Eylem ve miting şehriymiş gibi anılmaya başlayan Çanakkale’de, yanıtı aranır soru;
“BARIŞ VE HUZURUN ŞEHRİ,
GEZİCİ VE ÇAPULCULARA MI TESLİM..?”
 Sosyal medya hesaplarında, ‘Gezi adamı’,  ‘Çapulcu’  ifadeleriyle kendilerini tanımlayan birçok ismin, Maden karşıtı etkinlikler için seslerini yükselttikleri Çanakkale’de, Çanakkale yaşayanı olmamalarına rağmen gösterdikleri performansları dikkat çekmişti.
Sıralanabilecek örnekler arasında gösterilen bir isim için konuşan sokak;
“Tüm uğraşları yeni eylem alanı belirlemek”  ifadeleriyle hayli iddialı bir çıkışa imza attı.
Yeni bir Çevreci eylem için adres gösterir ifadelerle dolu bazı paylaşımların son günlerde artış göstermesi, sokağın tespitini adeta doğruladı.
 “Hedefleri şimdi termikler..” dedirten bir sosyal medya paylaşımının,  Çankırılı olup, Ankara’da yaşayan ve Çanakkaleli için sesini yükselten bir isimden gelmesini örnek gösteren duyarlı Çanakkaleliler;
“Termik santraller sayesinde, Çan ilçesinden sonra,  bulut denizinin Bayramiç ve Ezine’ yi saracağı ileri sürülen bir paylaşımla, oluşturulmak istenen algı net şekliyle ortada.
Çanakkale’de yaşamayan, Çanakkaleli adına ses verip, eylem yapmaya  yönelik  alenen bu çağrılar düşündürücü..” dedi.
------------------------------
SIRA, TERMİKLER Mİ…?
--------------------------------
Metalik maden işletmesi karşıtı kullanılan dil, şimdi de Termikleri hedef gösterdi.  Bir süredir, il dışından gelip, eylem, söylem ve gerçekleşen mitingler ile konserlerde yer alan isimlerin, sosyal medya hesaplarında kendilerini tanımlamak için kullandıkları rumuzları, “Geziciler de bura da, çapulcular da..” denilmesine yol açmıştı.
Çanakkaleli olmayıp, Çanakkale’de de yaşamamasına karşın, Çanakkaleli adına ses veren bazı isimlerin, sosyal medya paylaşımları, Bayramiç ve Ezine ilçesini, çevreci eylem için sokağa çağırır türden geldi.
‘ÇAPULCU’ YUM DİYEN DE VAR, ‘GEZİ ADAMIYIM’ DİYEN DE…
Sosyal medya aracılığı yeni bir algı operasyonunun başladığını, yine bir sosyal medya kullanıcısı olan Çanakkaleli fark etti. Sosyal medya hesaplarında kendilerini , ‘Gezi adamı’,  ‘Çapulcu’  ifadeleriyle tanımlayan birçok ismin, Maden karşıtı etkinlikler için seslerini yükselttikleri Çanakkale’de, Çanakkale yaşayanı olmamalarına rağmen gösterdikleri performansları dikkat çekmişti.
Örneklemelerinde dikkat çektikleri isimlerin, şimdi de yeni bir çağrıya ilişkin uğraş verdiklerinden söz eden Çanakkaleliler;  “Tüm uğraşları yeni eylem alanı belirlemek”  ifadeleriyle hayli iddialı bir çıkışa imza attı.
Vitamin Haber Merkezine, sosyal medya üzerinde yapılmış onlarca paylaşımı ileten Çanakkaleliler, “İddiamıza neden, paylaşımlarda kullanılan dil.  Termik santraller hedef gösterilip, yeni bir çevreci eylem için adeta adres tarif ediliyor.
Dikkat çeken ifadelerin ve bir tür eylem çağrısı yapıldığı algısına neden söylemlere bakıldığında,  Çanakkaleli olmayan, Çanakkale’de de yaşamayan fakat Çanakkaleli adına ses verildiğini net şekilde görülüyor.” diyerek,  Huzur ve barışın şehri Çanakkale’ de, yeni bir eylem çağrısının,  ne niyetle yapıldığı sorusunun yanıt beklediğini dile getirdi.
Günün her saati kullanıcısı oldukları sosyal medyada,  Barışın ve Huzurun şehri Çanakkale’de, sürekli şekilde eylem gerçekleştiği ve bir yeni eyleme çağrı yapar algısına neden paylaşımların arkasının kesilmediğini de belirten Çanakkaleliler;
“Kamu Kuruluşu Belediye yetkililerinden tutunda,  STK’ lara, hemen her dakika bir çağrı geliyor. Çanakkale şehrinin öncelikli onlarca sorunu unutuldu. Başlayıp bitmeyen projeleri konuşan yok.  Çanakkale’nin tek derdi gibi gösterilen, çağrısı da sık tekrarlanan, eylemle yatıyor, eylemle kalkıyoruz algısı artık yetti.” şeklinde konuştu.
AÇIK AÇIK, EYLEM  ÇAĞRISI…
Çanakkaleli olmayıp, Çanakkale’de de yaşamayan bazı isimlerin sosyal medya üzerinden yaptıkları son çağrılarında kullandıkları ve sosyal medya hesaplarındaki duvarlarında kullandıkları dikkat çeken ifade şöyle geldi;
“Yılmaz, bezmek, yumuşamak yok. Mücadeleye çevre ilçe ve köyleri örgütleyerek devam etmemiz gerektiğine inanıyorum.
Başımızın en büyük belalarından biri termik santraller Çan’da ki ikinci santralden sonra Bayramiç ve Ezine ovaları bulut deniz”
Erdem Sürek