BU SESE KİM KULAK VERECEK…?
KUNT’ TAN, KURT POLİTİKACILARA TAŞ ÇIKARTAN TESPİT…
“Zam çözüm değil, günü kurtarmak…!”
Ekim ayı meclisinden çıkan, toplu taşımaya zam kararı için dikkat çeken çıkışa imza atan İYİ Parti’li Meclis üyesi Genç siyasetçi Burak Kunt;
“Muhakkaktır ki bu zam artan girdi maliyetleri, her gün gelen zamlar ile zorunlu hale gelmiştir. Fakat bu bir çözüm değildir. Bu sadece günü kurtarmaktır.” demişti.
TASARRUF İÇİN, GÖKHAN TOPLU TAŞIMADA…
Tasarruf için başkanı otobüse bindiren, toplu taşımanın da zamlandığı Ekim Meclisinde sesini yükselten İYİ Partili Kunt; “MEMNUNDA YOK, MUTLU OLAN DA…!” çıkışı yapmıştı.
CHP’li Belediye’nin Ekim ayı Meclis oturumunda, Çanakkale toplu taşıma sisteminden araç sahipleri başta,  öğrencilerin de,  emekçi şoförün de mutlu olmadığını vurgulayan İYİ Partili Kunt;
“Çanakkale halkı da mutlu değildir. Burada tüm taraflara iş düşmektedir fakat en büyük iş, işi organize eden olarak bizlerdedir, yani Çanakkale Belediyesindedir.” İfadeleri ile dikkat çekmişti.
KUNT’TAN BONUS TESPİTİ;
“YARARDAN FAZLA, ZARAR..!”
İYİ Partili genç siyasetçi Kunt, ayrıca dikkat çeken bir tespitini dile getirmiş,
“-Belediyenin bonus uygulama tarzı uygulamaları maksadını geçmiş, yarardan fazla zarar getirmeye başlamıştır. “ vurgusu yapmıştı.
---------------------------------
VATANDAŞA OLANI ÖZETLEDİ;
“BUNUN ADI, ‘HAKLI ZAM’ DARBESİ…!”
--------------------------------
CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin Ekim ayı Meclisinden çıkan, toplu taşımaya zam kararı için, dikkat çekici tespiti, “Dost doğru söyler, ama acı söyler…” ata sözünü hatırlatan türden ifadelerle, İYİ Partili Meclis üyesi yaptı.
Genç siyasetçi Meclis üyesi Burak Kunt’ un sözleri; “İYİ ‘den, acı gerçek tespiti” yorumlarına  da yol açtı.
Ekim ayı Meclis oturumundan çıkan, toplu taşımaya zam kararı için söz alıp, Zammın günü kurtarmak anlamı taşıdığını savunan isim, İYİ Partili Kunt, dikkat çeken tespit ve değerlendirmelerde bulunmuştu.
İYİ Partili Meclis Üyesi Kunt’ un bu çıkışına, çözüm amaçlı kimin kulak vereceği ise kamuoyunda merak konusuna dönüştü.
İYİ Parti grubu olarak görüşlerini dile getiren Kunt, alınan zam kararı için; “ Çanakkale’nin toplu taşıma sistemi ile alakalı çözümün zam olmadığını düşünüyoruz. Muhakkaktır ki bu zam artan girdi maliyetleri, her gün gelen zamlar ile zorunlu hale gelmiştir. Fakat bu bir çözüm değildir. Bu sadece günü kurtarmaktır. “ değerlendirmesi yapmıştı.
Çanakkale toplu taşıma sisteminden araç sahiplerinin mutlu olmadığına vuru yaparak sözlerini sürdüren Kunt; “Öğrenci kardeşlerimiz mutlu değil, emekçi şöför arkadaşlarımız mutlu değil, Çanakkale halkı mutlu değildir. Burada tüm taraflara iş düşmektedir fakat en büyük iş, işi organize eden olarak bizlerdedir, yani Çanakkale Belediyesindedir.” İfadesini kullanmıştı.   
“ZAMMIN ANLAMI” DEDİ VE EKLEDİ;
“VATANDAŞA VURULMUŞ, HAKLI DARBE..”
Meclis’ in aldığı zam kararı için dikkat çeken bir değerlendirmede bulunan Kunt; “Bugün yaptığımız bu zammın araç sahipleri için ne kadar önemli ve mühim olduğunun farkındayız. Fakat bugün bu haklı zammın, vatandaşa vurulmuş bir darbe daha olduğunu söylemezsek haksızlık yapmış oluruz.” dedi.
KUNT’TAN BONUS TESPİTİ;
“YARARDAN FAZLA, ZARAR..!”
Eleştiren değil, yapıcı bir parti olarak sadece eleştirmeyi doğru bulmadıklarını söyleyen İYİ Partili Meclis üyesi Burak Kunt; “Bugün ki noktaya gelinmesinin ve de kalıcı çözümlerin kendimizce tespitlerini de paylaşmak isterim.
-Çeşitli gruplara Devletin getirdiği ücretiz binme haklarının, vatandaşlar arasında ciddi bir huzursuzluk getirdiğini görüyoruz. Maalesef ki son 17 senedir git gide artan sosyal yardımlar maalesef ki halkın huzurunu kaçırmaya başlamıştır. Bizler bir sosyal devletin amacının sosyal yardımlarını arttırmasını değil, ihtiyaç sahibi sayısını azaltması olduğunu düşünüyoruz. Fakat ne yazık ki açlık ve yokluk sınırı altında geliri olanların sayısı günden güne artmaktadır.
-Belediyenin bonus uygulama tarzı uygulamaları maksadını geçmiş, yarardan fazla zarar getirmeye başlamıştır.
-Belediye personelinin ücretsiz biniş hakları yanında, 1.derece yakınlarına da bu hakkında verilmesi, bu yükü diğer vatandaşlarımızın sırtına yüklemektedir. Bu uygulamanın acilen sınırlandırılması ve de tekrar düzenlenmesi gerekmektedir.” diyerek, dikkat çekici bir diğer tespite de imzasını attı.
Sözlerini, “Belediye de çalışan emekçi kardeşlerimizin ücretsiz binmesi ile alakalı bir sorunumuz asla yoktur, olamaz da.” vurgusuyla sürdüren, “ Derdimiz belediye de çalışan emekçi kardeşlerimizin ücretsiz bindiği bir kamu hizmetine, özel sektörde çalışan emekçi Ahmet amcamızın, emekçi Mehmet kardeşimizin para ödeyerek binmesidir. Derdimiz buradaki sosyal adaletsizliktir. Sosyal demokrasinin bu gibi eşitsizliklere dikkat etmesi gerektiğine inanıyoruz.” çıkışına da imza attı.
ÇÖZÜM ÖNERİSİ 10 BİN ADIM VURGUSUYLA GELDİ;
“VERİMSİZ HATLARA REVİZE…”
Genç siyasetçi Kunt, zammın çözüm olmadığı görüşünü savunurken, çözüm önerisini de şu sözleriyle dile getirdi;
“Verimsiz hatların acilen revize edilmesi, durak aralarının acilen tekrar düzenlenmesi hem zamlar hem de halk sağlığı açısından önem arz etmektedir. Günde 10 bin adımı evimizin önünde inerek atamayız.
Hat devir bedeli olarak belediye’nin aldığı ücretin, ülkenin en yüksek rakamı olduğu konusunda aldığımız duyumlar şayet doğru ise kaygı vericidir. Acilen düzeltilmelidir.”
YAPILAMAYACAĞINI BİLSİK DE, KONUŞMALIYIZ..
En kısa sürede toplu taşıma sisteminin köklü bir revizyona ihtiyacı bulunduğunu tekrarlayan Kunt,  “Bugün yapılamayacağını bilsek bile bugünden raylı sistemleri, hibrid veya elektrikli otobüsleri konuşuyor, şimdiden planlıyor olmalıyız.
Mevcut durumda zam yapılmasının gereğini anlıyoruz fakat Çözüm asla ve asla zam değildir. Verimsiz hatların, ayrıcalık tanınmış, biniş ücreti ödemeyen grupların, fayda sağlamayan pazarlama enstüramanlarının sorumlusu halk değildir. Bunun cezasını vatandaş ödememelidir.” dedi.
Cuma Deren