Telefonla çağrıya, tabandan okkalı değerlendirmeler yağıyor.
YENİ OLUŞUMA DESTEKÇİ BULMA UĞRAŞINA, SESİZ KALMADILAR.
SOSYAL MEDYADAN GÖNDERMELİ SÖZLERLE ÇIKIŞTILAR…
Çanakkale Siyaset kamuoyu, “YENİ DAVA ARKADAŞI ARIYORLARMIŞ…” ifadesiyle başlayan sohbetlerin konusu için, yüz gülümseten yorumlara da imza atıyor.
İktidar parti saflarından kopup, kamuoyunun takibindeki oluşuma katılmaları için için, önceleri; ‘Dava arkadaşım’ dediği isimlere telefonla ulaştığı ileri sürülen bazı isimlere, AK Parti tabanından öfke dolu sözlerle Adrese teslim mesajlar birbiri ardına geliyor.
İsim vermeden, tarifle hedef gösteren bir paylaşım, ismi ‘Sevimli’ den, pekte sevimsiz bir ifadeyle şöyle geldi:
“Bu partinin il Başkanı oldunuz Türkiye’de bir ilk..!
Ne yaptınız o gün? Hani inandığınız dava, hani kardeşlik..!”
------------------------------------
ÖFKELİ SÖZLER, İSİM VERİLMEDEN GELDİ.
TABANIN MESAJINDA;
“İMA DA VAR, TARİF TE..!”
 ----------------------------
Çanakkale siyaset kamuoyu, iktidar parti saflarından kopup, yeni oluşum için kendilerine yeni yol arkadaşı arayanları konuşuyor..
İddiaya göre, bir süre önce iktidar parti saflarından ayrılan bazı isimler, kendilerine ait ofislerinde yeni oluşuma katılma çağrısını, telefonla yaptıkları bazı isimlerle istişare içine girdiler.
Çağrıyı yaptığı öne sürülen ve ismi dile gelmeyip, ima edilen çağrı sahiplerine, tabandan tepki gecikmedi.
TÜRKİYE’NİN İLK’İ OLDUN..
Sosyal medya hesaplarından dikkat çeken göndermeli mesajlara imza atan onlarca AK Partili,  “Vaktinde, ‘Dava arkadaşım…’ diye hitap edenler, şimdi hangi davanın peşinde anlayamadık” diyerek, siyaset kamuoyunun gündeminde tartışılan, telefonla yeni oluşuma katılın çağrısı yapan isimlere, içinde sert sözler de barındıran ifadelerle seslendi.
İsim vermese de, adrese teslim ifadesinde, pekte sevimli olmayan bir çıkışa imza atan AK partili Yüksel Sevimli ;
 “Bu partinin il Başkanı oldunuz Türkiye’de bir ilk..!Ne yaptınız o gün? Hani inandığınız dava, hani kardeşlik.. Şahsım olarak sizi hiç affetmeyeceğim”  ifadesini paylaşımında kullandı.
Birçok partili ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın görseli eşliğinde; “Seni yarı yolda bırakanlara rağmen,  bir her zaman yanında olacağız. Dönen dünsün yolundan, biz bu yoldan dönmeyiz” ifadeleriyle net sözler etti.
 YOLDA BIRIKANLARA…
Bazı partililerin ise, ima yüklü, yüz gülümseten sözlerle yaptıkları göndermeler de hayli manidardı. Bir partili;
“Size bahaneleriyle gelen akıllı bir korkak yerine, yüreğiyle gelen cesaretli bir deli sevin..! Yarı yolda bırakılmazsınız” diye yazdı.
“Vaz geçenler değil, mücadele edenler tarihe geçerler. Durmak yok, yola devam” şeklinde mesajlar ise, paylaşımlarda en çok verilendi.
Tabanda, okkalı sözleri ve sert üslubu ile dikkat çeken onlarca mesaja imza atan bir partili, Metin Arslan’ın Hz. Mevlana’nın sözüyle verdiği mesajı, Partililer arasında yine çok beğeni toplayan oldu.
Arslan; “Niyeti kötü olan insandan değil, niyetinin kötü olduğunu gizleyen insandan kork”  sözünü tekrarladı.
KARGA VE BÜLBÜL HATIRLATMASI…
Arslan’ ın, en çok beğeni toplayan bu göndermeli çıkışı, tabanda dillenen ve telefonla ofislerine buluşma çağrı yapıp, yeni yol arkadaşları arayanlara yönelik öfkeli sözlerde geçti.
“Şunu hiç unutmayın sevgili dostlarım; Karga çöplüğe, Bülbül güle götürür. Hani ben söylemde, bilmiyorduk demeyin..”

  Adem Y. Bağ