Şehitler coğrafyasında, il Başkanı Güneşhan ise ,Genel Başkanı gibi Harekatı destekleyen siyasetçiydi.
Mehmetçiğin, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı operasyona, hemen her konuda ‘Barış çığlığı’ atan isimlerden gelen karşı duruş açıklamaları dikkat çekti.
KÖRDÜĞÜM GİBİ SÖYLEMLERİ ÇÖZECEK ÇAĞRI ÇANAKKALELİDEN;
“EYLEME DEĞİL, MANEVİYAT YÜKLEMEYE ÇAĞIRIN…!”
Barış Pınarı Harekatı' na başta ABD, İsrail, Mısır, Suudi Arabistan ve AB karşı çıkarken, Türkiye’de karşı duruşu HDP gösterdi. HDP benzeri söyleme imza atan bir isim de CHP’ den çıktı.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ‘Barış Pınarı Harekatı’na, karşıtlığını sosyal medyadan yayınladığı mesajıyla gösterdi.
CHP’ li Kaftancıoğlu mesajında;“Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz.” ifadelerini kullandı.
Çanakkale kamuoyu; CHP’ li Kaftancıoğlu’nun, şehitler coğrafyasına Maden karşıtlığı için eyleme değil, öncelikle maneviyat yüklenmesi için Gelibolu’ ya davet edilmesini önerdi. “Savaştan çıkan barışın tek adresi Çanakkale’ dir.” dedi. 
-----------------------------------------
BARIŞ PINARI’NA KARŞIÇIKIŞA, KAMUOYUNDAN DAVET;
“EYLEM İÇİN DEĞİL, MENAVİYAT YÜKLENMEYE GEL..!”
------------------------------------------
Mehmetçiğin, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmeye yönelik hamlesine karşı çıkanlara, kamuoyu tepki gösterdi. Mehmetçiğin barış için harekatına karşı sözler eden isimlere, Çanakkaleliler dikkat çeken davette bulundu.
 “Savaştan çıkan barışın tek adresi Çanakkale’ dir. Eyleme değil, maneviyat yüklenmeye gel” denildi. 
 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ nin, Bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı operasyona, hemen her konuda ‘Barış çığlığı’ atan bazı isimlerin karşı durmalarına; “Bu ne yaman çelişki..?” diyerek  sesini yükselten çok sayıda Çanakkaleli; “Terör örgütü ile paralel söylemlerde bulunanlara, gereken ceza verilmeli” ifadeleriyle dikkat çeken bir çağrıya da imza attı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta, kazandığı İstanbul seçimi ile siyaset kamuoyunda ismi önem kazanan Ekrem İmamoğlu'nun, Mehmetçik'e destek açıklamalarının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, "Savaşa hayır" mesajı yayınladı.
Kaftancıoğlu’nun  tepki çeken mesajını, ulusal basın;”Şanlı ordumuzun Fırat'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyona sosyal medya hesabı üzerinden karşı olduğunu belirttiği bir metin yayınladı” ifadeleriyle yorumladı.
CHP’DE SÖYLEMLER, KÖRDÜĞÜM…!
Megakentin il Başkanı; "Savaşın kazananı olmaz" dedi.
CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması, Çanakkale siyaset kamuoyundan da tepki gördü.
 Mesajında; “Suriye iç savaşı, bölgesel ve küresel güçlerin vekalet savaşına dönüşerek çok büyük acılara sebep olmuştur. Kalıcı çözümün yolu, Suriye’nin bir devlet olarak varlığını sürdürmesini mümkün kılabilecek anayasal modelleri tartışmak, diyalog kanallarını kurmak ve buna sahip çıkmakla mümkündür.
Yüzlerce yıldır aynı topraklarda yaşayan birbirine akraba halklar, emperyalist oyunlarla nüfus mühendisliğine ve zorunlu iskan politikalarına maruz bırakılmamalıdır.
Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz.” ifadelerini kullanan CHP’ li isme Çanakkaleliler dikkat çeken bir çağrıda bulundu. “Karşıtlık için eyleme değil, Maneviyat kazanmaya, Şüheda mezarlarını  ziyarete gel..”
EYLEME DEĞİL, MANEVİYAT YÜKLENMEYE GEL…
Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu başta, siyaset kamuoyunda adı kazandığı İstanbul seçimi ile ön plana çıkan Ekrem İmamoğlu, Şehitler coğrafyası Çanakkale’nin il başkanı İsmet Güneşhan gibi, Ana muhalefet cephesinden tam destek gören TSK’ nın harekatına, karşı durduğunu sosyal medya hesabından yayınladığı mesajıyla dile getiren İstanbul il başkanı Kaftancıolu’ na, Çanakkale kamuoyu da tepki gösterdi.
Çanakkaleliler; “Biz dizi karşıtlık ve eylemler nedeniyle destek vereceğiniz açıklanan Çanakkale’ye gelip, Şehitler coğrafyasındaki Şüheda mezarlarını ziyaret edip, bir nebzede olsa maneviyat kazanın. Faaliyet alanı Kazdağlarında olmamasına rağmen, yaratılan algı ile Kazadğların’ daymış gibi gösterilen maden alanına değil, şehitler coğrafyasında, vatan uğruna toprağa düşmüş, kefensiz yüz binlerce Şehidin huzuruna çıkın, Mehmetçiği daha iyi anlarsınız.”  İfadeleriyle, bu çağrılarının terör örgütü ile paralel söylemi buluna herkese olduğunu söyledi.
Hafta sonunda, ikili üçlü başlayan sohbetlerin, hararetli şekilde tartışılan başlığı, Mehmetçiğin başlattığı operasyona ilişkin karşı durur açıklamalara imza atan isim ve ülkeler oldu.
Çanakkaleliler; “Bölücü örgütün destekçisi siyasetçilerle paralel görüş bildirenlerin ders alacakları tek adres Çanakkale’dir. Manevi başkenti ziyaret edin, bir nebze de olsa vatan millet sevgisine bürünün. Sözle değil, savaşarak barışın kazanıldığı tek adres Çanakkale’den ilhamla yüklü Mehmetçiğin operasyonunu daha bir iyi anlarsınız.” İfadeleriyle, sosyal medyadan gelen; “Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz” çıkışına, çok dikkat çekici yanıt verdiler.
Çanakkaleliler; “Savaştan çıkan barışın tek adresi Çanakkale’ dir. Eyleme değil, maneviyat yüklenmeye gel” şeklindeki ifadeyle, dikkat çeken bir çağrıda bulundu.
Erdem Sürek