Çanakkale’de düzenlenecek etap için önceki gün start verildi. Truva atı önünde gerçekleştirilen start seremonisine Çanakkale Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Çanakkale Onsekiz  Mart Üniversitesi Rektörü Prof.  Sedat Murat, Gençlik Spor Müdürü Aziz Sinan Alp, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu/TOSFED Çanakkale İl Temsilcisi Mustafa Kansu çoğunluğu yabancı yarışçıların oluşturduğu Pilotlar katıldı.  4 ülkeden 35 ekibin yer aldığı yarışın startını da yine vali yardımcızı Hasan Ongu verdi.
 
Seremonik Start’da aldıkları yol notları ile KİPA Özel Seyirci Alanına ulaşan ekipler, özel hazırlanmış, sert virajlar ve köprü geçişleri ile heyecan dozu arttırılmış parkurda, ikili kalkışla start alarak bir sonraki gün start sıralarını belirlemek üzere en iyi zamanlara imza atmaya çalıştılar.
 
 5 Organizatör Ülkenin katıldığı 6 ayaklık Uluslararası bir Off-Road Yarış Serisi olan EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN SERIES’in 5. Ayağı olan Baja Troia Turkey, 17-20 Ekim tarihlerinde Çanakkale’de İSOFF organizasyonu ile koşuluyor. Ralli ve Raid Kategorilerinde koşulacak ve 4 gün sürecek yarışta, Türkiye’nin önde gelen yarışçıları ve aralarında tanınmış yarış takımı RALLIART’ın da yer aldığı farklı ülkelerden yabancı ekipler yer alıyor.  
 
Toplam uzunluğu 850 km’yi bulan etaplarda 4 gün sürecek yarışta 18 Ekim tarihinde her biri 123 km’lik iki Özel Etap koşulacak. 19 Ekim programında her biri 83 km’lik 2 Özel Etap ve 1 Super Stage olacak. 20 Ekim tarihinde 85’er km’lik 2 Özel Etap ile yarış sonlandırılacak.
 
Adem Y. Bağ