İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü gerçekleştirdiği inceleme gezileri kapsamında yapımında sonlara gelinen  Kumkale Şehitliği ve Çıplak Köyde bulunan Osmanlı dönemine ait mezarlığındaki yapım çalışmaları ziyaret etti. Genel Sekreter Köklü’ye Çanakkale İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü Yetkilisi Sayın Engin Kömürcü eşlik ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Genel Sekreteri Abdullah Köklü’nün ilk ziyareti Çıplak Köyde bulunan ve yapımında sona doğru gelinen Osmanlı dönemi mezarları oldu. Genel Sekreter  Abdullah Köklü, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapılan, 1600'lü yıllardan kalma ve Osmanlı dönemine ait olan Merkez Çıplak Köyü Osmanlı Mezarlığı peyzaj ve yenileme çalışmalarında incelemede bulundu. Köklü, burada Çanakkale İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü Yetkilisi  Engin Kömürcü'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fiziki gerçekleşmesi %90 seviyesinde olan işin, eski ve yeni mezarlıkta peyzaj işleri tamamlanmış olup, gasilhane binasının imalatları devam etmektedir.
 
Kumkale şehitliğinde Çalışmalar Sürüyor
Genel Sekreteri Abdullah Köklü’nün  ikinci durağı ise Kumkale Şehitliği oldu. Köklü, Çanakkale İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü   Erhan Türker ile birlikte Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapılan Merkez Kumkale Şehitliği Yeniden Yapım Çalışmalarında incelemede bulundu.  Abdullah Köklü, burada Çanakkale İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü Yetkilisi Engin Kömürcü'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Alınan bilgiye göre fiziki gerçekleşmesi %95 seviyesinde olan işin yapısal peyzaj çalışmaları tamamlanmış olup, bitkisel peyzaj işlemleri devam ediyor.
 
 Cuma Deren