2014 yılında yapılan yerel seçimler ile Lapseki İlçesinde belediye Başkanı seçilen ve göreve geldiği günden bu yana Lapseki’ye ‘olmaz’ denilen projeleri gerçekleştiren Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 31 Marttan sonra da kaldığı yerden devam ediyor.  Geçtiğimiz dönem İlçenin altyapısını baştan sona yenileyen Belediye Başkanı Yılmaz, bu dönem üst yapı çalışmalarına hız verdi.  Lapseki’nin çehresini başka bir boyuta taşıyacak olan projeler kapsamında yapılan çalışmalarda Ulubey ve Yurt dereleri ıslah çalışmaları başladı. Öte yandan Lapseki’nin sosyal anlamda en çık kullandıkları alanlardan bir olan Çamlık Aile Çay Bahçesi yeniden düzenleniyor.
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan yağmurlardan dolayı oluşan sel felaketlerinde ilçede sıkıntı yaratan Ulubay ve Yurt dereleri su kanalı açma ve dere ıslah çalışmaları başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptığı açıklamada “Belediyemizin koordinatörlüğünde gerçekleşen DSİ tarafından yapımına başlanılan, geçmiş yıllarda yaşanan sel felaketlerinin yeniden yaşanmaması için Dalyan mahallesinde su kanalı açma çalışmalarında çalışmalar sürdürülüyor. Ani yağışlarda taşkınlarının önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açısından büyük önem arz eden Ulubay ve Yurt dereleri su kanalı açma ve dere ıslah çalışmaları büyük bir titizlikle devam etmektedir. Bu çalışmalar esnasında su ve elektrik kesintilerinde yaşanan aksaklıktan ötürü tüm vatandaşlarımızdan özür dileriz” dedi.
İhale Süreci Yakında Başlayacak
Çamlık Aile Çay Bahçesinin yeniden Lapseki’ye kazandırılması ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Çamlık Aile Çay Bahçesi düzenlenmesine yönelik projeyi hayata geçirmek üzere iş makinelerimizle zemin düzenleme çalışmalarına başladık. Eskiye nazaran daha şık ve görsel anlamda daha modern bir görünümle Lâpseki’mize yakışır bir cazibe merkezi haline gelecektir. Çamlık çay bahçemizin ihale süreç aşamaları yakında başlayacaktır. Şimdiden İlçemize hayırlı olsun” dedi.
 
Adem Y. Bağ