Ziyarette Turan'a yaptığı hizmetlerden dolayı övgüler yağdıran MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, çok çalışkanlığından dolayı Çanakkale Halkı tarafından verilen  'Atom Karınca' Lakabını değiştirerek gittiği her yerde Çanakkale'yi tanıttığı için ve Tuttuğunu kopardığı için 'Çanakkale'nin Ak Kartalı' lakabını verdiğini söyledi. 
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan,   İl Başkanı Yeşim Karadağ ile beraber, STK'lara gerçekleştirdikleri teşekkür ziyaretleri kapsamında MÜSİAD'ı ziyaret ettiler.  Ziyarette ülke gündemini değerlendiren Turan "Biz MÜSİAD'ı önemsiyoruz.  Hem Türkiye vizyonu hem de Çanakkale vizyonu için katma değer olduğunu düşünüyorum.  15 Temmuzda bizlerle beraber oldukları için STK'lar  borcumuz var.  Yanlış yapanlara dur demek için bizimle nöbet tuttular.  Bu milletin ruhunda ver olan iman dolu göğsünü tüm dünya bir kez daha görmüş oldu.  Hiç kimse sosyolojik olarak bunu izah edemez. Çünkü o tanklar ve topların karşısında, elinde  çakı bile olmadan ellerinde bayrak sallayan insanlar, yaşlılar, gençler, çocuklar büyük iş başardı.  Zaman zaman Avrupa'daki veya değişik ülkelerdeki bu konuya değinen yazıları okuyorum,  bir çoğu  buna cevap bile bulamıyor. Nasıl bunu yaparlar? Çünkü Avrupa’da buna benzer olaylar çok yoktur. Sadece Çin’de komünizme karşı tankların önünde el kaldırarak dur diyen bir olmuştu onu da dünya  30-40 sene konuştu. Bizde  buna benzer yüzlerce örnek var.  O yüzden bunlar bazı toplumlarda izahı olan şeyler değil.  Çanakkale'de çok fazla sıkıntı olmamasına rağmen Hükümetin yanında olmak, dik durmak bizim görevimizdi onu da yerine getirdik.  MÜSİAD'ın da bu sorunları atlatmak ve ve yatırımların Çanakkale'de hızlanması için bir basamak olmasını ümit ediyorum.  MÜSİAD'dese ki bu iş adamı şu ülkelere yatırımcı olmak istiyor desin bize de el uzatın desinler biz de Hükümet olarak yanlarında olacağız.  En son Cumhurbaşkanımız ile Afrika’ya gittiğimizde şaşırdık çünkü her yer Türk Pazarı.  O yüzden istiyoruz ki Çanakkale'de bu dışarı açılmak için katma değer üretsin bu katma değerlerin öncüsü de MÜSİAD ve iş adamları olsun" dedi. 
“Çanakkale'nin Ak Kartalı”
MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, çok çalışkanlığından dolayı Çanakkale Halkı tarafından verilen  'Atom Karınca' Lakabını değiştirerek gittiği her yerde Çanakkale'yi tanıttığı için ve Tuttuğunu kopardığı için 'Çanakkale'nin Ak Kartalı' lakabını verdiğini söyledi.  Yıldız "Türkiye'de olması gereken manzaraların olması için çaba sarf ediyoruz.  Dolayısı ile buradaki arkadaşlar hep kendi işlerini yapan fedakar bir misyon sahibi insanlar.  Biz Çanakkale ve Türkiye için nasıl çalıştığınızı biliyoruz.  Hakkınızda söylenen atom karınca ibaresini  ben artık değiştirmek istiyorum Çanakkale'nin 'AK Kartalı'  çünkü  tuttuğunu koparan, gittiği her yerde Çanakkale'yi tanıtan, hakkını veren bir Milletvekilisiniz. Biz de bu memlekete verdiğiniz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan
“FETÖ, Türkiye'ye Sokulan Bir Truva Atıdır”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Merkez İlçe Başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Burada Merkez İlçe Yönetim ile bir araya gelen Turan  Gündemi de değerlendirdi. Turan, FETÖ terör örgütünü, Çanakkale'nin simgesi olan ve hainliği temsil eden Truva Atına benzetti.  Turan, Dış güçler tarafından Türkiye'ye sokulan Truva Atı misali FETÖ Terör örgütünü hep birlikte temizleyeceklerini söyledi. 
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Merkez İlçe Başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Turan, Türkiye gündemini değerlendirdi. Turan "Türkiye çok farklı süreçlerden geçiyor. 15 Temmuz gecesi hepimizin ibret ile izlediğimiz darbe oldu.  Ama geri dönüp baktığımızda şehitlerimize Allah rahmet etsin demek ile beraber, çok büyük bir gurur tablosunu yaşadık. Dünyanın çeşitli yerlerinde, demokrasi tabularını yıkmış olduk. Zamanında Çin'de  bir adam komünizm devrimine karşı elini kaldırdığında tankın önünde, 30-40 sene bunu konuştu dünya 'aman ne büyük iş ne büyük kahramanlık' diye. O, Çin komünizmin devrilmesinde bir adamın el kaldırması,  bizde bir günde yüzlerce örneği oldu.  Bir sürü genç, yaşlı, çocuk  sokağa çıkıp destan yazdı.  Bir günde çıkan tablo, aslında tüm demokratik rejimlere  bir örnekti.  Bu konuda kimin emeği varsa teşekkür ediyorum" dedi. 
“Herkes Elini Taşın Altına Koyacak”
Bu sürecin atlatılabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Turan "Siyasi partiler ile beraber Bizim Sivil Toplum Kuruluşlarımız da adım attılar.  Ki eğer bu ülkede, 15 Temmuz başarılı olsaydı, sadece siyasi bedel değil, ekonomik bedel de ödeyecektik.  Sadece siyasi çalışanlar cezalandırılacak işkence yapılacak değil, ekonomik olarak da çok büyük bir kriz yaşanacaktı.  Belki de bu işlem sonucunda Türkiye'nin işgali kolay hale gelecekti.  o gün, bunun bedelini hep beraber ödedik. Şimdi de gurur duyuyoruz.  Bundan sonraki işimiz bu  süreci geride bırakıp, Paralel ile olan kavgada, çalışmada çok sert, çok net, kararlı ve adil adım atmak olması lazım. İkincisi olarak da ekonomik büyümeyi sağlamamız lazım. Türkiye’nin artık, 2023 hedefine daha sert ve emin adımlar ile ilerlemesi lazım.  Ekonomik kalkınma olmadan siyasi gücümüz çok zayıf kalacaktır.  o yüzden bu son yasalar, torba yasası, varlık yasası  ile Türkiye’nin uluslararasında dikkat çekecek çalışmalardır.  Çünkü 15 Temmuzun bedelini  bu adamlar ikinci raunt'ta  ekonomik olarak gütmeye çalışacaklar. Buna izin vermememiz lazım. 15 Temmuzda derdimiz ne ise yeniş dönemde de  ekonomik yatırımlarımızın faaliyetlerimizin, yatırımlarımızın karşılık bulması lazım. Onun için hepimize büyük görevler düşüyor.  Valimizden STK'larımıza kadar, Kaymakamımızdan muhtarlarımıza kadar, iş adamlarına kadar herkes elni taşın altına koyacak. çünkü çok büyük bir sorun ile karşı karşıyayız" dedi. 
“FETÖ Türkiye'ye Sokulan Bir Truva Atı”
Turan, “Dış güçler tarafından Türkiye'ye sokulan Truva Atı misali Fetö Terör örgütünü hep birlikte temizleyeceklerini Çanakkale'nin meşhur simgelerinden biri de Truva'dır biliyorsunuz.  Aynen Truva atı mantığı ile uluslararası güçlerin Türkiye'nin içine soktuğu  FETÖ adlı truva atının bu ülkeye bir bedeli oldu.  Biz de bu Truva Atını atmak görevine sahibiz. O yüzden Birimiz Hepimiz için , hepimiz birimiz için mantığı ile bu adımları atacağız ve göreceksiniz ki attığımız adımlar ile Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceğiz.  Geçmiş dönemde bir Anayasa kitapçığı fırlatıldı diye çıkan ekonomik krizler, bugün çok büyük bir darbe olmasına rağmen bir günde 200'e yakın şehit vermemize rağmen  olağan üstü bir ekonomik sıkıntı yaşanmadı" dedi.


Kaynak: Haber Merkezi