“BU NE SESSİZLİK…?” diye sorduran, Ünlü sanatçıların Kazdağları algısı ile başlatılan maden karşıtlığı için yaptıklarının hatırlanması oldu.
BİNPINARLI İÇİN KÜHEYLAN,
BARIŞ PINARI’NA KÖR-SAĞIR,
Ünlü sanatçıların, Türkiye’nin dualarla destek verdiği Barış Pınarı Harekatı' nı görmezden geldiği gözlenirken, ‘Bin pınarlı’ diye isimlendirilen Kazdağları algısı ile, metalik maden faaliyetlerinin adresi gibi gösterilen Kirazlı’ ya olan duyarlılıkları ise hatırlarda.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Fırat’ın doğusuna gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’na sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan bazı ünlü sanatçıların sessiz kalması, destek veren tutumlarına rastlanmaması dikkat çekti.
Hayranlarının dikkatinden kaçmayan, ünlülerin bu duyarsız hallerine yönelik verdiği tepki de hayli sert bir soruyla geldi;
“Türk Askerinin mücadelesini, nasıl umursamazsınız…?”
-------------------------------------
ÜNLÜLER ŞAŞIRTTI;
MEHMETÇİK İÇİN EDİLEN SÖZ,
VERİLEN TEK DESTEK YOK…!
--------------------------------------------
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Fırat’ın doğusuna gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’na sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan bazı ünlü sanatçıların sessiz kalıp destek sunmamaları dikkat çekti. .
‘Kazdağları’ algısı ile, Metalik maden karşıtı gösteri, eylem, söylem ve konserlere destek sunan ünlüler, Mehmetçiğin sınır ötesi mücadelesini adeta görmezden geldi.

Aynı sanatçıların, Çanakkale Kirazlı'da gerçekleştirilmesi planlanan altın madeni projesine karşı yürütülen mücadeleleri ni örnek gösteren hayranları; ‘sosyal medya hesaplarından destekte bulunanlar, şimdi pek suskun’ diyerek, Terörün kökünü kazımaya yeminli TSK için, ünlülerin gösterdiği gözlenen suskunluklarına; “”Türk Askeri’nin Terörle mücadelesini, nasıl umursamazsınız?” diye de sordu.
Mehmetçiğin, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürüttüğü ‘Barış Pınarı Harekatı’  başarılı şekliyle sürerken, Ünlülerin sergilediği sessiz tutum dikkat çekti.
Harekat kapsamında  etkisiz hale getirilen terörist sayısı, yüzlerle anılmaya başladı. 11 köy ise terör örgütlerinden temizlendiği bildirildi.
Tel Abyad'daki terör hedeflerini sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuran Mehmetçik’e, Türk Milleti dualarıyla destek olmaya çalışırken, ünlü bazı isimlerin sessizliği hayli dikkat çekiyor.
Harekata bir çok sanatçı daha önce sosyal medya hesaplarından destek vererek, Türk askerinin yanında yer aldıklarını ifade etmişti.
Türkiye'nin yakından tanıdığı yurt dışında ve yurt içerisinde sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan ünlü sanatçılardan Tarkan, Cem Yılmaz, Ata Demirer gibi ünlü isimler sosyal medya hesaplarındaki sessizliğini korumaları ise, hayranlarının dikkatinden kaçmadı.
Aynı isimler bir süre önce,  Kaz dağları ismi ile anılır eylemlere sosyal medya hesaplarından destekte bulunmuşlardı. Ünlü isimlerden Tarkan, Boğaziçi Caz Korosu tarafından Kaz Dağları için yapılan çalışmayı paylaşarak, “Bir olur geliriz üstesinden, Her şey mümkün eğer inanırsan” diyerek destek vermişti.
Ünlü oyuncu Ata Demirer ise Kaz Dağları ile ilgili atılan bir tweeti paylaşarak destek vermişti. Cem Yılmaz da yaptığı paylaşımda kolunun altına aldığı bir kaz heykeli ile fotoğraf paylaşarak, Kaz Dağları için yapılan eylemlere destek vermişti.