Çok konuşulacak tespit; 

“Çanakkale İnşaat sektörüne rakip, Yabancı Sermaye çıktı. Yeşil alanı göz dolduran bölgeye elini attı. Binalar yükselişe geçti” şeklinde dillenen söylem, kulaktan kulağa yayılıyor.
 Vakıf arazisi olarak bilinen, Bilim ve Eğitimin emrindeki alanda, “Burası nasıl olmuş ta imar alamamış..?” şeklindeki soru ile başlayıp, birkaç dönem öncesi Belediye Meclisi’nden çıkan kararla parsellenen sivile ait arazide, şimdilerde betonlaşma sürecinin aymadığı ileri sürüldü.
 Çanakkale ‘nin bakir noktasında betonlaşmayı hızlandıracak adımın atıldığını savunan birçok isim, dikkat çeken şu soruya yanıt arıyor;
“Boğaz manzarası anlatılmaz, yaşanır alanda, Söz sahibi Yabancı sermaye mi oldu?”
36 Mil Uzunluğundaki Çanakkale Boğazı’nın önemli bir bölümünü gören bölgede, betonlaşmanın önünü açacak çalışmaların startını verdiği ileri sürülen yabancı Sermayeli Şirketin, göze çarpan bu atılımına, “Yeşil alan elden gidiyor. Durun…!” uyarısının gelmemesi ise;
 “Çanakkale’nin Çevre Tutkunları neredeler?” şeklinde dikkat çeken  soruya  yanıt aranmasına da yol açtı.
---------------------------
MECLİS İMARI VERDİ, YABANCI SERMAYE DEVREDE…!
---------------------------------
Tarifsiz Boğaz manzarasına sahip, Bilim ve Eğitimin emrindeki Vakıf arazisine komşu alanda, iddiaya göre betonlaşma sürecinin startı verilmiş.
Alınan bilgiye göre, ‘imar ve parselasyon’ talebi ile birkaç dönem önce, Belediye Meclisi’ne gelen talep ardından, ilgili ve de yetkilinin; “Kentli için yaşam alanı değil, öğrenciye yönelik yapılar için binalar yükselebilir. Nasıl olmuş da imar talebi bu güne kadar gelmemiş? Hiç mi düşünmemişler?” şeklinde, hayret izlenimi veren konuşması sonrası,  talebe yanıt olacak İmar izninin, çok katlı yapılara yönelik çıktığı öğrenildi.
 Son günlerde boğaz manzarası tarifsiz bölgede başlayan inşaat çalışmasının,  Şehrin gözbebeği bölgede betonlaşmanın önünü açan adım olduğunu savunan,  iznin çıktığı Dönemin Meclisinde görev alan bazı üyeler; “Bizler Çekimser kalsak ta, onay çıkmıştı” diyerek o günleri anlattı.
ÇEVRECİLER SUSACAK MI?
  “Boğaz manzarası anlatılmaz, yaşanır alanda, Söz sahibi Yabancı sermaye mi oldu?” sorusuyla dikkat çeken çıkışa sebep olan çalışmalar için, sesini yükselten Çanakkaleliler;
“36 Mil Uzunluğundaki Çanakkale Boğazı’nın önemli bir bölümünü gören bu bölgede, betonlaşmanın önü bir güzel açılmış oldu.
 İnşaat sektöründe söz sahibi olmaya başladığı gözlenen ise Yabancı Sermaye.’Yeşil alan elden gidiyor. Durun…!’ uyarısında bulunacaklar çıkacak mı?” diyerek, manidar bir çıkışa da imza attı.
 “Çanakkale’nin Çevre Tutkunları neredeler?”  sorusuna  yanıt aradıklarını dile söyleyen birçok isim; “Yeşil Sermayenin rengi, Yeşil’i yendi…” diyerek de, durum tespiti yaptı.

Erdem Sürek