Mehmetçiğin ‘Barış Pınarı Harekatı’ na, şartsız, koşulsuz destek çağrısı geldi.
Çanakkale’de davet çıkan isimlerin: “Ben varım..” dediği öğrenildi.

Karşıt görüşleri bir yana bırakıp, Seçilmiş Yöneticilerin siyaset ötesi, Türkiye meselesi Harekata destek olmalarını isteyen isimler, İktidarın TBMM ‘ deki Gurup Başkanvekilleri oldu.
81 vilayette, İl Genel Başta, İl ve İlçe Belediye’lerinin Meclisleri’ nin olağan üstü toplanıp, “Barış Pınarı Harekatı’ na destek kararı almaları talep edilen çağrıya, CHP’ li Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan’ ın da olumlu yanıt verdiği edinilen bilgilerden.
BU ÇAĞRI DA, ÇANAKKALE’ DEN TÜRKİYE’ YE…
“CEP’TEN DEĞİL, ELDEN ELE BAYRAK ZİNCİRİ…
ŞEHİRLERİMİZİ BAYRAKLARLA DONATALIM…!”
Türkiye genelinde Sosyal medya kullanıcılarının, Mehmetçiğe destek için oluşturduğu ‘Bayrak zinciri’ paylaşımının sadece cep telefonlarından değil, şehirlerde, cadde ve sokaklarda, iş yeri ve evlerin balkonlarını kapsayacak şekilde yaygınlaşmasını önerenler de, Şehitler diyarının yaşayanı Çanakkaleliler oldu.
Bir dönem siyasetçi kimliği ile isminden söz ettiren Çanakkaleli Ayhan Demirtaş, sosyal medyadan;  “Siyaset üstü düşünelim. Milli davamıza, yaşam alanlarımızı şanlı Bayrağımızla donatıp sahip çıkalım. Kahraman Mehmetçiğimize olan desteğimizi gösterelim” şeklinde çağrı yaptı.
----------------------------------
MECLİSLER, MEHMETÇİĞE DESTEK İÇİN DEVREDE…
---------------------------------
Mehmetçiğin, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürüttüğü ‘Barış Pınarı Harekatı’ na, destek vermek için Meclislerin Olağan üstü toplanmaları çağrısına, ‘Biz varız’ yanıtı çığ gibi büyüyor.
İktidar Parti’nin, TBMM’ deki Grup başkan vekillerince, ülke genelindeki Seçilmiş yöneticilere gelen çağrıyı,  Çanakkale’de AK Parti  İl başkanlığı yinelemiş, partili Belediyeler başta, Şehrin tüm Belediye Başkanlıklarına, Meclislerini Mehmetçiğe ve Harekata destek kararı almak için olağan üstü toplanmaya çağırmalarını istemişti.
Alınan bilgiye göre, Ana karaya uzak İlçeler Gökçeada, Bozcaada başta,  İl Merkezinde CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, olumlu yanıt verip olağan üstü toplanma çağrısına ‘Biz varız’ diyeni sim oldu.
 81 Vilayette, İl Genel ve Belediye Meclisleri’nin olağan üstü toplanıp, Barış Pınarı Harekatı’na destek kararı vermeleri talebine olumlu ilginin, Çanakkale’de olduğu gibi, Türkiye genelinde de çığ gibi büyüdüğü öğrenildi.
Suriye’de oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun önünün Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile kesildiğinin altını çizerek, önceki günlerde dünyanın kulak kesildiği okkalı sözlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imza atmıştı.
Başkan Erdoğan, Mehmetçiğin sürdürdüğü harekattan söz ederken; “Şimdi de Fırat’ın doğusunda Allah’ın yardımı ve güvenlik güçlerimizin yardımı ile başarıya ulaşacağına inandığımız Barış Pınarı Harekatı'nı başlattık. Türkiye’nin yaptığı diğer operasyonlar gibi Barış Pınarı Harekatı'nın amacı, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine katkıda bulunmaktır.
Suriye topraklarının 4’te biri PKK-YPG terör örgütünün işgali altındayken bu ülkenin ne toprak bütünlüğünden ne de siyasi birliğinden söz edilemeyeceği açıktır. PKK’nın, YPG’nin bu işgalini görmeyenler şuanda bizim Suriye’nin birliği ve beraberliği için attığımız adıma laf ediyorlar.” İfadelerini kullanmıştı.
İKTİDAR KURMAYI YILDIZ’DAN, ÖZEL SÖZLER..
AK Parti İl başkanlığınca, İl Genel ve Belediye Meclis Başkanlıklarına yapılan, Mehmetçiğe ve dolayısıyla Barış Pınarı Harekatı’na destek karı alınması için olağan üstü toplanma çağrısı kamuoyunda da beğeni toplarken, çağrıyı alan Meclislerin olumlu yanıtı da takdir topladı.
AK Pati İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, konuya ilişkin Vitamin’ e konuştu. Başkan Yıldız;
“Suriye'de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlardan biri yaşanmakta. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğuyla,  terör örgütleri de kendilerine geniş bir alan bulmuştur.
Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ/PYD/YPG/PKK gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye'de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir.
Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle, bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermek amacıyla, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir. Haklı harekata,  gereken haklı desteği de, Türk milleti vermektedir.
Bu bağlamda, Çanakkale ruhunu ortaya koymak “BARIŞ PINARI HAREKATI’na” Çanakkale ve ilçelerinde de destek vermek için 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesinin 7. Bendi uyarınca Belediye Meclislerinin “Olağanüstü Toplantıya Çağrılması” AK Parti meclis grup başkanvekillerimiz vasıtasıyla tüm belediyelerden ve il genel meclisi başkanlığından talep edilmiştir.” diye konuştu.
BU ÇAĞRI DA, MANEVİ BAŞKENT’TEN TÜRKİYE’ YE…
Başkent Ankara’dan, İktidarın TBMM’ deki  Gurup başkanvekillerinin yaptığı dikkat çeken çağrıya ülke genelinden destek gelirken,  Manevi Başkent Çanakkale yaşayanları dikkat çeken bir başka çağrıya imza attı.
 “CEP’TEN DEĞİL, ELDEN ELE BAYRAK ZİNCİRİ…” kuralım diyerek, “ ŞEHİRLERİMİZİ BAYRAKLARLA DONATALIM…!” çağrısına imza atan Çanakkalelilerden biri, adı bir dönem siyasetçi kimliği ile öne çıkan Ayhan Demirtaş oldu.
Türkiye genelinde Sosyal medya kullanıcılarının, Mehmetçiğe destek için oluşturduğu ‘Bayrak zinciri’ paylaşımının sadece cep telefonlarından değil, şehirlerde, cadde ve sokaklarda, iş yeri ve evlerin balkonlarını kapsayacak şekilde yaygınlaşmasını öneren Çanakkalelilerden olan Demirtaş; “ Şehitler diyarının yaşayanları olarak, Şehrimizi Bayraklarla donatalım. Türkiye’ ye örnek olalım. “ dedi.
 “Siyaset üstü düşünelim. Milli davamıza, yaşam alanlarımızı şanlı Bayrağımızla donatıp sahip çıkalım. Kahraman Mehmetçiğimize olan desteğimizi gösterelim” şeklinde çağrısını, sosyal medya hesbından yapan Demirtaş ayrıca;
 “Operasyonda Mehmetçiğimize hürmeten, kentin yaşam alanlarını ve Minarelerini Şanlı Bayraklarla donatalım. Haydi türkiyem…” dedi.
 Demirtaş’ ın bir diğer çağrısı şu ifadelerle geldi; ”Valilik, Kaymakamlık, Belediye Başkanlıkları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, Milli Davana sahip çık. Olağan toplan… “
Erdem Sürek