CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hafta sonu gerçekleşen ve Halk Müziğinin efsane ismi Bağcan’ ın 38 yıl aradan sonra ilk kez kentte düzenlediği konseri ardından yaptığı açıklamada;
 
“Gezi Parkı’nda bunlara karşı çıkanlar, onlardır demokrasi şehitleri.
Bu kanlı darbe teşebbüsçülerine karşı koyan 290 tane memleket evladı da şehitlerimizdir. Hepsi demokrasi şehidi.
 
Öyle bir hafta, 10 gün nöbet tutarak demokrat olunmaz. Biz tam 50 yıldır demokrasi için nöbet tutuyoruz” demişti.
 
AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ise, Başkan Gökhan’ ın bu sözlerine dikkat çeken sözlerle karşılık verdi.
 
İl Başkanı Karadağ;  “Demokrasi nöbetlerine katılmayan Ülgür beyden, en azından bu nöbeti tutan insanlara saygı göstermesini bekliyorduk. Fakat maalesef, Barışın kentinin belediye başkanı her zamanki gibi yine bu ifadesini sözde bırakıp, uygulama da farklı davranmıştır” diyerek tepkisini ortaya koydu.
 
AK Parti’ nin Türkiye’deki tek kadın il başkanı olan Karadağ;
 
“Birleştirici olması gereken bir makamda bulunan Ülgür bey, demokrasi mitinglerine hiç katılmayıp, maalesef bu sınavdan da zayıf not almıştır. 246 Demokrasi şehidinin hatırasına saygı duymayıp, Çanakkale 'de konser düzenleyen bir belediye başkanı kalkmış, ‘1 hafta 10 gün Nöbet tutularak demokrat olunmaz’ diyor. Anlaşılan o ki, Ülgür bey verilen o kadar şehidi unutmuş olmalı ki, konser düzenleme safhasına gelmiştir.
HDP barajı geçti diye pilav dağıtan Gökhan demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza göstermelik iş yapıyorlar diyerek Demokratlığını ortaya koymuştur” diye konuştu.
 
 
------------------------------------
 
Nöbet’ te Zaman Tartışması…
CHP’ li Gökhan’ ın, ‘50 yıldır nöbetteyiz’ çıkışına, AK Parti İl başkanı Karadağ;
 
“Kendisi, "öyle 1 hafta 10 gün demokrasi nöbeti tutularak demokrat olunmaz" ifadesini kullanmıştır.
 
Bu cümle orada 27 gündür demokrasi nöbeti tutan her kesimden vatandaşa hakaret niteliğinde bir açıklamadır.
 
Çanakkale belediye başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Çanakkale İl Başkanı  27 gündür o meydana en başından beri davet edilmesine rağmen, o meydana gelip bir selamlama bile yapmamıştır” dedi.
 
Başkan Gökhan, iptal edilen festival ardından gerçekleşen konser için de  konuştu.
CHP’ li Gökhan; “Bu gün de, bu sıkıntılı günlerin giderilebilmesi için, moralimizin biraz da olsa düzelebilmesi için bir sanatçı ile buluşmamız gerekti.
 
Bu da tabi ki halkın sanatçısı Selda Bağcan’dan başkası olamazdı. Selda Bağcan demek, demokrasi demek, özgürlük demek, halktan yana olmak demektir” dedi.
 
------------------------------------
CHP’ li Çanakkale Belediyesi tarafından Organize edilen Selda Bağcan Konserinde, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın, “Biz 50 Yıldır Nöbetteyiz” sözlerine tepki, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ’ dan geldi.
 
AK Parti İl Başkanı Karadağ;“15 Temmuz gecesi girişilen alçak darbe kalkışmasından sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa dökülen milyonlarca insana hakaret etmiştir” dedi.
 
Çanakkaleliler, hafta sonunda 38 yıl aradan sonra Selda Bağcan ile buluştu.
Bu tarihui buluşmada, sanatçıya teşekkür konuşması için sahneye çıkan CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan’ ın konuşması ise, saatler sonra olası tartışma yaratacak yeni bir açıklamayı getirdi.
 
ÇEYREK ASRI AŞAN SÜRE ARDINDAN GELDİ…
Alınan bilgiye göre, 38 yıl önce 1978’de Cem Karaca ile birlikte verdiği konser için Çanakkale’ye gelen Halk müziğinin efsane ismi Selda Bağcan, neredeyse çerke asrı aşkın süre ardından Şehitler coğrafyasında hayranları ile buluştu.
 
BAĞCAN KONSERİ ARDINDAN SESLENDİ;
 
“10 GÜN NÖBET TUTARAK DEMOKRAT OLUNMAZ”
 
Tarihi Çanakkale buluşmasında, Bağcan’ a teşekkür için sahneye gelen CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullandı.
Başkan Gökhan;
“Gezi Parkı’nda bunlara karşı çıkanlar; onlardır demokrasi şehitleri.
Bu kanlı darbe teşebbüsçülerine karşı koyan 290 tane memleket evladı da şehitlerimizdir. Hepsi demokrasi şehidi. Öyle bir hafta, 10 gün nöbet tutarak demokrat olunmaz.
Biz ta 50 yıldır demokrasi için nöbet tutuyoruz” dedi.
 
15 Temmuz Darbe girişimi ardından, duyarlılık gösterip 53’üncü Troia Festiali’ni iptal eden Çanakkale Belediyesi,  eğlence ağırlıklı festival yerine yerine, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında hafta sonu Özgürlük Parkı’nda düzenlen konser ile, efsane ses Bağcan’ ı Çanakkaleliler ile buluşturmuştu.
 
38 yıl aradan sonra Şehitler coğrafyasına gelen Bağcan’ ın, 1,5 saati aşan canlı performansı büyük beğeni topladı.
 
Konsere Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan  eşi Hale Gökhan ile birlikte katıldı.
Belediye Başkan Yardımcıları ve binlerce vatandaşın da ilgi gösterdiği Konser sonunda Başkan Ülgür Gökhan, Selda Bağcan’a sunduğu çiçek buketleri ile teşekkür etti.
 
Bu anlar ardından da halka hitap eden CHP’ li Belediye Başkanı Gökhan, “Cumhuriyet ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacağız” vurgusunda bulundu ve halka şöyle seslendi;
 
“Bu seneki festivalimizi, 15 Temmuz  menfur darbe girişiminden dolayı, sanatçıların gelememesinden dolayı yapamıyoruz. Ancak, bugün de, bu sıkıntılı günlerin giderilebilmesi için, moralimizin biraz da olsa düzelebilmesi için bir sanatçı ile buluşmamız gerekti.
 
Bu da tabi ki halkın sanatçısı Selda Bağcan’dan başkası olamazdı. Selda Bağcan demek, demokrasi demek, özgürlük demek, halktan yana olmak demektir.
 
Bağcan’ ın şarkılarının içeriği de böyledir biliyorsunuz. Uğur Mumcu’ lar, Çetin Emeç’ ler, Ahmet Taner Kışlalı’ lar, Muammer Aksoy’ lar ve Fahriye Üçok’ lar, bunlar demokrasi şehitleri.
 
Bunlar demokrasi istedikleri için, demokrasi dedikleri için, halktan yana oldukları için, bugün bu darbecileri, taa o yıllarda ifşa ettikleri için öldürüldüler. Onlardır demokrasi şehitleri. Gezi Parkı’nda bunlara karşı çıkanlar; onlardır demokrasi şehitleri.
 
Bu kanlı darbe teşebbüsçülerine karşı koyan, 290 tane memleket evladı da şehitlerimizdir. Hepsi demokrasi şehidi.
 
Öyle bir hafta, 10 gün nöbet tutarak demokrat olunmaz. Biz 50 yıldır demokrasi için nöbet tutuyoruz.
 
Mustafa Kemal’in nöbetini tutuyoruz. Cumhuriyetin nöbetini tutuyoruz. Demokrasinin nöbetini tutuyoruz. Tutuyoruz, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz. Çanakkale halkı bunu tutmaya devam edecek. 
 
Ama böyle göstermelik işlerde yerimiz yok. Bu ülkede, Atatürk unutturulmaya çalışıldı. Unutmayın o günleri. Cumhuriyet ilkeleri yok edilmeye çalışıldı. Bunları unutmayın. Balyoz’ları, Ergenekon’ları unutmayın.
 
Konser sırasında sayın Bağcan çok güzel bir şey söyledi. Dedi ki, ‘jandarmalar tüfekleri ile halay çektiler’ dedi.
 
Evet, Türk askeri budur. Askerimize laf edilemez. Onlar Mustafa Kemal’in askerleri çünkü. Erlerimize, günahsız insanlara, onlara vuranlardan, onlara darp edenlerden hesap sorulmalıdır. Türk askeri, alnı açık, yüreğini bu ülke için seve seve vermeye hazır insanlardır.
 
Dolayısı ile işte bugünlere özgü sevgili Bağcan’ı getirmemiz gerekiyordu. Biz de onu yaptık. Değerli Çanakkaleli hemşerilerim, Mustafa Kemal’in doğduğu topraklara, Cumhuriyet ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.
 
‘50 YILDIR NÖBETTEYİZ ‘ ÇIKIŞINA SERT KARŞILIK…
“MADEM 50 YILDIR DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİNİZ!”
 
 
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, Selda Bağcan konseri sonrasında yaptığı açıklamalara sert sözlerle çıkıştı.
 
Başkan Gökhan’ ın, Cumhurbaşkanının talimatı ile sokağa dökülen milyonlarca insana, yaptığı açıklaması ile hakaret ettiğini iddia etti.
 
AK Parti’ nin Türkiye genelindeki tek kadın il başkanı da olan Yeşim Karadağ,  Belediye Başkanı Gökhan’ı hedef alarak;
“Demokrasi nöbetlerine katılmayan Ülgür beyden en azından bu nöbeti tutan insanlara saygı göstermesini bekliyorduk fakat maalesef Barışın kentinin belediye başkanı her zamanki gibi yine bu ifadesini sözde bırakıp uygulama da farklı davranmıştır” dedi.
 
AK Parti İl Başkanı Karadağ yaptığı yazılı açıklamada, dikkat çeken sözlerle şöyle konuştu;
 
 “Madem 50 Yıldır Demokrasi Nöbeti Tutuyorsunuz Geçmiş Darbeler Neden Yaşandı?
 
Hafta sonu, Çanakkale Belediyesi Tarafından Organize edilen  Selda Bağcan Konserinde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 15 Temmuz gecesi girişilen alçak darbe kalkışmasından sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa dökülen milyonlarca insana hakaret etmiştir.
 
Kendisi "öyle 1 hafta 10 gün demokrasi nöbeti tutularak demokrat olunmaz" ifadesini kullanmıştır.
 
Bu cümle orada 27 gündür demokrasi nöbeti tutan her kesimden vatandaşa hakaret niteliğinde bir açıklamadır.
 
Çanakkale belediye başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Çanakkale İl Başkanı  27 gündür o meydana en başından beri davet edilmesine rağmen, o meydana gelip bir selamlama bile yapmamıştır.
 
Birleştirici olması gereken bir makamda bulunan Ülgür bey, maalesef bu sınavdan da zayıf not almıştır. 246 Demokrasi şehidinin hatırasına saygı duymayıp, Çanakkale 'de konser düzenleyen bir belediye başkanı kalkmış, ‘1 hafta 10 gün Nöbet tutularak demokrat olunmaz’ diyor. Anlaşılan o ki, Ülgür bey verilen o kadar şehidi unutmuş olmalı ki, konser düzenleme safhasına gelmiştir.
HDP barajı geçti diye pilav dağıtan Gökhan demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza göstermelik iş yapıyorlar diyerek Demokratlığını ortaya koymuştur.
 
Genel Başkanlarının Yenikapı mitingine katılmasına ve teşkilatlarına illerde yapılan mitinglere gidin demesine Rağmen Çanakkale'de yapılan mitinge CHP'den Ne il başkanı ve Belediye Başkanı ne de görevde bulunan kimse katılmamıştır.
 
Bu CHP’nin Demokratlığını zaten ortaya koymuştur. Bu kentin belediye başkanı dün yaptığı talihsiz açıklama ile 27 Gündür o meydanda demokrasi nöbeti tutan herkese saygısızlık etmiştir.
 
Türkiye’nin 81 ilinin ve ilçelerinin meydanlarında nöbet tutan herkes 15 Temmuz gecesi tankların topların önüne yatan demokrasi kahramanlarını aşağılayan bu tavır kesinlikle kabul edilecek bir tavır değildir.
 
Demokrasi nöbetlerine katılmayan Ülgür beyden en azından bu nöbeti tutan insanlara saygı göstermesini bekliyorduk fakat maalesef Barisin kentinin belediye başkanı her zamanki gibi yine bu ifadesini sözde bırakıp uygulama da farklı davranmıştır. Genel Başkanları Çanakkale'de yapılan il başkanları toplantısında il başkanlarına diğer partileri ziyaret edin çağrısı yaparken CHP'li başkanın bu saygısız tavrı bizi ziyadesiyle üzmüştür.
 
Demokrasi Nöbeti tutan insanlara yapılan bu hakareti kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir.
 
AK Parti olarak o meydanda sadece biz yoktuk,Demokrasi nöbetlerine her kesimden vatandaş katılmıştır.O Meydanda AK partilisi de MHP'si de CHP'lide birlikte nöbet tutmuştur.
 
Maalesef CHP genel merkezi ile CHP Çanakkale Teşkilatı Demokratik tutum noktasında  fikir ayrılığı yaşamaktadır. Bu fikir ayrılığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çanakkale ziyaretinde il başkanları toplantısının yapıldığı yerin hemen yanında olan Çanakkale Belediyesini ziyaret etmemesiyle de  görmek mümkündür.
 
CHP Genel Başkanının CHP’li Belediyeyi ziyaret etmemesi de  ayrıca üzerine düşünülmesi gereken bir konudur. Bunun yanında 27 Yıldır Çanakkale’de Yapılan Hiçbir törene katılmayan CHP yönetimi, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi kutlamaları için alternatif program düzenlemiştir.
 
Bu tavır CHP’yi her zamanki CHP olmaktan öteye geçirmemiştir.
 
Çanakkale Belediye Başkanının bu tavrını kamuoyunun vicdanına bırakıyor,  kendisini kınıyorum”
 


Kaynak: Haber Merkezi