İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, İl Gene Meclisi ile Çanakkale Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresinin ihale, iş ve işlemleri ile ilgili basında yer bulan haberlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Göğüsgeren açıklamasında, “Son günlerde ilimizin bir yerel gazetesinde İl Genel Meclisimizi hedef alan yayınlar görülmektedir. Söz konusu haberlerin bir tanesi ‘İl Genel Meclis Başkanı çevre komisyon raporunu oylamadı’ şeklindedir. Meclisimiz çevre komisyonu Kirazlı Balaban tepesinde faaliyetine devam eden metalik madencilik ile ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlamış ve Meclisimiz gündemine taşımıştır. İş bu rapor bilgilendirme raporu niteliğindedir. Meclisimizin söz konusu madende faaliyetleri durdurma, yavaşlatma yada yürütmesi konusunda yetki sahibi olmadığından, Meclisimiz yetki alanı dışında karar alması da mümkün değildir. Ancak çevre komisyonumuzun hazırladığı rapor Meclisimizde tartışılmış ve Meclisimiz bilgilendirilmiştir. Konu sanki Meclis Başkanlığı söz konusu maden ile işbirliği yaptığı için bilerek oylama yapılmamış algısı yaratmaya yönelik bir haber olarak tarafımca algılanmıştır. Gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesi adına açıklama yapmak zorunluluğu doğmuştur” ifadelerine yer verdi.

“MECLİS İTİBARIMIZ AÇISINDAN SAVUNMA HAKKI DOĞURMUŞTUR”
Gögüsgeren bir başka haberde de Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ihaleleri ile ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin açıklamada bulunarak şunları söyledi; “Haberde ilimiz İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü başkanlığındaki Çanakkale Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ihaleleri üzerinde bir takım iddialarda bulunulmuştur. Söz konusu birim İl Genel Meclis Başkanlığı kapsamında bir kuruluş olmamasına rağmen adı geçen iddialar sonunda Meclis Başkanı olarak şahsımın ve tüm İl Genel Meclis Üyelerinin usulsüz yapıldığı iddia edilen ihalelerden bilgi sahibi olmamıza rağmen şahsi çıkarlarımız için göz yumduğumuz ima edilmiştir. İlimizin seçimle göreve gelmiş tüm İl Genel Meclis Üyelerini de zan altında bırakan haber Meclis itibarımız açısından savunma hakkı doğurmuştur. Özellikle şahsıma yönelik makam aracına binmek karşılığı iddia edilen usulsüzlüklere göz yummak ve ticari kazanç sağlamak ifadeleri bir gazetecinin yorumundan ileri ‘oyuncağı elinden alınmış bir grubun iftira düzmecesi’ gibi değerlendirilmelidir. Ömrümün hiçbir döneminde belirli grupların güdümünde adalet duygumu yitirerek siyaset yapmadım. Geldiğim yer Bayramiç ovasının bereketli topraklarıdır. Bir yerde usulsüzlük, yolsuzluk görürsem tepkimi ortaya koyarım. Ancak görmediğim zamanda siyasi prim elde etmek için karalama yapmam iftira atmam. Tahmin ediyorum ki haber kaynağı tek taraflı bir algı operasyonunun ötesinde birleşik güçlerin yıpratma kampanyası gibidir. Ancak Meclis Başkanlığımızın ve Meclisimizi oluşturan tüm siyasi parti gruplarının bu tür manipülasyonlara boyun eğecek acizliği yoktur. Bundan sonra Meclisimizi ve Meclis Başkanı olarak şahsımı bu kadar kolay algı oluşturarak yıpratabilecek imkân kimseye, hiçbir zümreye verilmeyecektir. Çanakkale İl Özel İdaresi ve Çanakkale İl Genel Meclisi bir takım siyasi senaryo uzmanlarının beklentilerinin tam tersine uyum içinde çalışmaya devam edecektir. Bu konuda boş umudu olanlara mesajım ‘Makam araçlı yada makam araçsız’ sizlerle mücadele edecek gücümüz her daim var olacaktır.

Haber Merkezi