Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri, Çanakkale’de de kutlamaları düzenlenen törenle başladı. Törende bir konuşma yapan ve Çanakkale’deki sporcu istatistikleri hakkında bilgi veren İl Müdürü Aziz Sinan Alp, 51 Aktif branşta 182 spor kulübünün bulunduğunu ve bu kulüplere bağlı 66 bin Lisanslı sporcunun bulunduğunu söyledi.
Her yaştan insanın spor yapabileceği, düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması ve sporda farkındalık oluşturmak amacıyla Amatör Spor Haftası Tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de düzenlenen törenle kutlandı. 7-13 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile kutlanacak olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri, gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Golf Çay Bahçesi önünden başlayan Yürüyüşe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Öğrenciler, sporcular, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Golf Çay Bahçesinde başlayan kortej yürüyüşü , Çağlar Kaynak Basketbol sahasında tamamlandı. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Açılış programı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Açılış konuşmasını yapan Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Firuz Erdil “Bizim Amatör Spor Kulüplerimizin kaynağı sporcularımız. Sporcularımızın büyük bir kaynağı da okullarımız. Biz Amatör Spor Kulüpleri olarak, okullarımız ile sürekli beraber ve iç içeyiz. Bu anlamda öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm sporcularımıza Amatör Spor Haftası Hayırlı olsun” dedi.
Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Firuz Erdil’in ardından konuşan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp ise Çanakkale’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi vererek  “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’de Amatör Sporun varlığının ve büyüklüğünün  nedenli güçlü olduğunu görmüş ve bu sebeple her yıl Ekim ayının ikinci haftasını Amatör Spor Haftası olarak kutlamaya başlamıştır. Bu hafta kapsamında İl Merkezimizde ve İlçelerimizde  çeşitli spor müsabakaları gerçekleştiriyoruz. Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde  Vatandaşları spora başlamalarını sağlamak ve özellikle çocuklarımızı spora kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca Gençlerimizin de zararlı Alışkanlıklardan uzak tutmasını sağlayacak  en güzel araç olan spor, bu hafta kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında sevdirilerek, gençlerimizin spor yapma konusunda teşvik edicidir” dedi.

182 Spor Kulübünde  66 Bin Lisanslı Sporcu Yer Alıyor
İl Müdürü Aziz Sinan Alp, konuşmasının devamında il genelindeki sporcu sayısına da değinerek “Devletimiz sporun tesisleştirilmesi ve daha geniş kitleler ulaşabilmesi için çok büyük yatırımları mevcuttur. Çanakkale’de de bu amaçla yapılmış tesislerimizi görebilirsiniz. Her ilçemizde sahalarımıza ve yeni yapılmış tesislere sahibiz. İlimizde 51 Aktif branşta  182 spor kulübü bulunmaktadır. Buna bağlı olarak Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere resmi sporcu kartı olan 66 bin lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Çanakkale’de spor tesislerimizin arttırılması ve tüm halkımızın faydalanması adına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Onsekiz Mart Üniversitesi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve diğer kurum, kuruluşlar ile sürekli işbirliği içerisindeyiz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak sadece spor alanında değil, sosyal ve kültürel alanda da hizmet veriyoruz. Gençlik merkezlerimizin varlığı ile çocuklarımızın  kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor ve her alanda her alanda varlığımızı gösteriyoruz. Tek bir hedefimiz, var o da sporun gelişmesi ve ülke geneline yayılmasıdır. Bu konuda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güveniyoruz” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından program kapsamında öğrenciler ve sporcular çeşitli gösteri yaptılar. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Açılış programında Judo, Jimnastik, ve Muay Thai  gösterileri gerçekleştirildi. Sporcuların gösteri esnasında sergiledikleri performans büyük alkış aldı.  
 
Adem Y. Bağ