söz hakkı doğacak bir durum yoktur. Ama siz söz alıp bu konuda konuşabilirsiniz, müsaade edin sözlerimi bitireyim” dedi.
 “BUYRUN, CEVAP HAKKINIZI KULLANIN”
 Gündem değerlendirmesini bitiren Başkan Gökhan İYİ Partili Kunt’a dönerek, “Buyrun, cevap hakkınızı kullanın bakalım” dedi.
“BELEDİYENİN VERDİĞİ SERVİS HİZMETİNİ FAALİYET VE BÜTÇE RAPORUNDA GÖREMİYORUZ
İYİ Partili Kunt, Başkan Gökhan’dan söz hakkı alarak yaptığı konuşmada, “Açıklamayı merkez ilçe başkanımız yapmıştır.   İtirazımız, verdiğimiz Çanakkale Belediyesi’nin verdiği servis hizmetini faaliyet ve bütçe raporunda göremiyoruz.   Bu hizmeti en çok kullanan öğrenci işçi ve memurların üzerine yüklenilmiş oluyor. Bunu ödeyenler her seferinde bilet parasını ödeyen hemşeriler. Madem biz toplu taşıma aracılığı ile servis hizmeti veriyoruz.  O zaman başkanlık makamı bunu bütçesinde göstersin böylece kamu kaynakları kullanımında adaleti sağlayalım. Derdimiz belediye personelinin ücretsiz biniş hakkını elinden almak değildir. İtirazımız sosyal adaletsizliğedir” dedi.
“İTİRAZINIZ MANTIKSIZ”
Başkan Gökhan ise, “Bütçeden harcamadığımız bir parayı bütçeden gösteremeyiz.  Para ödemiyoruz. Sadece o arkadaşlar ücretsiz biniyor. Bunun hesabını öyle yaptık. Bu sayıştay tarafından onaylanmış. İtirazınızın mantığı yoktur. Bu yıllar önce verilmiş bir haktır. Siz itirazlarınızı yapın, ben de kamuoyuna savunurum. Kimsenin cebinden para çıkmıyor.. Biz Çanakkale Belediyesi’nin çalışanlarının servis ücretini, toplu taşıma üzerinden, çalıştığı süre kadar,  hak tanıyarak sağlıyoruz” dedi.
“İTTİFAKIMIZ MİLLETLE DERKEN CİDDİYDİK”
 Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan İYİ Partili Kunt, “Bugün yapılan kasım ayı olağan toplantısında Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın tarafıma söz vermiyorum diyerek sansür uygulamasını şiddetle kınıyorum. Bu siyasi nezaketsizliği bir demokrasi katliamı olarak değerlendiriyorum. Her fırsatta demokrasiden bahseden Sayın Başkanımızın, seçilmiş bir belediye meclis üyesinin eleştirisine tahammül derecesi üzücüdür. İttifakımız milletle derken ciddiydik. Hatayı kim yapıyorsa Çanakkale halkı için karşısında olmaya İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Cevap hakkımı önümüzdeki hafta yapacağım basın açıklaması ile kullanacağımı kamuoyu ve basın mensuplarının bilgisine sunarım” dedi.
“İTHAMLARA SÖZ HAKKI ALAMADIK”
Söz hakkı alamadıklarını ifade eden Kunt, “Bugün gerçekleşen kasım ayı meclis toplantımızdaki toplu taşıma ve inşaatlarda sessiz boru uygulaması ile ilgili iki ana konumuz vardı. İthamlara söz hakkı alamadığımız ve cevap veremediğimiz konu sessiz boru uygulaması hakkındadır. Toplu taşıma ile ilgili olan teklifimiz şu şekildedir. Her ne kadar anlatmakta güçlük çekmiş olsak da, Çanakkale Belediyesi personelinin ücretsiz biniş hakları olan 1 milyon 327 bin Türk Lirasını( eski para ile 1 trilyon 327 milyarı) servis bedeli olarak öderse, toplu taşımayı kullanan emeklilerimiz, öğrenci kardeşlerimiz, çanakkaleli hemşerilerimiz bu hizmeti daha ucuza kullanacaklardır. İYİ Parti olarak teklifimiz ile toplu taşımaya tahmini %5-10 arası indirim yapılabilecektir. Bu tekliflerimizden sadece biridir” dedi.
Adem Y. Bağ