Çanakkale Köprüsü ve Ezine Gıda OSB’si olmak üzere Mega Projelerle yatırım üssü haline gelen Çanakkale’de, Çanakkale Valiliği koordinasyonunda, Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteği ile,  turizmini canlandıracak 17 Proje daha hayata geçiyor.  Çanakkale Valiliği koordinasyonunda, 2018 Troya yılının da kapsamında geçtiğimiz iki yılda Troya Müzesi Başta olmak üzere  bir çok yeni proje hayata geçmişti. Çanakkale’nin  turizmde hak ettiği yere gelmesi için yapılan çalışmalar sonucunda oluşturulan 17 Proje daha geçtiğimiz gün yapılan tanıtım toplantısı ile hayata geçirilmeye hazır hale getirildi.  Bu projelerden biri de Tarihi Su Kemeri İhyası projesi oldu.

 Tarihi Su Kemeri’nin İhyası

Çanakkale’de bulunan ve M.Ö. 31- M.S. 68 İulius - Kladiuslar dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi su kemeri düzenlenecek restorasyon çalışmaları ile  turizme kazandırılıyor. Tarihi Su Kemerinin İhyası Projesiyle Çanakkale turizmin geliştirilmesi, destinasyonlarının arttırılması, tarih ve doğa odaklı alternatif turizm merkezlerinin oluşturularak turizm sektöründen alınan payın artırılması hedefleniyor. Projenin hayata geçirilmesiyle Çanakkale’yi yıllık ortalama 20 bin yerli ve yabancı turistin daha ziyaret etmesi öngörülüyor. Bu kapsamda Çanakkale Civler köyü Kemerdere mahallesinde bulunan Tarihi Su Kemer’inin ihya çalışmaları İl Özel İdaresi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yapılacak olan restorasyon hakkında köylülere bilgiler verildi.

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Şener Akçay Toplantıya Katıldı
Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından görevlendirilen yetkililer Köy Kahvesinde proje ile ilgili köylülere bilgiler verdiler. Düzenlenen toplantıya AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Şener Akçay’da katıldı. Akçay yapılan bilgilendirmenin ardından yaptığı açıklamada “Çanakkale Civler köyü Kemerdere mahallesinde bulunan Tarihi Su Kemer’inin ihya çalışmaları İl Özel İdaresi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yapılacak olan restorasyon hakkında köylülerimize bilgi verildi, karşılıklı ortak görüşlerde bulunuldu . Bu sevdanın gönüllüleri olarak , Çanakkale’nin turizminin daha iyi yerlere gelebilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
 
Adem Y. Bağ