“SORUNLARI GÖREN YOK.
EYLEME KIŞKIRTAN ÇOK. ! "
Sosyal medyadan dikkat çekici çıkışlara imza atan bir isim VİTAMİN ’e konuştu.
“İRONİ İSE İRONİ, GÖNDERME İSE GÖNDERME…” diyen Demirtaş şöyle konuştu;
“PATLAK BARİYERİ POLİSTEN, 5 ZABITA, 5İŞİ BİLEN YETENEKSİZ ELEMAN…!”
Şeklindeki ifade ile şehrin suni gündem maddesi haline dönüştürülen Metalik maden karşıtlığı sayesinde, asıl sorunların üzerinin perdelenmeye çalışıldığını vurgulayan,  bir dönem Çanakkale Belediyesi Meclis üyeliği görevini yürüten Ayhan Demirtaş oldu.
Demirtaş’ tan  Manidar vurgu,  ‘Aynalı’ çağrı geldi;
“Traji komik HALK OTOBÜSÜNE ücretsiz binmeye devam…
ŞOV yapmaya benzemez…  Hafta sonu KAZDAĞLARI sizleri bekliyor…”
---------------------------------
ESKİ MECLİS ÜYESİNDEN,  DÜŞÜNDÜREN ÇIKIŞ;
“SORUNLAR ÖBEK ÖBEK GÖREN YOK,
EYLEME GELİNCE MASRAFTAN KAÇAN YOK…!”
------------------------------------------------
Çözülemeyen Çanakkale meselelerinden söz ettirmemek için, Şehirde maden algısı yapıldığını söyleyen isim, Çanakkale Belediyesi’nin bir dönem Meclis üyeliği görevini yapan Ayhan Demirtaş oldu.
Şehrin alt yapı, ulaşım, yaşamı olumsuz etkileyen sorunları bir yana, Siyanür’ü hiç dillendirmeden,  yanıtı Devlet tarafından açıkça verilmesine karşın, ‘ağaç katliamı varmış gibi’ gösterilen suni meseleyle, Çanakkale’ de gündem değiştirildiğini savunan Demirtaş
“Para yok vurgusu ile ötelenen, yapılmayan Çanakkale değeri etkinlikler bir yana, milyonluk bütçeli lojistik destek ile sahip çıkılan karşıtlık diğer yanda. Lafa gelince para yok, şova gelince musluklar sonuna kadar açılıyor” şeklinde ifadelerle VİTAMİN’ e konuşan Demirtaş, son sosyal medya paylaşımının nedenine ilişkin soru üzerine, çarpıcı ifadeler kullandı.
“Sanki patlak değil de, yer altında mayın varmış gibi bölge Polis Barikatı ile kuşatılmış. Polis barikatı süsüyle hummalı bir çalışma yapılıyor. Tabii ki yersen…!”
İroni yüklü paylaşımına ilişkin; “SORUNLAR ÖBEK ÖBEK GÖREN YOK, EYLEME GELİNCE MASRAFTAN KAÇAN YOK…!” ifadesini kullanan Demirtaş;
“Sosyal medyadan fotoğraf eşliğinde  sordum; Burası neresi ? Kayserili Ahmet  Paşa Caddesi. Su Patlağı var. 5 Zabıta, 5 işi bilen yeteneksiz eleman var.  Kapatma BARİYERLER  de POLİSE ait.
Trajikomik HALK OTOBÜSÜNE ücretsiz binmeye devam.  ŞOV  yapmaya  benzemez. Hafta sonu KAZDAĞLARI sizleri bekliyor. Bilgilerinize.  SAYGILARIMLA......!” yanıtını vererek, daha da merak uyandıran sözlerle, paylaşımında kullandığı ifadeleri tekrarladı.
 Demirtaş’ ın, Çanakkale’de yapılmak istenilen diyerek, “ büyük harflerle yazılsa, daha da dikkat çekici olur” vurgusu yaptığı sözleri şöyle geldi; “SÖZDE SAVUNMA İÇİN, PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBAYI MEYDANA ATIVERMEK, ŞEHRİN GÜNDEMİNİ GERER…  AĞAÇ KATLİMI YAPILIYOR İDDİASINA, DEVLETİN YANITINI GÖRMEZLİKTEN GELİP, ISRARCILIĞI SÜRDÜRMEK; ‘MAKSADI HANGİ GEREKÇE İLE AŞTINIZ?’ SORUSUNU DA AKLA GETİRMEZ Mİ?”

Erdem Sürek