Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal’ in tarif ettiği  “O kutsal Ruh” la, Türkiye Mehmetçiğiyle yine tek vücut..
“ŞAHLANAN RUHLA,
MEHMETÇİĞE TAM DESTEK…!”
‘Barış Pınarı Harekatı’ na verilen ara, Kahraman Türk askerine verilen desteği duraklatmadı.
Yurdun dört bir köşesinden gelen en anlamlı destek mesajlarına, 1994’de kaybettiğimiz Çanakkale gazisi Zonguldak Ereğlili Hüseyin Kaçmaz’ ın oğlu Turgut Kaçmaz ile Çanakkale Deniz Zaferi’nin Mimarı Nusret Mayın Gemisinin Süvarisi Kd. Yüzbaşı İsmail Hakkı bey’ in torunu, dedesinin izindeki Kaptan Cihat Gündoğdu  imza attı.
Harekatta’ ki Mehmetçik için; “Onlar Çanakkale Kahramanlarının torunları”  diyerek ses veren, Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz’ ın oğlu Turgut Kaçmaz;
“Türk milleti için vatan ve bayrak namustur. Namusumuza uzanan dili keser bayrağımıza uzanan eli kırarız. Tarih sayfalarına yine Türk askerinin adı altın harflerle yazılacaktır.” İfadeleriyle desteğini dile getirdi.
Çanakkale Deniz Zaferi’ nin mimarı Nusret’ in komutanı Yüzbaşı İsmail Hakkı bey’ in torunu Cihat Gündoğdu’nun sözleri ise, Harekat’ ta ki Mehmedin duygularına tercüman olur gibiydi; “Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü. Bir cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü.”
ŞEHİTLERİN HUZURUNDAN, MEHMETÇİĞE SELAM…
‘Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçiğe, en anlamlı Asker selamı, tüyler ürperten adresten, Şehitler Coğrafyasından verildi.
Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığı’ nın Güvelik görevlileri, 253 bin Çanakkale Aslanının kefensiz yattığı Şehitliklerden, Mehmetçiğe Asker selamı vererek desteğini gösterdi.
-------------------------------------
DESTAN YAZAN KAHRAMANLARIN,
ÇOCUĞUNDAN DA SELAM, TORUNUN  DAN DA..!
-------------------------------------
104 yıl önce, 7 Düvel’in dize getirildiği toraklarda kahramanlık göstermiş Çanakkale aslanlarının, torunu da aynı selamı verdi, çocuğu da. Barış Pınarı Herakatı’ndaki  Mehmetçikleri, Asker selamı ile selamlayan bir onlar değildi. Şehitler Coğrafyasından, Şehitlikler ve anıtlardan, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığı’nın güvenlikçileri de Asker selamı verip, Mehmetçiğe desteğini gösterdi.
Çanakkale Ruhu yüklenmiş, Çanakkale gazisi ve kahramanının çocuğu ve torununun sözleri, dünyaya kafa tutar türden geldi.
Gelibolu yarımadasında 1994 yılında çıkan büyük Orman yangını sırasında, “Şehitlerimin yorganı yanıyor.” diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getiren ve ardından rahatsızlanıp yaşamını yitiren, o tarihte yaşayan tek Çanakkale gazisi olan Zonguldak Ereğlili Hüseyin Kaçmaz’ ın oğlu Turgut Kaçmaz, Barış Pınarı Harekatı’ ndaki Mehmetçiğe desteğini şöyle dile getirdi:
‘ONLAR ÇANAKKALE‘DE SAVAŞANLARIN TORUNLARI.’
“Barış Pınarın Harekatı’ndaki Mehmetçik, 104 Yıl önce Çanakkale’ yi Geçilmez yapanların torunlarıdır. Türk milleti için vatan ve bayrak namustur. Namusumuza uzanan dili keser bayrağımıza uzanan eli kırarız.
Tarih sayfalarına yine Türk askerinin adı altın harflerle yazılacaktır. Mehmetçik, Barış Pınarı Harekatı’ nda mazlumların umudu, terörist gruplarının korkulu rüyası olmuştur. Onların dedeleri yokluk ve yoksulluğa rağmen düşman ordularını iman gücüyle yenerek Çanakkale’ yi geçilmez yapıp zafer yazmışlardır.
‘’VATAN BÖLÜNMEZ VE GEÇİLMEZ’’
Dedelerimizin Çanakkale’de aç kaldığı için biz tokuz. Onlar şehit olduğu için biz özgürüz. Bu vatanın her karış toprağında şehit kanı vardır. Böylelikle aziz vatanımız olmuştur. Birlik ve beraberlik içinde olursak bu vatan bölünmez ve geçilmez. Bizim için vatan bayrak namus ve şerefimizdir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır uğrunda ölen varsa vatandır.Barış pınar harekatında Türk milletin Mehmetçiğin kalbinde ne varsa onu versin Cenabı Allah onları korusun.”
NUSRET’İ DÜNYA DENİZLERİNDE GEZDİRİYOR,
AY YILDIZLI ŞANLI BAYRAĞI HER ÜLKEDE AÇIYOR..
Çanakkale Deniz Zaferi’nin Mimarı, Nusret mayın gemisinin Süvarisi Kıd. Yüzbaşı İsmail Hakkı bey’ in torunu, dedesi gibi denizci olan Kaptan Cihat Gündoğdu’ nun Mehmetçiğe destek mesajı netti. “Her biri Çanakkale ruhu ile donalı Mehmedi, dünya bir olsa yenemez.”
Ticaret gemilerinde kaptanlık yapan, Nusret mayın gemisinin maketini kaptan köşkünden eksik etmeyip, dünya denizlerini gezdiren ve ulaştığı her ülkede Şanlı Türk bayrağını açıp, verdiği pozlarıyla beğeni toplayan, Deniz Zaferinin mimarı Nusret’ in kaptanı Kıd. Yüzbaşı İsmail Hakkı beyin  torunu,  Cihat Gündoğdu; “ Şanlı bayrağın dalgalandığı her yer bana güven ve huzur veriyor. Ay yıldızlı bayrağımız için canını, gözünü kırpmadan feda edecek Mehmetlerimizin, milletçe yanındayız. 
Çanakkale ruhu ile donanmış bir Türkler deriz ki; Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü. Bir cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü.”
ŞEHİTLERİN HUZURUNDAN, MEHMETÇİĞE SELAM…
‘Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçiğe, en anlamlı Asker selamı, tüyler ürperten adresten, Şehitler Coğrafyasından verildi.
Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığı’ nın Güvelik görevlileri, 253 bin Çanakkale Aslanının kefensiz yattığı Şehitliklerden, Mehmetçiğe Asker selamı vererek desteğini gösterdi.
Tarihi Alan'da görev yapan güvenlik ekipleri Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Suriye'de görev yapan Mehmetçiklere selamını, Destanın şehri Çanakkale’den, 253 bin Çanakkale şehidinin huzurundan gönderdi.
Çanakkale ruhunu barındıran coğrafyadan,   Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı Anıtı, 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Sergisi, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Kilitbahir Kale Müzesi, Anadolu Hamidiye Tabyası, Conkbayırı, Yahya Çavuş Şehitliği, Bigalı Köyü Atatürk Evi, Şahidere Şehitliği, ve 57. Piyade Alayı Şehitliği gibi, noktalardan asker selamı veren güvenlikçiler , Mehmetçiğin yanında olduğunu dile getirdi

Cuma Deren