DÜNYA RENKLERİ BULUŞUYOR…
 CUMHURİYET İÇİN GELIYORLAR..!
İlki Çanakkale Valiliği himayelerinde gerçekleşen Festivalde, Yunanistan başta, Dünyanın dört bir köşesinden gelecek Hak Dansçıları, Cumhuriyet için gösteri sunacak.
Bu yıl ikincisi gerçekleşecek Festivale katılım gösterecek 17 Ülkenin halk dansçıları, Cumhuriyet Bayramının yıl dönüm törenlerinde, Çanakkale ve ilçelerinde yaşanacak coşkuyu arttırıp, kutlamalara dünya renklerini katacak.
 ---------------------------
DÜNYA RENKLERİ, CUMHURİYET COŞKUSU İÇİN…
----------------------------------
İlki Çanakkale Valiliği himayelerinde gerçekleşen Festival’de geri sayım başladı.
Troya’nın Dünya Kültür mirasına girişinin 20.yılında, 2018 Dünya’da ilan edilen Troya Yılı olmuştu. Etkinlikler kapsamında başlayan ve geleneksel hale dönüşen Uluslararası ‘Troya Yetişkin Halk Dansları Festivali’nin heyecanı, şimdiden Çanakkale’ yi sardı.
Cumhuriyet’ in Kuruluş yıl dönümü törenlerine renk katacak coşkuyu arttıracak festivale, 17 Ülkeden yüzlerce halk dansçı katılacak.
Bu yıl ikincisi gerçekleşecek festivalin, 26-30 Ekim 2019 tarihleri arasında Çanakkale ve ilçelerini kapsayacağını belirten,  ÇAFAD Başkanı selim Yazan; “29 Ekim Cumhuriyet bayramı cosşkusunu Dünyanın dört bir yanından gelen gençlerle arttıracağız. Dünya renkleri, Cumhuriyet Bayramı törenlerini süsleyecek” diye konuştu.
 ÇAFAD' ın ev sahipliğinde  gerçekleştirilecek festivale; Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kamerun,Yunanistan, İran ve Kosova’ dan ekipler ile  Türkiye’ den Kastamonu Üniversitesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi  ekiplerinin katılacağı öğrenildi.
4 gün sürecek festival, 27 Ekimde saat 15.30 da Kortej ve Halk Dansları gösterileri ile satrt alacak.
28 Ekimde ilçelerde Halk  Dansları Gösterileri ve 29 Ekimde Kordon Boyunda Gala gösterileri gerçekleşecek.,
Festival Türkiye’ de yapılan festivallerin en önemlilerinden sayılıyor.
Festival için yaklaşık 200 Üniversite örencisi aktif görev alarak misafirleri, Üniversiteli Türk gençleri  karşılayacak.

Adem Y. Bağ