‘Barış Pınarı Harekatı’ ndaki Mehmetçiğe,  Asker Selamıyla destek sunan Çanakkale ses verdi;
ÖNSÖZ’ DEN, SON SÖZ;
“YANINIZDAYIZ…!”
Bakanı, Bürokratı, Siyasetçisi, Muhtarı, İş adamı..!
Sporcusu,  Kadını, Çocuğu ile Çanakkale Tek Yürek Oldu.

Barış Pınarı Herakatı’ndaki Mehmetlerimizin yanındayız her birimiz” dedi.
Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı şehitler diyarı Çanakkale’den ‘Barış Pınarı Harekatı’nın kahramanlarına destek yağdı.
Eski Çevre Bakanı Üçpınarlar, Asker selamı vererek dualarını Mehmetçiğin her daim Muzaffer olması için ettiğini söyledi.
İdeolojisi, siyasi görüşü ne olursa olsun Türk milletinin Şanlı Türk bayrağı altında buluşması gerektiğini, Kirazlıdan Muhtar Can gibi, Dümrek köyünden de eski Muhtar Celil Yavuz savundu.
Eski ve yeni muhtarların destek mesajı, Asker selamıyla geldi. “Kelimelerle değil, yüreğimizle sözümüz” dendi.
Siyaset ötesi, ideoloji dışı verilen bir diğer mesaja da AK Partili Gençler imza attı. Şehrin dört bir yanını Ay Yıldızlı Şanlı Türk Bayrakları ile donatan geçler adını konuşan Gençlik kolları Başkanı Burak Balık; “İdeolojisi, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm hemşehrilerimizi al bayrağın altında birleşmeye bekliyoruz.” dedi.
-------------------------------------
“BU KALP SENİNLE MEHMEDİM…”
-----------------------------------
 Destanın Şehri, Şehitler Coğrafyası Çanakkale, ‘Bu kalp seninle atıyor Mehmedim..’diyerek, 7 Düvele ders verilen adresten, Asker selamı vererek ‘Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçiklere  olan desteğini gösterdi.
Yüreklerinin Mehmetçikle attığını söyleyen isimler arasında, eski Bakan da vardı, eski vali de. Emekli Paşa da vardı, emekli öğretmen de. Genç sporcular sahada selam verdi her biri Asker gibi ve de ekledi; “Her Türk Asker doğar..” diye.
Mehmetçiğe dualarıyla destek verdiklerini söyleyen Çanakkaleli annelerin duygu yüklü bu sözleri, dile gelmiş bin bir türlü sözden çok daha kıymetliydi.
Dünya yüzeyinde, sadece Türk analarının, evladını Vatan savunması için Askere gönderirken ettiği sözü tekrarlayan Çanakkaleli anneler; “Dünya bilir ki, bu sözü bir tek Türk anası etmektedir. Evladına der ki Türk anası ‘Ölürsen şehit, dönersen Gazi’. “  ifadesini tekrarladı.
HER TÜRK ASKER DOĞAR DEDİLER,
ASKER SELAMI VERDİLER…
Çanakkale Sporunun yıldız ismi Fadıl Kurt’ un öğrencileri, Yeşil sahada bir araya gelip, Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçiği asker selamıyla selamladı. Sevgi ve Şefkat Pınarı’nın tarih boyunca Türk Askeri olduğunu savunan minik futbolcular,”104 yıl önce Çanakkale’de, sevgi ve şefkat örneğini gösteren Mehmetlerimiz, bu günde katıldıkları harekatla, Barış Pınarı olup akıyorlar.” İfadesiyle, tarihe not düşürecek sözler etti. 
ÇANAKKALE BİR YÜREK… 
Ülke genelinde olduğu gibi, Çanakkale’ den de Harekat’ takı Türk ordusuna destek mesajı yağdı. Bürokratı, Siyasetçisi, Muhtarı, İş adamı bir yanda, bir yanda da Sporcusu,  kadını, çocuğu ile tüm Çanakkale’ nin yüreği bir oldu.
‘Sözü de bir, Ruhu da bir’ olup sesini yükselten Çanakkaleliler;   “Bitmez, Yenilmez, Ölümsüz Çanakkale Ruhu ile donanmış Mehmetçiğin yüreği ile atıyor yüreklerimiz.. Barış Pınarı Herakatı’ndaki Mehmetlerimizin yanındayız her birimiz” mesajını, Asker selamıyla verdi.
Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı şehitler diyarı Çanakkale’den ‘Barış Pınarı Harekatı’nın kahramanlarına, Asker selamı vererek desteğini gösteren  Çevre eski Bakanı A. Hamdi Üçpınarlar, “Yüce Türk Milletinin her ferdi gibi, benim de dualarım Mehmetlerimizle.  Fatihaları, Ordumuz her daim Muzaffer olsun diye okuyoruz” diye konuştu.
İdeolojisi, siyasi görüşü ne olursa olsun Türk milletinin Şanlı Türk bayrağı altında buluşması gerektiğini savunan binlerce Çanakkaleli gibi, Asker selamıyla Mehmetçiğin yanında olduğunu gösteren isimlerden, Kirazlı’ dan Muhtar Orhan Can gibi, Dümrek köyünden de eski Muhtar Celil Yavuz;”104 yıl önce 7 Düvele verilen dersin adresindeyiz. Her birimizin taşıdığı ve yaşatmak adına canını vereceği Ruh, Çanakkale ruhudur. Bu kutsal Ruhla Mehmetlerimizin yanındayız.” dedi.
Eski ve yeni muhtarların destek mesajı, Asker selamıyla geldi. “Kelimelerle değil, yüreğimizle sözümüz” dendi.
Siyaset ötesi, ideoloji dışı verilen bir diğer mesaja da AK Partili Gençler imza attı. Şehrin dört bir yanını Ay Yıldızlı Şanlı Türk Bayrakları ile donatan geçler adını konuşan Gençlik kolları Başkanı Burak Balık; “İdeolojisi, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm hemşehrilerimizi al bayrağın altında birleşmeye bekliyoruz.” dedi.
AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı kentin önemli caddelerini Türk bayrakları ile donattı.
Demircioğlu caddesi ve İskele meydanına kendi imkanları ile bayrak asan gençler Mehmetçiğin yanında olduklarını dile getirdi.
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Bulak Balık; “Barış Pınarı Harekatı’ ndaki Mehmetçiğimize destek göstermek için asın bayrakları dedik ve dün gece İskele meydanını Türk Bayrakları ile donattık. Şimdi sıra tüm Çanakkale’de. Mehmetçiğe desteğimizi gösterme zamanı” diye konuştu.

Erdem Sürek