1968-1980 yılları arasında Çanakkale Belediye Başkanlığını yapan Reşat Tabak, o dönemde CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi , CHP İsmet İnönü genel başkanlığında kurultay üyesi. Marmara ve Boğazları Birliği Başkanlığı,  Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi kurucusu ve 1 nolu üyesi,  Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurucusu ,  Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı Kurucu Üyesi, Atikhisar barajından şehre su verilme projesinin yaratıcılığını üstlendi.
CHP’den adaylığını koyduğu 1968 yılında Çanakkale Belediye Başkanı seçildi.  Bu görevini  3 dönem, aralıksız 12 yıl başarıyla sürdürdü.  1980 yılında 12 eylül ihtilali ile birlikte bu görevinden  ayrılmak zorunda bırakıldı. Sosyal demokrat hareketin öncülerinden, halkın yerel temsilcisi, çağdaş belediyeciliğin ve halk gereksinimlerini karşılamanın çarpıcı örneklerini vermiş, çağdaş ve demokrat bir insan olarak Çanakkale'ye hizmetlerini sürdürdü.  Çanakkale’ye hem hizmet, hem vizyon hem de ilkler açısından adeta çağ atlatan Reşat Tabak,  ölümünün 32'nci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Reşat Tabak'ın ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Okunan duaların ardından Reşat Tabak'ın mezarı başında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Reşat amca bizim için bir semboldü. 1968 senesinde Belediye Başkanı olmuştu. Aynı zamanda bir emekçi, ustaydı. O usta iken aynı zamanda bir yandan da siyasetle ve toplumsal konularla da ilgileniyordu. Arkadaşlarının ve partinin de desteği ile seçimi kazanarak Belediye Başkanı oldu. Reşat usta ne yapacak diye herkes merakla bekliyordu. Reşat usta Çanakkale'ye çok güzel şeyler yaptı. Çanakkale'ye sosyal demokrat belediyeciliği getirdi. Halktan yana tavır aldı, halkın esenliği için çalıştı. Dürüstlüğü, çalışkanlığı ile ön plandaydı. Günlerce Ankara'da otel odalarında yattı ve devletten Çanakkale için bir şeyler alabilir miyim diye uğraştı. Her sene olduğu gibi bu yılda huzuruna geldik, duamızı ettik. Kendisine saygılarımızı sunuyoruz" dedi. Anma töreni, dua okunması, lokum ve pilav ikramı ile son buldu.
 
Adem Y. Bağ