Bu sayede vatandaşın sorunlarının kısa sürede halledildiği Açık Kapıyı Çanakkale İl Özel İdaresi de hayata geçirdi. İl Özel İdaresindeki işlemleri için gelen vatandaşlar sorunlarını daha kolay ve hızlı çözüyor.
İçişleri Bakanlığı, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, vatandaş başvurularını sonuçlandırma sürelerini kısaltmak, vatandaş memnuniyetini artırmak 2017 yılında  "Milletin Kapısı" sloganıyla 'Açık kapı' projesi kapsamında valiliklerde kurulan açık kapı birimlerinde vatandaş, özel eğitim almış çalışanlarca karşılanıyor, her konudaki talep, şikayet ve önerilerini valililere iletebiliyor. 15 ilde başvuru yapan 256 vatandaşa telefon yoluyla memnuniyet anketi de yaptı. Ankette vatandaşların yüzde 90'ından fazlası hizmetten memnun oldukları belirtti. Memnuniyetin yüksek olması ve sorunların 7 gün içerisinde sonuçlanması ile gerçekleştirilen verimli çalışmalar dolayış ile Valilik dışında diğer kurumlarda da Açık Kapı uygulamaları başladı.

İl Özel İdaresinde Hayata Geçirildi
ile gerçekleştirilen verimli çalışmalar dolayış ile Valilik dışında diğer kurumlarda da Açık Kapı uygulamaları başladı.  Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından başlatılan Açık Kapı Projesi  Çanakkale İl Özel İdaresi’nde faaliyete geçti.

Personele İletişim Eğitimi Veriliyor
Açık kapılarda görev alan personelin kıyafet standartları İçişleri Bakanlığı'nca belirlenmiş olup görev alacak personele kurumsal iletişim, halkla ilişkiler, kriz iletişimi, sözsüz iletişim, beden dili, imaj ve itibar yönetimi, diksiyon ve güzel konuşma, stres yönetimi gibi konularda eğitim veriliyor. Eğitim alan personel daha sonra Açık Kapı projesi kapsamında görevlendiriliyor.
 
Cuma Deren