Metalik maden karşıtlığına destek için Şehitler Coğrafyası, Türkiye’nin ön sözünün yazıldığı Çanakkale’ye gelen bazı isimlerin, açtıkları pankart ve taşıdıkları dövizler ile verdikleri ‘Devlete başkaldırı’ niteliğindeki mesajları yetmedi,  şimdi de ‘Barış Pınarı Herakatı’na karşı kaleme alınan haberlerin ‘baş’ görselinde yerlerini aldı.
Kirazlı Balaban’da günlerce süren, eylem ve söylemleri haberleştiren, KHK ile kapanmış PKK yanlısı haber ajansının yerine kurulduğu ileri sürülen bir haber ajansı; ‘Doğa için mücadele edenler en başta savaşa karşı durmalı’ şeklinde başlık atıp, ‘Çevre savunması’  için katılım göstermiş Çanakkalelileri adeta suça teşvik, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı hainliğe davet etti.
Bölücü terör örgütü lehine kaleme aldığı haberleri ile bilinen Haber Ajansı’nın, ‘TÜRKİYE’NİN ÖN SÖZÜNÜN YAZILDIĞI, KAHRAMANLAR DİYARI, ŞEHİTLER COĞRAFYASI ÇANAKKALE’ nin ismine yer verdiği son haberine Çanakkaleliler tepki verdi.
“Bölücü örgüt için çığırtkanlığınıza ve seviciliğinize, Kutsal Ruh’un diyarı, Çanakkale’ yi alet edemezsiniz”  dedi.
O YÜZ TANIDIK GELDİ…
‘VİTAMİN’ eleştirmiş, savunanlar çıkmıştı. ‘Dersimliler sahada’ manşeti ile Kent Konseyi Çevre Meclisi’ne katılan bir ismin kullandığı bazı ifadeleri manşetine taşıyan Gazeteniz VİTAMİN’ e yanıt gecikmemişti.  O haberin kahramanı, ”Dağlardan kentlere, isyanımız büyüyor” dövizi eşliğinde poz vermiş görüntüsü ile;”Doğa için mücadele edenler en başta savaşa karşı durmalı” çağrısında geçti.  
-------------------------
Çanakkaleliden, hainlik çağrısına;
“SİZ KİM, DESTANIN ŞEHRİ ÜZERİNDEN HAİNLİK ÇAĞRISI YAPMAK KİM..?”
----------------------
Bölücü örgüt yanlısı olarak bilinen bir Haber Ajansı,  Çanakkale’ de Destan yazan ve taşıdıkları Kutsal Ruh’ la Zaferler kazanan 253 bin Mehmetçiğin Kefensiz yattığı coğrafyanın adına adeta gölge düşüren bir habere imza attı.
Metalik maden karşıtlığına destek için Şehitler Coğrafyası, Türkiye’nin ön sözünün yazıldığı Çanakkale’ye gelen bazı isimlerin, açtıkları pankart ve taşıdıkları dövizler ile verdikleri ‘Devlete başkaldırı’ niteliğindeki mesajları yetmedi,  önceki gün ‘Barış Pınarı Herakatı’ na karşı kaleme alınan haberlerin ‘baş’ görselinde boy gösterdi.
KHK ile kapanan, bölücü örgüt yanlısı bir Haber Ajansı’nın yerine kurulduğu ileri sürülen bir haber Ajansı’nın internet sitesinde yayınlanan habere, Çanakkaleliler hayli okkalı sözlerle tepki verdi.
“SÖZDE ÇEVRECİYDİLER, HAİNLİK ÇAĞRISINDA BÖYLE GEÇTİLER”
Bölücü terör örgütü lehine kaleme aldığı haberleri ile bilinen Haber Ajansı’nın, ‘TÜRKİYE’NİN ÖN SÖZÜNÜN YAZILDIĞI, KAHRAMANLAR DİYARI, ŞEHİTLER COĞRAFYASI ÇANAKKALE’ nin ismine yer verdiği son haberine Çanakkaleliler tepki verdi.
Çanakkaleliler; “Bölücü örgüt için çığırtkanlığınıza ve seviciliğinize, Kutsal Ruh’un diyarı, Çanakkale’ yi alet edemezsiniz”  dedi.
O YÜZ TANIDIK GELDİ…
‘VİTAMİN’ eleştirmiş, savunanlar çıkmıştı. Geçen 10 Eylül’ de, ‘Dersimliler sahada’ manşeti ile Kent Konseyi Çevre Meclisi’ne katılan bir ismin kullandığı bazı ifadeleri manşetine taşıyan Gazeteniz VİTAMİN’ e yanıt gecikmemişti.  O haberin kahramanı, ”Dağlardan kentlere, isyanımız büyüyor” dövizi eşliğinde poz vermiş görüntüsü ile;”Doğa için mücadele edenler en başta savaşa karşı durmalı” çağrısında geçti.  
“SİZ KİM, DESTANIN ŞEHRİ ÜZERİNDEN HAİNLİK ÇAĞRISI YAPMAK KİM..?” diyerek sesini yükselten Çanakkaleliler, alenen çağrı yapıp, ‘Barış Pınarı Harekatı’na , Çanakkaleli çevrecilerin dur demesi gerektiği ifadeleri geçen o habere sesiz kalmadı.
TERÖR ÖRGÜTÜ YANLISI, HAİN ÇAĞRI…
Kendisini Ekolojist ve vicdani retçi diye tanıtan Sergen Sucu’ nun açıklamasının geçtiği, Çanakkale adının da kullanıldığı, haberde kullanılan ifadeler Şehitler Coğrafyasında, Türkiye’nin önsözünün yazıldığı Çanakkale’ de hayli tepki topladı.
Bölücü örgüt yanlısı haberlerin kaleme alındığı Haber Ajansı’nın internet sitesinde; Sucu’ nun dilinden ‘Rojava’ya dönük saldırılar hem halklar hem de doğaya yönelmiş bir soykırım.’ İfadesi yer buldu.
Çanakkale’deki metalik maden karşıtlarını hedef alıp, hainlik çağrılarını da onlara yönelik yapan Sucu’ nun şu ifadeleri haberde yer aldı;
“Kaz Dağları’nda, Ege’de, Karadeniz’de direnenler bilsinler ki, Rojava bu dünyanın bir parçasıdır. Rojava’nın toprağına, havasına atılan kimyasal, yarın Kaz Dağları’na yağmur olarak düşecektir. Ya o kimyasallara karşı gelecekler ya da Kaz Dağları’nda şirketlere karşı yaptıkları direnişlerin hepsi boşa düşecektir. Çünkü bugün Rojava’yı işgal eden sermaye ortağı iktidar yarın Kaz Dağları’nı işgal edecektir. Orada insanların yaşam alanlarını gasp edecektir. Bugün Rojava sınır ötesindedir diye bu denli sessiz ve suskun olmak ahlaki değildir. Türkiye halkları kati suretle bu savaşa karşı çıkmalıdırlar”
BALABAN EYLEMLERİNİN LOJİSTİK DESTEKÇİSİ BELEDİYE, MEHMETÇİĞİN YANINDA…
Hainliğin ve hinliğe çağrıların Terör örgütü yanlısı Haber Ajanslarınca geldiği Türkiye’de, Çanakkale başta 81 İl’ de,   Mehmetçiğin yanında, Tüm Türkiye dimdik ayakta.
Metalik maden karşıtı gösteri ve eylemlerin adresine, lojistik destek başta, birçok konuda destek sunan CHP’ li Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan, genel bir çağrı üzerine, Mehmetçiğe destek olmak amacıyla hafta sonu Olağan üstü olarak Meclisini topladı ve Barış Pınarı Harekatı’ ndaki Türk Askerine, Mehmetçiğine sahip çıktı.
 Erdem Sürek