CHP’li Öz yaptığı basın açıklamasında, “artık acının adresi Türkiye’dir. Gaziantep’te, Diyarbakır’da İstanbul’da, Ankara’da, Bursa’da, Van’da, Elazığ’da yani Türkiye’de öldürülüyoruz. Ölmüyoruz, Öldürülüyoruz.

Acı olan; ülkenin aydınlarının, STK’larının Ana Muhalefet ve diğer Muhalefet partilerinin iktidara yaptığı uyarılar yurttaşlarımızın ölmesini engelleyemiyor, çünkü ülkeyi yönetenler her şeyi kendilerinin bildiğini zannediyor. Eleştiriden hoşlanmıyor, eleştireni hain olarak tanımlıyor. Ne zaman tökezler ise, o zaman da kolaycılığa kaçarak kandırıldık, aldatıldık diyor.

Yıllardır uyarıyoruz ve ülkemizi Suriye’de süren kirli savaşın üssü ve tarafı haline getirmeyin diye çığlık atıyoruz. AKP ise bizi Esad severlikle suçlayıp, yanlışına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin bugün başına gelen ‘birçok şeyin’ Suriye’deki durum ve ‘Suriye politikasının bir sonucu’ olduğunu” söyledi.

Sözün Bittiği Yerdeyiz
Doğruyu geç kavramalarının faturasını bu millet canıyla, kanıyla ödüyor, yazıktır, günahtır. Bir sorumlu da çıkıp istifa etmiyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Şu anda Emniyet'te daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 7 bin çalışanın 6 bin 500'ü bu FETÖ örgütüne bağlıydı, diyor ve devam ediyor “göreve geldiğinde 81 ilin 74'ünün emniyet müdürünün FETÖ'cü olduğunu açıklıyor. Sayın Bakanı dinleyende bu FETÖ’cüleri biz atadık sanacak. Polis mağdur olmasınlar diye IŞİD teröristlerini izlemekten vazgeçiyor, bakanları da çıkıyor muhalefet milletvekili gibi açıklama yapıyor. Sözün bittiği, Tuzun koktuğu noktadayız artık.

Buradan ifade ediyoruz yarın çıkıp bu eli kanlı ruh hastası IŞİD bizi kandırdı demeyin, bugünden gereğini yapıp, ülkemize doldurduğunuz, hastanelerimizde tedavi ettiğiniz bu ruh hastalarını derhal sınır dışı edin.
Eli kanlı ruh hastası, şeriatçı, cihatçı çeteler Gaziantep’i kana buladılar. Kürtlerin, Arapların, Alevilerin ve Suriyeli göçmenlerin ağırlıkta olduğu bir mahallede düğünü hedef alan alçaklar, katliam gerçekleştirdi. Bu katliamda ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına ve Türk Ulusuna başsağlığı, yararlılarımıza acil şifalar diliyorum.

AKP Hükümetlerinin Dış Politikası İflas Etmiştir
Bu katliam bir kez daha göstermiştir ki AKP hükümetlerinin dış politikası iflas etmiş, bunun sonucunda ise Ortadoğu bataklığının kaybedeni Türkiye olmuştur.

Cemaatçi, dinci gerici çetelerin devletin bütün kurumlarını ele geçirmesine yer yer destek olup, yer yer de seyirci kalanlar CHP’nin bütün uyarılarına rağmen Suriye politikasında cihatçı, şeriatçı güçlerle partner olmayı seçmiş, ülkemizi bu alçakların üssü haline dönüştürmüş, kentlerimizde gerçekleşen katliamlara zemin hazırlamıştır. Bu sürecin sorumluları millete hesap vermekten kurtulamayacaklardır.

CHP Terörün Bitirilmesi İçin Hükümete Her Türlü Desteğe Hazırdır
Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi; “Teröre karşı ortak birlikteliğimizi hep sürdüreceğiz. Hükümete çağrı yapıyorum terörü bitirmek için muhalefetten ne istiyorsanız vermeye hazırız. Bugüne kadar herşeyi verdik ama biz hükümetten bir şey bekliyoruz; Ne istediyseniz biz size verdik sizde lütfen terörü bitirin. Yasa dediniz, yasa her türlü imkanı sağladık dolayısıyla terörle mücadele konusunda elimiz zayıf, elimiz güçsüz gibi bir sorun olmamalı, eliniz güçlü dolayısıyla bu mücadeleyi yapın ve Türkiye’yi bu beladan kurtarın. Biz elimizden her türlü katkıyı yapmayı sürdüreceğiz. Terörü lanetlemek yetmiyor terörü bitirmek, terörü sonlandırmak gerekiyor. Buna uygun politikalar yapın” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi