Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz yıl başka takımlarda kiralık olarak forma giyen 2 futbolcusunu da kadrosuna katarak iddiasını güçlendirdi. 
Çanakkale Dardanelspor, dış transferde 12 futbolcu ile mukavele imzaladı. Dardanelspor tesislerinde gerçekleştirilen imza törenine Dardanelspor Kulübü Yöneticisi Engin Yalçın katıldı. Geçtiğimiz sezonu, hiç hedeflemedikleri bir noktada bitirdiklerini söyleyen Yalçın, “Kötü bir sezon geçirdik. Ligin hemen bitiminde, yeni hocamızla anlaştık. Ardından hocamızın yönlendirmeleriyle transferlerimizi gerçekleştirdik. Yeni transferlerimiz, mevkilerinde oldukça başarılı olan, bir çok takımın da talip olduğu futbolcular. Ligde, bütün takımlar önemli yatırımlar yaptı. Oldukça zorlu mücadeleler olacak. Ancak ligi en iyi yerde bitireceğimize inanıyorum. Onursal başkanımız Niyazi Önen’in 3 sene içerisinde TFF 1. Lig'de olma sözü var. Bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

"Mükemmel bir takım yapısı göreceğinizin garantisini verebilirim"
Her takımın sezon başında başarı hedeflediğini söyleyen Yalçın, “Kimse küme düşmek amacıyla lige başlamaz. Ama hiç kimse de kesin şampiyon olacağını söyleyemez. Bu hayal satmak olur. Ama ben taraftarlarımıza şunun teminatını verebilirim; bu sene sahada ve saha dışında karakteriyle, davranışlarıyla, taraftarlarla olan iyi ilişkileriyle, takıma olan aidiyetleriyle mükemmel bir takım yapısı göreceğinizin garantisini verebilirim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespordan Aykut Erdoğan’la 3 yıllık, Diyarbekirspor’dan kaleci Ceyhun Demircan’la 2 yıllık, Beşiktaş’tan kaleci Enes Fidaeyo ile 3 yıllık, Sancaktepe Belediyespor’dan Menderes Korkmaz ile 2 yıllık, Bayrampaşaspor’dan Ömer Sümer ile 2 yıllık, Avustralya’nın Adelaide United takımından Samet Altundağ ile 3 yıllık, Kırıkhanspor’dan Serkan Çelik ile 3 yıllık, 24 Erzincanspor’dan Uğur Uğur ile 3 yıllık, İstanbul Başakşehir’den Ahmed Emir Tekçam ile 3 yıllık, Trabzonspor’dan Yusuf Bayram ile 3 yıllık, Darıca Gençlerbirliğinden Can Morgül ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Dardanelspor tarafından bu sezon profesyonel yapılan Ahmet Sönmez de 2 yıllık sözleşmeye imza attı.
Öte yandan, geçtiğimiz yıl kiralık olarak Kastamonuspor’da forma giyen Uğur Çelik ve Dersimspor’da forma giyen Bedri Evren de takımlarına geri döndü. Dardanelspor altyapısında yetişen Mertcan Dursun, Selim Asal, Tevfik Emir Yıldızkaya ve Orhan Nahırcı’da bu sezon takıma dahil edildi.


Kaynak: İHA