Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar meslek kuruluşları kanunu hükümleri doğrultusunda,   Birliğe bağlı 32 mesleki oda başkanları ve oda genel sekreterlerine yönelik ’’Birlik Başkanlar Kurulu ve Hizmet İçi Eğitim Semineri” toplantıları gerçekleştirdi. Toplantıya Esnaf Odalarına kayıtlı üyeler esnaf ve sanatkârlar katıldı. Gerçekleştirilen seminerlerde  genel, yerel ve güncel sorunlar, odaların ve birliğin çalışmaları, Ülke ve dünyadaki   her türlü gelişmeler ve bunun gibi konularda istişare ve görüş alışverişinde bulunuldu.
Konferans sonrası bir açıklama yapan Birlik Başkanı Ünal Özcan “Çanakkale ilimiz esnaf ve sanatkârlar teşkilatı olarak, Şu an ilk önceliğimiz Devletimizin Şanlı Ordusunun beş gün önce Fırat’ın doğusunda başlattığı Barış Pınarı harekâtıdır. Ülkemizin harekâttaki amacının sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, ülkemiz ve diğer bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmaktır. Devletimizin bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek Suriye Halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bizler ilimiz esnaf ve sanatkârlarımızın temsilcileri olarak devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Bu hususta Esnaf Teşkilatlarımıza düşen ne görev olursa Devletimizin emrindeyiz” dedi.
Zaman Birlik Zamanı
Konuşmasında birlik vurgusu da yapan Özcan “Zaman bir olmanın, birlikte olmanın, tek yürek, tek ses olmanın zam anıdır. Böyle bir zamanda Çanakkale esnaf teşkilatı olarak essiz kalmamız mümkün değildir. Dualarımız ve gönlümüz mehmetçiğimizledir. Allah onların ayağına taş değdirmesin, gözlerinden yaş akıtmasın, şanlı ordumuz muzaffer olsun. BARIŞ PINARI Harekatında Şehit olaran askerlerimize, sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor, mekanları cennet olsun diyorum. Yaralı olan askerlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi